Декларация за Поверителност

1. Въведение

Потребителят на Efirbet е свободен да сподели мнения и информация относно свободни залози, да получава отзиви за букмейкъри, да проверява статистиката за различни мачове, да се състезава, за да бъде най-успешен от всички типстъри, които публикуват прогнози за спортни срещи, да разглежда прогнози и всякаква друга информация, касаеща спортни двубои. Читателят може да види повече за услугите ни, като прочете нашите Правила и Условия за ползване.

Целта на тази Декларация за поверителност е да ви запознае с начина, по който събираме, използваме и обработваме личните данни, постъпили на сайта www.efirbet.com. Тази Декларация за поверителност е свързана с обработката на Вашите лични данни в Efirbet и няма нищо общо с обработката на данни, която се прилага в други платформи. Нашите потребители трябва да имат предвид, че ние имаме право да определим средствата и целта на обработка на данните Ви в efirbet.


2. Контрол на данни и субект на данни

Може да сте принудени да разкриете всякаква информация, когато използвате efirbet, но не всички данни се считат за лични. Когато обработваме личните ви данни, вие ще бъдете считан за субект на данни. Вашите права са гарантирани от Закона за защита на личните данни на ЕС и от прилежащата към него Декларация за поверителност. В тази връзка ние сме законният администратор на данни по отношение на личната информация, която предоставяте в нашата платформа. Като администратор ние имаме задължението и свободата да обработваме Вашите лични данни. Също така сме задължени по закон да защитаваме личната ви информация, съобразно със Закона за защита на личните данни на ЕС и с Общия регламент за защита на данните (GDRP).


3. Видове данни и причина за обработката им

Може да се наложи да обработим различни видове лични данни, които изпращате към платформата ни, така че да поддържаме сигурното и нормално функциониране на Efirbet, да развиваме услугите си и да подобряваме качеството за своите потребители. По-долу може да откриете повече информация за различните видове данни и целите, с които ги обработваме.

3.1. Данни за идентификация

Лична идентификационна информация (ЛИИ) – след като създадете акаунт при нас, ние сме задължени да обработим различни данни, свързани с Вас, в това число Вашето ID, прякора ви, потребителското Ви име и имейл адреса Ви. Ние ще обработим тази информация, само яко я попълните в профила си. В някои случаи може да сме принудени да изискаме от Вас копие от личната Ви карта, за да проверим самоличността Ви.

Трябва да обработим личната идентификационна информация, за да разграничим по-сигурно потребителите един от друг. Използваме имейл адреса ви като средство за комуникация. На него Ви изпращаме още известия и бюлетини.

Сами може да решите дали да предоставите Вашите име, фамилия, мобилен телефон и пр. Тези детайли може да са полезни за персонализиране на акаунта Ви и да подобрят комуникацията ни с Вас, ако сте спечелили някоя от нашите награди. В този случай ще трябва да поискаме името, фамилията, телефонния Ви номер и копие от личната Ви карта, за да можем да изпратим наградата Ви.

Данни за електронна идентификация – След като влезете в efirbet, ние трябва да обработим IP адреса Ви, версията на браузъра и операционната система на Вашето устройство. Също така ще обработим информация за времето, по което сте се логнали. Ще създадем за Вас „социален токен“, ако влезете в платформата, използвайки профила си в някоя от социалните мрежи. Този „социален токен“ ще бъде използват за удостоверяване, след като влезете в акаунта си.

Трябва да обработим IP адреса Ви, за да подобрим комуникацията между нашия сървър и устройството Ви. Той ни помага и да определим Вашето приблизително местоположение. По този начин можем да Ви предоставим по-персонализирани услуги. Например, така успяваме да предложим съдържанието си на правилния за Вас език, както и хазартните предложения, които са достъпни за Вашата страна. Данни за Вашето местоположение може да се използват и с аналитични цели. Повече информация за това може да откриете в нашата Политика за употреба на бисквитки. Обработката на информацията за операционната система и версията на браузъра ви е нужна, за да ви предоставим по-надеждни услуги. Тя е от полза и в случаите, когато възникнат технически проблеми.

Ако влезете в Efirbet, използвайки социални мрежи, ние няма да обработим данните от профила ви в тях. Ние само ще генерираме за вас „социален токен“ с цел да потвърдим автентичността на данните Ви.

3.2. Специфична финансова информация

Принудени сме да обработим някои специфични данни за Вашите сметки в Skrill или PayPal само в случаите, когато спечелите парична награда от нас. Финансовите данни се добавят към профила Ви и ще бъдат използвани, за да си получите сумата.

3.3. Записи

Изображения – От Вас се очаква да качите в платформата ни профилна снимка по Ваш избор. Може да използвате действителна своя снимка или аватар от какъвто и да е друг тип. Може да съхраним изображението в профила Ви с цел персонализиране.

3.4. Лични навици и интереси

Съвети / Прогнози – Може да публикуваме част от информацията Ви, когато извършвате определени действия на сайта ни. Такъв случай е публикуването на съвети / прогнози, когато се налага да определим времето и часа на публикуването им. Също така обработваме информация за свързаното с прогнозата събитие, вашите пояснения и езика, на който сте писали.

Заедно с това, ние създаваме статистики за успешността на Вашите прогнози. Обработваме данните, така че да създадем конкурентна среда между отделните типстъри и един от тях да бъде определен като най-успешен.

Информацията, която обработваме за съветите, е нужна за публикуването им. Благодарение на нея, прогнозите могат да достигнат до останалите посетители на efirbet. Статистиката за съветите, която генерираме, помага да осигурим справедливост и прозрачност в съревнованието между типстърите.

Предпочитания – Ние обработваме данните около типстърите в нашата платформа, както и данни за личните ви интереси като предпочитани услуги и съдържание в efirbet. Също така, можем да обработим информацията, която сте предоставили в секция „За мен“ на профила си. Част от нея може да включва подробности за интересите Ви, данните Ви в социалните мрежи, лично описание и пр.

Информацията за типстърите, които следите, е достъпна за всички членове на Efirbet. Ние ценим изключително много безопасността и прозрачността на своите клиенти. В тази връзка считаме, че всеки посетител, бъдещ или настоящ типстър трябва да има възможност да оцени успеха и надеждността на останалите типстъри в платформата ни. Те, от своя страна, са свободни да споделят опита си в рамките на нашата платформа.

Обработваме данни, свързани с интересите на нашите типстъри и посетители, за да разберем по-добре личните им предпочитания и може да използваме тази информация с комерсиална цел. Също така може да използваме и други маркетингови платформи. Повече за това бихте могли да видите в Политиката ни за употреба на бисквитки. Ако не желаете да сте субект на автоматично вземане на решения, каквото е профилирането, може да обърнете внимание на подточките „Право да възразите срещу обработката на данни“ и „Право да не бъдете субект на автоматично вземане на решение“. Ще ги откриете по-долу в текста в точката „Вашите права“


4. Употреба на бисквитки

Всеки браузър, който посещава уебсайта ни, ще получи бисквитки. Използваме ги, за да предоставим най-добрите услуги на своите потребители. Те ни помагат да обработим стандартните интернет логове и да набавим информация за поведенческите модели на нашите посетители. Благодарение на бисквитките можем да ви предоставим съдържание от трети страни, да промотираме продуктите си, да анализираме поведението на своите потребители и по този начин да подобрим навигацията в сайта ни. Може да прочетете повече по темата в нашата Политика за употреба на бисквитки.


5. Как защитаваме вашата информация

Ние не събираме и не запазваме данните ви по-дълго, отколкото описаните по-горе цели изискват. Използваме организационни и технически мерки, които съответстват на най-добрите индустриални практики. Това се прави с цел да осигурим сигурността на личните Ви данни и да предотвратим проблеми като незаконната им обработка, неразрешена употреба, непозволен достъп, разкриване, подмяна, кражба или загуба на Вашата информация.


6. Вашите права

Имате право на информация относно това как се обработват вашите данни и как вие се свързвате с тях. Тази информация включва нашите данни за контакт, както и данни за компанията ни. Включва още подробности за целите и причините, поради които събираме личната ви информация, както и правното основание да извършваме тези действия. Също така представяме на нашите посетители седения за страните, които получават техните данни, особено ако са от други държави. Споделяме и други важни детайли с цел да осигурим прозрачна и справедлива обработка на личните данни на посетителите ни.

6.1. Право на достъп

Вие, нашите крайни потребители и типстъри, имате право да получите потвърждение от нас относно това дали обработваме или не вашите лични данни. Може да изискате неограничен достъп до своята информация.

6.2. Права за поправка

Може да изискате пълно заличаване на част от личните ви данни, ако те не са точни. Имайки предвид целта на обработката на вашата лична информация, бихте могли да попълните личните си данни, ако първоначално е сте го направили. Имате право още да поискате от нас да коригираме детайлите ви, ако са неточни.

6.3. Право за заличаване (Право да бъдете забравени)

При определени обстоятелства може да поискате от нас да премахнем данните ви от нашата система. Някои от тези обстоятелства са:

  • Когато данните вече нямат първоначалното си предназначение и не са ни необходими.
  • В случай, че сте отказали обработката на личните си данни и няма закон, който да ни позволи да ги обработим.
  • Ако възразявате срещу обработката на личната си информация и няма закон, който да ни позволява да я задържим или използваме.
  • В случай, че сме обработили информацията ви незаконно.
  • Когато се налага да изтрием данните ви, защото имаме правно задължение за това.

Свободни сме от всякакви задължения, ако технически не сме в състояние да изпълним искането ви или няма налично нито едно от гореизброените обстоятелства.

6.4. Право да ограничите обработката

Може да изискате ограничаване на обработката на вашите данни при някое от следните обстоятелства:

  • Ако точността на информацията е под съмнение, може да се въведе ограничение за обработката ѝ за период, през който ще можем да проверим точността ѝ.
  • В случай, че поискате ограничаване в случай на заличаване на данните или ако сме ги обработили незаконно.
  • Когато вече нямаме нужда от данните ви за първоначалната цел, с която са събрани, но те все още са необходими за защита, упражняване и установяване на законни права.
  • Ако се противопоставяте на обработката на данни, докато изчаквате проверка за това дали нашият законен интерес не нарушава вашите свобода и основни права.

6.5 Право на възражение срещу обработката на вашите данни

Може да се противопоставите на обработката на личните ви данни, както и на профилирането ви въз основа на вашата особена ситуация. В случай, че възразявате срещу това, ние ще спрем обработването на личната ви информация, освен ако не представим правно основание, според което да продължим да обработваме данни ви и то автоматично да отмени основните ви права и свободи. Или ако обработването на данните е нужно за защитата, упражняването и установяването на правни претенции.

6.6. Право да не бъдете предмет на автоматизирано вземане на решения

Може да се противопоставите на обработката на данни, която се прави с цел автоматизирано вземане на решения. Това включва профилиране, особено в случаите когато подобна обработка на данните предполага правни последици, които ви засягат или ще имат забележим ефект върху вас. След като възразите законово срещу обработката на данни, ние повече няма да можем да обработваме информацията ви с цел автоматизирано вземане на решения. Заедно с това имате право да изискате човешка намеса, когато става въпрос за автоматизирано вземане на решения по отношение на вашите лични данни.

6.7. Право на преносимост на данните

В някои специфични ситуации може да получите личните данни, които сте предоставили на сайта ни в машинно четим, често използван и структуриран формат, в цифрова форма. Имате право да поискате данните ви да бъдат предадени на някой друг или на друга организация и ние няма да възпрепятстваме заявката ви, ако изпълнението ѝ е възможно.

6.8. Право да оттеглите съгласието си

Можем да ви изпращаме бюлетини и имейли, съдържащи информация за букмейкъри и горещи прогнози от нашите партньори, само ако дадете съгласието си за това. Имате право да оттеглите съгласието си по всяко време, без да посочвате конкретна причина. Оттеглянето на това съгласие няма да има негативен ефект върху законната обработка на данните ви, която сме осъществявали, преди да оттеглите съгласието си.

6.9. Как да се откажете

Ако желаете да се откажете от нашите бюлетини, трябва да направите следното:

  • Натисне линка за отписване, който се намира в дъното на всеки имейл, който ви изпращаме.
  • Посетете страницата с предпочитанията си и се отпишете от бюлетините.
  • Можете също така да отворите страницата с предпочитания през браузъра си и да изключите бюлетините от там. Бихте могли да видите полезни инструкции по въпроса в сайта ни.

6.10. Право да подадете жалба

Ако считате, че правата по отношение на личните ви данни са били нарушени, имате право да подадете жалба до местния орган, който отговаря за тези въпроси. Ако сте гражданин на страна-членка на Европейския съюз, трябва да подадете жалба до съответната институция във вашата държава или там, където се е случило нарушението. Ние сме установени в България и бихте могли да се свържете с българската Агенция за защита на личните данни.

6.11. Как да упражните правата си

Ако имате въпрос за начина на обработка на личните ви данни, който сме описали в тази Политика за поверителност, или искате да упражните гореописаните си права, можете да ни пишете на адрес support@efirbet.com.


7. Запазване на данни

Ние ще продължим да съхраняваме личните Ви данни в базата си, въпреки решението ви да изтриете акаунта си. След като заличите профила си, няма да показваме данните Ви публично. Въпреки това, съветите, които сте публикували на сайта ни, ще останат видими за нашите потребители. Това е така, защото тези съвети са част от нашата интелектуална собственост. Все пак ние ще деперсонализираме оставащите прогнози и те няма да бъдат свързвани с личната Ви информация.

Ако искате да изтрием личните Ви данни от системата си, ще трябва да изпратите заявка за заличаване, използвайки гореописания процес.


8. С кого може да се споделят личните Ви данни

Може да решим да споделим личните Ви данни с някоя от следните трети страни:

  • Членове на Better Collective Group, Better Collective A/S и техните дъщерни дружества. Трябва да имате предвид, че ние определяме средствата и целите за обработка на Вашите данни и решаваме коя част от информацията да споделим с трети страни.
  • Лица, които ни помагат да развиваме услугите си, като предоставят услуги в сферата на разработването, маркетинга, поддръжката и анализите на нашия сайт. Тези лица могат да обработват Вашите лични данни, когато е необходимо, за да изпълняват своите функции. Ние си запазваме правото да преценим средствата и целите, с които да обработим информацията Ви. Също така си запазваме правото да преценим кои данни да предоставим на лицата, разработващи, оптимизиращи и поддържащи сайта ни.
  • Правоприлагащи и държавни органи, които го изискват от нас по закон.

9. Прехвърляне на данните Ви към трети държави

Може да се наложи да прехвърлим информацията Ви към регион, който е извън Европейското икономическо пространство, ако редовното предоставяне на услугите ни го изисква. Ние гарантираме, че личните данни, които биват прехвърляни, се ползват от адекватна защита, която е в съответствие с изискванията на GDRP.

Можем да прехвърлим информацията Ви до дестинация, която се счита за достатъчно сигурна от Европейската комисия.

Ако прехвърлим данните Ви до получател в САЩ, гарантираме, че преносът е съобразен с изискванията в Споразумението EU-US Privacy Shield.

Ако сметнем за необходимо, ние ще сключваме споразумения за защита на личните Ви данни с получателите, към които ще ги препратим. Тези споразумения включват стандартните клаузи на Европейската комисия, според които рецепиентът е длъжен да приложи надеждни предпазни мерки, отговарящи на изискванията в GDRP.


10. Кратки бележки

От време на време може да променяме Декларацията за поверителност. Съществени промени са онези, които касаят Вашето състояние, задълженията и правата Ви по отношение обработката и защитата на данните Ви. Примери за съществени промени са:

  • Обработка на личните Ви данни за нова цел
  • Разработване на нови технологии
  • Стартиране на нова услуга
  • Други

Ще Ви информираме за промените, ако има такива. Също така ще Ви дадем шанс да ги прегледате, преди да ги направим официални. Незначителни изменения са онези, които нямат никакви влияние върху състоянието, задълженията и правата Ви по отношение обработката и защитата на данните Ви. Примери за този тип промени са:

  • Граматически промени
  • Структурни промени
  • Организационни промени