BETMARKET ВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
BETMARKET ВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Какво представляват антепост залозите?

Антепост залозите са една от предпочитаните опции за любителите на спортните прогнози. Независимо дали обичате да играете в реални пунктове или онлайн, дългосрочните залози са сред вариантите, които могат да ви донесат съществени приходи.

същност на AntePost залозите

Произход на антепост залозите

Антепост залозите се появяват през 19 век на хиподрумите в САЩ, когато конните надбягвания са най-обичаният спорт сред феновете на хазарта. В лингвистичен план думата се дели на две части „ante“ (на латински „преди“) и „post“. Има спорове около смисъла на втората половина „post“. Някои източници твърдят, че тя също се превежда буквално от латински и значи „след“, като в този случай се има предвид, че правите залога си преди старта на надпреварата и ще разберете дали печелите чак след края ѝ. Други специалисти в областта смятат, че тя произлиза от Betting Post – пунктовете на терена, където букмейкърите са събирали парите за прогнозите.

Независимо кое от двете твърдения ви се струва по-правдоподобно, в първоначалния си вид антепост залозите са дългосрочни прогнози, които се приемат в деня преди началото на надбягването. Както се досещате, този тип игра крие сериозни рискове. Поставяйки предположението си много преди старта на конкретно събитие, вие не може да сте сигурни в кондицията на състезателите или в състоянието на терена, например. Предимството им обаче е в това, че залагащите могат да се възползват от много по-атрактивни коефициенти. Ако разгледате сайтовете на Bet 365 и bwin спорт, ще се убедите, че дългосрочни прогнози се предлагат за наистина любопитни събития.


Видове антепост залози

антепост залози на конни надбягвания

В началото дългосрочните прогнози са се правели предимно за надбягванията с коне и състезанията с кучета. Играчите са предполагали кой ще е крайният победител в дадена надпревара. Дигитализацията на хазартната индустрия обаче позволи на букмейкърите да разширят портфолиото си с предложения за игра и в момента антепост залозите се срещат във все повече спортове, като пазарите при някои от тях също са доста разнообразни.

 • Футбол – Победител в първенство, Голмайстор на първенство, Отбор да се класира за първенство, Националност на отбор победител в международни турнири, Отбори финалисти, Кой ще е следващият мениджър на даден клуб, Залози за трансфери
 • Тенис – Победител в турнир, Промяна на позицията в световната ранглиста, Следващ треньор
 • Снукър – Победител в първенство, Без загубен фрейм, Най-голям брейк, Промяна на позицията в световната ранглиста
 • Формула 1 – Победител в шампионат, Победител Конструктори
 • Хокей на лед – Победител в турнир
 • Баскетбол – Краен победител в първенство
 • Голф – Шампион в турнир

Друг любопитен момент, който се среща при все повече компании, е опцията да правите прогнози на различни събития от международно или национално значение. В някои сайтове, например, може да предполагате какво ще се случи в света на българската и световна политика – Тръмп или Обама ще спечели изборите в САЩ, коя партия ще получи най-много гласове на парламентарните избори в България, кой ще е следващият лидер на БСП и пр. Появяват се интересни предположения и за различни медийни формати като Евровизия, Big Brother и X Factor.


Кога да заложим?

Както споменахме, основното предимство на антепост залозите са високите коефициенти. Те, разбира се, имат своето обяснение и това е по-големият риск, който е характерен за този тип игра. Ако обаче сте решени да направите дългосрочна прогноза и искате да се възползвате от възможно най-добрите стойности, трябва да се постараете да заложите колкото се може по-рано. Повечето букмейкъри имат отделна секция, в която ще намерите антепост предложенията им. В много случаи те се активират далеч преди началото на първенството, за което се отнасят. Така например, пазарът за шампион в Световното първенство по футбол 2018 г. бе достъпен при някои компании още в края на 2016 г.

За който и от спортовете да играете, трябва да помните един основен принцип – колкото по-близо сте до развръзката на дългосрочния залог, толкова по-ниски са и коефициентите, които букмейкърът ще ви предложи. Няма как да очаквате еднакви стойности преди началото на някой турнир и в разгара му. В този смисъл, за да извлечете максимума от антепост прогнозите, трябва да уловите момента и да ги правите възможно най-рано.


Има ли Cash Out за антепост залози?

Сигурно вече се чудите дали опцията за преждевременно затваряне на залозите е достъпна и при антепост играта. Бързаме да ви зарадваме, че отговорът е „да“. Все повече букмейкъри предлагат този вариант за дългосрочните прогнози. При всички положения компаниите ще укажат дали предвиждат подобна възможност за антепост пазара, на който сте се спрели.

Това ви дава чудесен шанс да се възползвате от добрите коефициенти на ранните прогнози, но и да получите известна сигурност при играта си. Ако, да речем, заложите, че Германия ще спечели Световното първенство по футбол през 2018 г. и бундестимът наистина се класира до полуфиналите, вероятно ще може да затворите дългосрочната си прогноза на печалба, дори без да дочакате развръзката на турнира. Ако обаче Германия стартира слабо още в груповата фаза, няма да отчетете успешна игра. В този случай Cash Out опцията ще ви позволи да намалите загубите си.


Какво е добре да знаете?

Вече вероятно се досещате, че ключът към успеха при дългосрочните прогнози е търпението. То е най-важното условие, без което едва ли ще реализирате печалба. Причината е, че в антепост играта трябва да уловите най-подходящия момент, за да действате. Търпение ще ви е нужно при поставянето на самия залог, за да договорите най-изгодните коефициенти с букмейкъра. То ще ви е необходимо и когато искате да използвате Cash Out опцията. Същественото тук е да предприемате действия, които се основават на информиран избор и проучване на ситуацията.


Плюсове и минуси

Както всяка игра, антепост залозите също имат своите положителни и отрицателни страни. В известен смисъл, характерните особености на този тип залог могат да се считат едновременно за плюсове и за минуси. Бихме искали да ви запознаем с тях, за да ги имате предвид, преди да заложите.

 • Предимства:
 • Възползвате се от много по-високи коефициенти.
 • В случай, че планирате добре играта си, има голяма вероятност да спечелите. Ако следите отблизо случващото се в конкретен спорт, вероятно ще може да направите достатъчно адекватен анализ за възможната развръзка в дадено първенство и да генерирате приходи.
 • Антепост залозите са особено подходящи за онези от вас, които обичат да обмислят действията си, а не да играят динамично и да се осланят само на късмета си.
 • Недостатъци:
 • Не всички антепост пазари предлагат опцията за Cash Out.
 • Ако отборът или играчът, на който сте заложили, бъде дисквалифициран или по някаква друга причина не участва в състезанието, антепост залогът ви няма да ви бъде възстановен, а ще се счита за загубен.
 • В дългосрочните прогнози се поема по-голям риск. Няма как да сте напълно сигурни в кондицията на състезателите, когато правите предположението си още преди старта на дадена надпревара.

Топ 5 съвета за успех при залозите „Ante-Post”

съвети за антепост залози

След като се запознахте с антепост залозите и те представляват интерес за вас, бихме искали да насочим вниманието ви към някои важни моменти.

 1. На първо място бихме искали да сте наясно, че дългосрочните прогнози крият сериозен риск. Причината да се ползват с високи коефициенти е именно фактът, че често пъти предположенията се оказват грешни. Ето защо ви съветваме да избирате спортове, които добре познавате, макар че и при тях няма пълни гаранции. Все пак, ако сте добре запознати с тениса, например, най-добре ще е да играете за дългосрочните пазари в него, защото ще имате най-голям шанс да познаете.
 2. Както споменахме, не всеки антепост пазар предлага опцията за Cash Out. Нашият съвет е да обръщате внимание на това, преди да заложите. Тази възможност може да намали загубите ви или да ви донесе печалба, дори ако предположението ви в крайна сметка се окаже грешно.
 3. Проучвайте внимателно вероятността на развръзката, за която играете. Ако, да речем, залагате за отбор победител в предстоящо първенство, прочетете повече за състоянието на играчите. Интернет ви дава достъп до голям обем от информация и е хубаво да се допитвате до възможно най-много източници, преди да прогнозирате каквото и да било.
 4. Помнете, че антепост залозите са рискова игра. Не залагайте прекалено голяма част от личната си банка на дългосрочните прогнози.
 5. Искаме още веднъж да обърнем внимание на това, че за успешната антепост игра най-важно е търпението. Изчакайте букмейкърът да предложи дългосрочен залог в област, в която сте поне отчасти уверени. Избягвайте прибързаните решения и помнете, че успешните прогнози се основават не само на късмет, но и на проучване.

В заключение

В заключение бихме желали да знаете, че антепост прогнозите са вълнуващ, а често пъти и доста доходен начин за игра. Друг плюс е, че в последните години букмейкърите се стараят да предложат нови и различни възможности в тази насока. Така дългосрочните залози привличат не само любителите на спорта, но и хората, които се интересуват от политика, медийни формати, музика и пр. Общото между различните пазари е, че трябва да сте внимателни и да обмисляте действията си. Ако спазвате това правило, удоволствието ви е гарантирано.

Атанас Танев
Атанас е основател на проекта Ефирбет и е човекът, който стои зад всичко в сайта - ревюта, прогнози, бонуси, дизайн и т.н. Вълнува се от онлайн маркетинг, афилиейти, предприемачество и спорт.