Черен списък

Повечето от брандове, които ще срещнете, ако се занимавате с онлайн залагания, са уважавани компании, които държат на имиджа и на клиентите си. За съжаление, в тази индустрия, както във всяка друга, има и измамници, които ще се опитат да ви подведат и да злоупотребят с вас. В следващите редове ще ви запознаем с нашия черен списък за букмейкъри и ще ви дадем съвети как да се предпазите.


Какви са най-често срещаните измами

Злоупотребите от страна на недобросъвестни компании са вкарали в беля не един и двама играчи. Най-често срещаната измама е сайтът за залози да лимитира достъпа до сметката ви. Обикновено това се случва, ако сте направили успешна серия и сте натрупали печалба. В този случай букмейкърът решава, че не желае да бъде коректен и да ви изплати дължимото и под претекст, че се извършва проверка дали нарушавате правилата на платформата, сметката ви е блокирана за неопределено време.

Другият възможен проблем, който може да възникне, е свързан със сигурността на личните ви данни. Понякога, въпреки че е незаконно, букмейкърите предоставят личните ви данни на трети лица. В повечето случаи става въпрос само за имейл адреса ви и последствията се свеждат само до досаден, нежелан спам. Понякога обаче изтичат и данни за вашата самоличност, което може да бъде истински опасно.

Сериозен риск крия и ситуацията, в която букмейкърът злоупотреби с разплащателните ви данни. Най-често засегнати тук са клиентите, които депозират средства чрез банковите си карти. Ако онлайн банкирането ви няма допълнителни защити и играете в съмнителни сайтове за залози, може да претърпите големи загуби.


Как да разпознаем съмнителния сайт за залози

Ние винаги съветваме читателите си да бъдат особено внимателни, когато играят в интернет. Важно е да проучвате букмейкъра добре, а най-сигурният начин да се предпазите, е да се доверявате на букмейкърите с лиценз за България. Има обаче някои ясни сигнали, че даден сайт е измамен. Ето кои са те според нас:

  • Няма информация за лиценз
  • Няма Live Chat
  • Липсват данни за контакт
  • Не е ясно коя фирма е собственик на сайта
  • Платформата има непривлекателен дизайн
  • Написаното в сайта звучи като неадекватен превод
  • Виждат се много странични реклами
  • Изскачат прозорци, които ви подканят да посетите друг сайт
  • Предлагат се нереалистично големи бонуси
  • На лице са нереално високи коефициенти

Въпроси и Отговори

Как да избера надежден букмейкър?

Как да се защитя, ако съм измамен в сайт за залози?

Кои букмейкъри за България са легитимни?

Как да разбера дали даден букмейкър е легитимен?

Всеки букмейкър с високи коефициенти ли е измама?

Елица Мартинова

Експерт Елица Мартинова

Ели се занимава с писане, оформяне и публикуване на ревюта на български, английски и немски. Има опит в журналистиката и любимото ѝ занимание е писането. Има голям опит в работата с букмейкъри.
Публикувано на 12 март 2020, последна промяна на 07 май 2020