Какво представляват мобилните залози?

С напредването на мобилните технологии спортните залагания станаха възможни дори и директно от стадиона, трамвая или от планината, докато сте на почивка. Популярните в България букмейкъри вече предлагат подобна услуга, а възможностите са идентични с тези от десктоп залозите, но има и някои допълнения.

Напълно сме уверени, че знаете за този вариант на залагания, още преди да прочетете настоящата статия, но не сме сигурни, че имате на представа какви предимства ви дава този относително нов начин на залагания. Ако вие сте от тези хора, продължете да четете статията надолу и ще научите много повече.Залагане от мобилна версия или апликация

залагания през мобилни устройства и апликации


Плюсове:

 • На първо място, при активното ползване на мобилната версия се изразходва много по-малко количество трафик, което си е икономия. Освен това се увеличава скоростта на зареждане на страниците;
 • Цялото съдържание, намиращо се в сайтовете на букмейкърите автоматично ще се пригоди към големината на дисплея на вашето устройство, независимо каква е тя;
 • Можете да изтеглите специалното приложение за конкретен букмейкър и да получите бонус оферта, от която не можете да се възползвате при стандартната версия на сайта;
 • Залагате, където и да се намирате, като е нужно единствено да разполагате с интернет връзка;
 • Можете да се регистрирате в букмейкъра през мобилното си устройство;
 • Освен множеството възможности за залог, мобилните версии и апликации ви позволяват да използвате услуги на букмейкърите, като Cash Out, пряко предаване на събития и други.
Минуси:

 • При някои букмейкъри, след сваляне на приложението, не можете да си откриете сметка или да презареждате баланса си. В такъв случай ще Ви се наложи използването на пълната версия на този сайт;
 • Ще трябва да ъпдейтвате апликацията си, за да сте в крак с подобренията към букмейкъра;
 • Не всички методи за депозиране и теглене са налични през мобилни устройства.


Разлика между мобилна версия и мобилна апликация

Съществуват две направления при техническата реализация на проектите за мобилни устройства: мобилен уеб-сайт и мобилно приложение.

За мобилен уеб сайт се счита специално адаптираният за възпроизвеждане и функциониране върху мобилни устройства сайт. Той може да включва в себе си интерактивни JavaScript и HTML5 компоненти. На следващо място, за да се избегне объркване, всеки вариант, който работи чрез браузъра на мобилното устройство се нарича web-сайт.

Мобилно приложение – това е специално разработена апликация, предназначена за определена мобилна платформа (iOS, Android, Windows Phone). Обикновено, приложението се разработва на базата на специален програмен език и се компилира в определения за конкретната OS код, който дава максимална производителност.

Всички букмейкъри, предлагащи специално разработени за техните сайтове апликации, имат версии на приложенията си за най-популярните към момента мобилни операционни системи, като iOS, Android, Windows Phone и други.

Най-важният аргумент ЗА използване на мобилните апликации е най-близкият до конкретната операционна система интерфейс, с който потребителят вече е свикнал. Наистина, мобилното приложение е най-тясно интегрирано с платформата и предоставя, обикновено, напълно отзивчив интерфейс. От друга страна, уеб-сайтът с помощта на добро форматиране и използването на JavaScript може да предостави напълно интуитивен метод на взаимодействие. Към момента отзивите за мобилните web-сайтове обаче значително отстъпват пред тези за приложенията, но мощността на мобилните устройства продължава да расте и самите браузъри значително се променят към по-добро. А, иначе, ако се чудите, то и при двата варианта – web-сайт и апликация – букмейкъра предлага едни и същи възможности и услуги, просто под 2 различни начина.Защо все повече хора избират мобилните залози?

Мобилните залози се разпространиха и се превърнаха в толкова популярен начин на залагане през последните години. Голяма заслуга за това, разбира се, трябва да се отдаде на развитието в технологичната сфера, понеже без това развитие, нямаше как да се радваме на прекрасните възможности, които всички, обичащи залозите, имат сега. Доказателството за развитието на мобилните онлайн залози е факта, че през последната година, много голям дял от общите приходи на букмейкърските компании и общия оборот, който се прави, е чрез залози от мобилни устройства! А, тенденцията е процентът на залозите през смартфони и таблети да се покачва. Няма и как да е иначе, с оглед на лекотата и удобството, което представлява залагането през мобилно устройство, като приемем, че в днешно време почти всеки разполага с личен смартфон.

Но, защо хората залагат през мобилно устройство? Отговорът на този въпрос може да се търси точно в удобството на мобилните залози да залагате, където и да се намирате в даден момент. Мобилните мрежи също са изключително развити и имат широк обхват, така че, нищо не ви пречи да залагате, докато сте на дълго пътуване, чакате на някоя спирка или просто сте излезли с приятели. С мобилните версии и приложения, вие имате пълен достъп до залозите, които желаете да направите. Възможността за мобилно залагане ви дава шанса никога да не изтървете даден залог, понеже сте закъснели да стигнете до най-близкия пункт или да включите вашият компютър. Точно това удобство и лекотата на правене на залозите, са основните причини все повече хора да прибягват до мобилните залози.


Защо мобилните залози се развиха до такава степен?

В началото, преди доста време, хората са можели да залагат единствено на определени места, наречени пунктове за залози. Те обаче, са доста стар начин, понеже след тях се появиха онлайн залаганията, които превзеха пазара на хазарта, като дори вече по-често се използва онлайн хазарт, отколкото просто хазарт.

Онлайн букмейкърите дадоха на хората един нов начин да правят своите залози, докато са у дома. Развитието на технологиите обаче, даде нов тласък на букмейкърите, които започнаха да предлагат и мобилни залози. А, хората започват да избират тях, заради мобилността, която притежават. Шанса да залагаш, независимо къде се намираш, стига да имаш достъп до интернет, е направо страхотен. Именно затова, мобилните залози се развиха толкова много и продължават да се развиват! А, факта, че всички услуги на букмейкърите за десктоп сайтовете им са интегрирани в мобилните версии и апликации, прави мобилното залагане още по-желано.

Сериозните залагащи виждат колко много предимства им дават мобилните залози, използват ги, печелят с тях и продължават напред! Вие също можете да използвате мобилните услуги на различните букмейкъри, стига да си създадете акаунт или да имате такъв при даден букмейкър.


За кои мобилни устройства (платформи) има разработени букмейкърски апликации?

Най-вероятно вече се чудите, кои аджеба са тези букмейкъри, които предоставят възможността да изживеете удоволствието от мобилните залагания? Ще ги разгледаме поотделно с малко подробна информация за това.

Обърнете внимание на това, че предлагаме на вашето внимание букмейкърите с налични приложения, но някои от тях нямат такива, а разполагат единствено с мобилни версии на своите сайтове. Запомнете, че и тези букмейкъри с апликации също имат мобилни версии!

Мобилна апликация на Bet365

Bet365 Mobile App Logo
Букмейкърът Bet365 е разработил версии на мобилното си приложение, съвместими с всички мобилни устройства на пазара. Също така, за да стимулират използването на мобилното им приложение, от букмейкъра предлагат и специален бонус при извършването на първия залог през мобилното им приложение.

Името на приложението на Bet365 носи същото име и е достъпно за Windows Phone, Android и iOS базираните мобилни устройства. След инсталацията на мобилното приложение не е необходимо да правите нищо допълнително. Имате нужда само от интернет достъп и вече можете да започнете да залагате.

Посредством мобилното приложение на Bet365 можете да правите онлайн залагания на всички видове спортове, включително и на провеждащите се в момента срещи. Също така, ползващите устройствата на Apple или такива, базирани на Android, могат да правят залози в реално време, докато наблюдават развитието на срещата в момента. Единственото условие за това е да имате добра скорост на интернета.

Какъв е бонусът от Bet365, когато използваме тяхното мобилно приложение?

Важно: Бонусът bet365 навсякъде за залог от мобилно устройство към момента не е активен за новите потребители на компанията! Считано от Октомври 2016 г. единствено тези, които са създали своите акаунти преди посоченият месец и не са се възползвали все още от бонуса, имат това право! За повече информация относно това дали сте използвали бонуса, можете да се свържете с отдела за обслужване на клиенти към Bet365!

Ако сте съществуващ потребител на букмейкъра, при извършването на първия ви залог през мобилно устройство (таблет или смартфон), можете да изискате 100% бонус до 50 лв. Подробно ревю с информация за лицензирания оператор може да намерите в обзора ни за Bet365.

Бонусът може да бъде в максимален размер от 50 лв, като 2 лв е минималният праг на залога. Реално, ако заложите 2 лв ще получите същата сума като бонус. Ако заложите 50 лв или повече, следователно получавате максимум 50 лв бонус сума! По бонуса има и условия за превъртане, които трябва да изпълните!

Този бонус можете да го получите, проверявайки пощата си, на която трябва да ви бъде изпратен така наречения „Код на Офертата”, след като сте извършили първия си залог от смартфон или таблет. Този код го копирате и поставяте в категория „Оферти” от меню „Услуги”. След тази процедура, бонусът автоматично ще бъде нареден по сметката Ви.

Какви са предимствата от използването на мобилното приложение на Bet365?

 • Съвместимост с iOS, Android, Windows Phone и други.
 • Апликацията им е избрана за най-доброто мобилно приложение за спортни залози през 2012 и 2013 година.
 • 100% бонус за първия залог, направен чрез мобилен телефон или таблет.
 • Директна транслация на спортните събития, достъпни чрез iPhone, IPad и Android.

Не се чудете, а изтеглете мобилното приложение на букмейкъра Bet365 и започнете да правите онлайн залагания, независимо от това къде се намирате в момента.


Мобилна апликация на Betfair

Betfair Mobile App Logo
Мобилното приложение на Betfair е съвместимо с почти всички мобилни устройства на пазара.

То е напълно безплатно за изтегляне, но за да можете да се възползвате от възможностите му Ви препоръчваме през десктоп версията на сайта да си откриете сметка, използвайки промоционалния код ZBAF01. Може да откриете подробна информация за сайта им от нашето професионално мнение за Betfair.

Аndroid приложението на Betfair е съвместимо с всички устройства на HTC, моделите от серията Samsung Galaxy, Motorola и LG и други.

Апликацията е достъпна за свободно изтегляне от страницата на букмейкъра.

Какви бонуси ни предоставя Betfair, при извършването на мобилни залагания?

Първо искаме да уточним, че участието ви в мобилните залози важат през всички мобилни устройства и за всички видове промоции. В спортната секция на букмейкъра, както и в останалите секции, ще попаднете на много алтернативни начини за печалба, което за пореден път доказва, че възможностите за достъп през мобилните устройства по нищо не отстъпват на тези през десктоп платформата. Ето цялото ни ревю за мобилната версия на Betfair, което включва подробна информация за апликациите и начините за сваляне и инсталиране.

Най-добрият бонус за клиентите, залагащи през мобилното приложение на Бетфеър, е този, при който букмейкърът ви дава бонус до 100 евро!

 • За да можете обаче да се възползвате от този бонус, трябва сметката ви да е регистрирана в България, не бива да сте настоящ или по-ранен титуляр на сметка в Betfair.
 • За да се възползвате от бонуса за мобилни залагания на Betfair, трябва да се регистрирате в сайта на Бетфеър и да извършвате залози на стойност поне 5 евро. За всеки 5 такива залога ще получавате по 10 евро бонус. Така може да грабнете максимум 100 евро, като имате предвид, че за самите залози важи правилото да са единични на пазари с коефициент поне 1.50.
 • Получените бонуси са под формата на безплатни залози, които са валидни до 30 дни след вземането им.
 • Не нужно да превъртате бонуса, а трябва само да знаете, че можете да го залагате на събития с минимален коефициент 1.20.

Мобилна апликация на Sportingbet

Sportingbet Mobile App Logo
Както всички по-големи букмейкъри, така и Sportingbet предлагат на клиентите си да се възползват от предимствата на мобилните залагания. Тук отново имаме специално разработено мобилно приложение или мобилна версия на техния сайт.

Мобилната апликация на Sportingbet е съвместима с всички iOS, Android, Blackberry и Windows Phone базирани таблети и смартфони. За да получите достъп за изтегляне на приложението на букмейкъра, трябва да заредите през мобилното си устройство адреса на букмейкъра от тук и да изпълните инструкциите. През приложението ще имате достъп до всички видове залагания на всички спортове, дори и тези, провеждащи се на живо. Инструкции за свалянето и инсталирането на правилната апликация може да откриете в статията ни за мобилния Sportingbet.

Бонус при първо извършване на мобилен залог

Sportingbet са приготвили специален бонус за клиентите си, направили първи залог през мобилното им приложение. Той е в размер на 5 британски паунда, като условието е да извършите залог при минимум 1.3 коефициент.


Мобилна версия на Efbet

Efbet Mobile App Logo
През мобилната версия на букмейкъра Efbet, получавате директен достъп за залагания в хиляди пазари всеки ден. Чрез специалната мобилна версия на букмейкъра, вие имате възможност да извършвате единични и множествени залози само с един клик.

Мобилната версия на Ефбет е съвместима с всички Android и iOS устройства, а за да играете през устройството си е нужно да заредите адреса mobile.efbet.com. Открийте повече подробности за мобилната версия на Ефбет, където сме включили отзиви и подробно ревю за нейните опции.

Какво да очаквате, като предимство от мобилната версия:

 • Постоянен достъп до залозите в Efbet, чрез мобилното ви устройство, независимо къде се намирате.
 • Чрез мобилната версия, само с няколко клика извършвате еднократни или многократни залози.
 • Разполагате с достъп до сметката ви и възможност за проследяване на историята на залозите.
 • Възможности за залози на живо.

Може да откриете подробна информация в нашето ревю за Efbet, с инструкции за регистрация и получаване на бонуси.


Мобилни приложения за Pokerstars

Мобилната апликация на Pokerstars е най-добрата в индустрията и е достъпна за Аndroid и iOS устройствата. Тук ще получите същите, като при десктоп версията, залагания и промоции, предлагани от букмейкъра.

Какво да очаквате от мобилното приложение на Покерстарс?

 • Вие можете да залагате, както с виртуални, така и с реални пари;
 • Автоматичен top-up за кеш масите;
 • Имате избор за място на масата, където да седнете;
 • Специална виртуална каса, чрез която внасяте и теглите парични средства в движение;
 • Приложението на Pokerstars, също така ви позволява да играете едновременно на максимум 5 маси през iPad и едновременно на до четири маси през всички други мобилни устройства.

При добра скорост на мобилния интернет, през приложението на Покерстарс можете да се насладите на Hold’em и Omaha игрите. Всички предлагани в стандартната версия на платформата Sit’N’Go и Multi Table турнири са на разположение и на мобилната версия на сайта и в приложението.

Като обобщение ще кажем, че ако сте фен на покера и често ви се налага да пътувате и нямате достъп до компютър, възползвайте се от голямото функционално разнообразие на мобилното приложение на Pokerstars още сега. Може да добиете пълна представа за покер залата, като прочетете нашия подробен обзор на Pokerstars за България.

Мобилно приложение на Pinnacle Sports

Pinnacle Mobile App Logo
Мобилното приложение на Pinnacle Sports има Android и iOS версия, предоставяща пълен достъп до всички видове спортове и извършването на залагания само с няколко клика. Залаганията, характеристиката и функционалността на платформата през мобилното приложение са много идентични с тези през десктоп версията на сайта. Така, че не се колебайте да изберете безплатното приложение за мобилни устройства на Pinnacle Sports, ако често ви се налага да пътувате и нямате винаги достъп до стационарен компютър.

Отрицателни черти на приложението на Pinnacle Sports:

 • Твърде посредствен интерфейс.
 • Не могат да се правят залози при конните надбягвания.
 • Залаганията при някои събития са ограничени.


Мобилни приложения на Bwin

Bwin Mobile App Logo
Букмейкъра Bwin също е сред тези, които предлагат приложения, чрез които да правите своите залози. Както вече писахме в нашия цялостен анализ за Bwin, букмейкъра взе лиценз за България и вече може да правите спортни и казино залози безпроблемно. Интересното е, че bwin предлага 3 отделни приложения за залози на Спорт, Казино и Покер. И трите приложения са налични за iOS и Android базирани устройства. Тези за първата операционна система може да намерите в App Store или в сайта на букмейкъра, докато тези за Android трябва да свалите от сайта на компанията. И трите приложения ви дават достъп до всички налични залози, които букмейкъра предлага.

Какви са предимствата на приложенията от Bwin?

 • Трите различни приложения ви дават право на избор на точно това приложение, от което се интересувате и по този начин няма да натоварвате излишно вашето устройство;
 • Интуитивен интерфейс на спортното приложение с клавиши за бърз достъп;
 • 24 часа в денонощието участие в покер турнири или игри в мобилното казино на Bwin;


Мобилно приложение на 1xBet

1xbet Mobile App Logo
Един от най-бързо развиващите се букмейкъри, в лицето на 1xBet, също предлага мобилни залози за своите клиенти. От компанията са разработили приложения за Windows Phone, iOS и Android устройства. Версията на вашата Android ОС трябва да е поне 4.1, за да ползвате апликацията на 1xBet.

Можете да изтеглите приложенията от сайта на компанията или от магазините за приложения на различните производители. Освен, че предлага мобилни апликации и мобилна версия на своя сайт, то букмейкъра 1xBet е разработил и специален 1xBet браузър, който също може да свалите и да ползвате за залози в сайта на компанията. Браузърът е активен единствено за Android устройства и се препоръчва тогава, когато изпитвате трудности с използването или инсталирането на приложението за същата операционна система.

Какво ви носи приложението на 1xBet?

 • Можете да залагате на всеки вид спорт и на множество събития по всяко време;
 • Без проблем извършвате депозити и тегления през мобилното си устройство;
 • Имате възможност за бърз достъп до личната ви история на залозите, които сте направили.

За мобилната платформа на сайта споменахме и в нашето ревю за 1xBet, което има включен линк за вход от България.


Мобилна версия на Winbet

Winbet Mobile App Logo
Букмейкъра Winbet не предлага специални мобилни апликации за своите клиенти, поне към този момент. Все пак, от компанията са разработили мобилна версия – Winbet Mobile на своя сайт, която се достъпва нормално с името на сайта на компанията през вашето мобилно устройство.

Мобилната версия на Winbet е съвместима с всички мобилни устройства. Всички налични възможности за залози и игри, които се предлагат в пълната версия на сайта, са налични и в мобилната, така че клиентите на Winbet могат да бъдат доволни от тази възможност. С мобилната версия на Winbet, всеки един от вас може да създаде своята регистрация, да депозира и тегли средства, както и да залага! Научите още за Winbet и предложенията от техния букмейкърски сайт.


Мобилна версия на Palms Bet

Palms Bet Mobile App Logo
Марак и да не предлага разработени апликации за Android и iOS устройства, Palms Bet има много добра мобилна версия, която предлага всички възможности и опции, налични и в пълната, десктоп версия на сайта. С Palms Bet мобилна версия ще имате възможността да правите своите залози навсякъде и по всяко време. Единственото, което ще ви е необходимо е надеждна интернет връзка и добър Wi-Fi. Ако тези две неща са налице, нямате повод за притеснение.

Ако сте новорегистриран потребител в сайта на букмейкъра, имате и бонус, от който можете да се възлозвате. С него можете да спечелите до 1000 лв. Той не е специално направен за мобилни клиенти, но имате правото да го изискате при регистрацията си в Palms Bet.


Отговори на най-често задаваните въпроси


Достъпни ли са мобилните приложения на различните букмейкъри в Google Play и iTunes?
ДА, можете да откриете приложенията за мобилни устройства на различните букмейкъри в специализираните магазини за приложения на Google и Apple. Обикновено, приложенията в тези сайтове са проверени за вируси, така че можете да сте уверени в сигурността на тези апликации.

Ако не откривам съответното приложение в Google Play или iTunes?
Има вероятност да се стигне до момент, в който съответното приложение на определен букмейкър да липсва в тези два магазина. В този случай, би трябвало да можете да получите линк за изтегляне на конкретното приложение в сайта на букмейкъра.

Има ли възможност за депозиране или теглене на парични средства от тези приложения?
При коректно въведени данни за плащания, вие трябва да можете да извършвате парични операции през мобилните приложения на букмейкърите, като преди това изберете конкретен метод за това.

Има ли значение бързината на интернета?
Според предлаганата от различните мобилни приложения функционалност, те изискват различна скорост на интернет връзката. Принципно, препоръчително е да използвате поне 3G интернет или ако не по-високоскоростна мобилна, то Wi-Fi мрежа.

Има ли конкретни платформи, на които работят тези приложения?
По принцип, най-популярните мобилни платформи са Android, iOS и Windows Mobile, като последната отстъпва по популярност на предните две. В такъв случай, някои букмейкъри я игнорират, но за първите две се предлагат версии на мобилните приложения. Също така има апликации, специално разработени за моделите на BlackBerry.

Има ли опасност за сигурността, ако приложението или мобилната версия на сайта се използват чрез Wi-Fi?
Много потребители, вероятно се питат какво е нивото на сигурност за тяхната конфиденциалност, ако използват мобилната версия на сайта на конкретен букмейкър или неговото мобилно приложение. Бихме искали да Ви успокоим, че при разработката на приложенията за мобилни устройства са използвани всички съвременни технологии за сигурност и криптиране на връзката. Това може да ви даде увереност без притеснения да извършвате вашите онлайн залагания и парични трансфери.

Ако имате затруднение при избора на мобилна версия или се чудите коя апликация да си свалите, то може да се консултирате с нас през имейл адреса ни: support@efirbet.com