Букмейкъри с Лиценз за България

Онлайн операторите на хазартни игри в България подлежат на строги регулации от Министерството на финансите. Достъпът до сайтове, които нямат разрешително, е ограничен а собствениците им търпят глоби. Представяме ви пълен списък с брандовете, които съвсем легално организират онлайн хазартни игри в страната.

Bwin
Бонус
222 лв.
Процент
100%
7 мненияBwin ревю
18+ Важат условия | begambleaware.org | Играйте разумно.
Winbet
Бонус
200 лв.
Процент
200%
9 мненияWinbet ревю
18+ T&C apply
Palms Bet
Бонус
30 лв.
Процент
300%
7 мненияPalms Bet ревю
18+ Важат условия | begambleaware.org | Играйте разумно.
Bet365
Бонус
-
Процент
-
20 мненияBet365 ревю
Най-популярен
Efbet
Бонус
200 лв.
Процент
100%
56 мненияEfbet ревю
18+ T&C apply | begambleaware.org | Play Responsibly

Кой издава лиценз на букмейкърите за България?

ДКХ

В България лицензът на хазартните оператори се издава от Държавната Комисия по Хазарта, чиито принципал e Министерството по финансите. Самото разрешително е резултат от дълга процедура, която често отнема месеци.

Когато даден бранд реши да кандидатства за лиценз, той подава към регулаторния орган нужните документи. Разрешително може да се вземе за спортни залози, за онлайн казино или за двете. Документът е със срок на действие пет години след издаването. През този период компаниите са задължени да спазват всички регламентирани изисквания на ДКХ, защото в противен случай разрешителното им ще бъде отнето.


Защо е важно да изберем букмейкър с лиценз?

Нашият съвет е винаги да избирате сайтове за залози с лиценз към ДКХ, които развиват легална дейност в България. Причината е, че при възникване на спор между вас и букмейкъра, ще може да потърсите съдействие от компетентните органи в страната. Какви спорове могат да възникнат, докато играете?

  • Да забавят плащането ви
  • Да блокират сметката ви
  • Да ограничат достъпа до профила ви
  • Да анулират печалбите ви

Сами разбирате, че всяка от изброените по-горе ситуации ще бъде неприятна за вас. Изборът на компания с лиценз не ви гарантира, че няма да имате проблеми, но ще ви позволи да потърсите правата си, ако възникнат такива. В противен случай рискувате да попаднете на компания от нашия черен списък с букмейкъри, за които имаме множество оплаквания.


Предимства на букмейкърите с лиценз за България

Бихме искали да ви обърнем внимание на някои от най-сериозните предимства на компаниите, които оперират легално. Започваме с това, че получаването на разрешително е свързано със сериозна финансова инвестиция. В известен смисъл, това ви гарантира, че компанията срещу вас е състоятелна и е малко вероятно да изчезне спонтанно, завличайки клиентите си.

От друга страна, когато дейността на даден букмейкър е регулирана, това гарантира, че той се наема да спазва всички законови изисквания. Най-важният момент тук е, че тези букмейкъри са задължени да се погрижат за сигурността на своите клиенти. Това е от първостепенно значение, тъй като играчите споделят личните си данни със сайтовете за игра.

Сигурността на плащанията са другият сериозен приоритет на букмейкърите, получили лиценз от Държавната Комисия по Хазарта. Министерството на финансите е в течение с всички финансови операции и методите, които се предлагат в сайта, са одобрени.


Ще стъпят ли други букита на българския пазар?

Ще има ли още букмейкъри за българския пазар, е въпрос, който си задаваме и ние самите. Знаем, че някои големи имена проучват обстановката и условията, които трябва да спазят, за да получат разрешително. Само времето ще покаже дали това ще стане факт.

Надяваме се в страната да навлязат още брандове, защото това със сигурност ще засили конкуренцията и условията за играчите неминуемо ще се подобрят. Все пак трябва да отбележим, че пазарът е сравнително свит и това вероятно влияе отрицателно върху интереса и мотивацията на компаниите за залог.

Елица Мартинова

Експерт Елица Мартинова

Ели се занимава с писане, оформяне и публикуване на ревюта на български, английски и немски. Има опит в журналистиката и любимото ѝ занимание е писането. Има голям опит в работата с букмейкъри.
Публикувано на 12 март 2020, последна промяна на 20 юли 2020