Футболни залагания за начинаещи – как да започнем?

Футболни залози за начинаещи

Дори най-вещите играчи някога са били начинаещи във футболните залози. В крайна сметка, успехът се гради именно с помощта на опита. Ако и вие сте решили да тествате късмета и знанията си с футболни залози, но все още не може да се престрашите, този текст е тъкмо за вас. В него ще се спрем на най-важните неща, които е добре да имате предвид, преди да започнете играта си.


Как да изберем най-добрия букмейкър, ако сме начинаещи?

Inbet
Betano
Bet365
Palms Bet
Bwin
Winbet
Още букмейкъри
Стартов бонус
400 лв.
Процент
100%
Врътки
3x
Минимум Депозит
10 лв.
Apps
Кешаут
Залози на живо
Излъчване на живо
Рейтинг
4.0
Регистрация
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Стартов бонус
-
Процент
-
Врътки
-
Минимум Депозит
-
Apps
Кешаут
Залози на живо
Излъчване на живо
Рейтинг
4.8
Bet365 вход
18+ | Важат срокове и условия | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Стартов бонус
200 лв.
Процент
100%
Врътки
x6
Минимум Депозит
10 лв.
Apps
-
Кешаут
Залози на живо
Излъчване на живо
Рейтинг
4.9
Регистрация
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Стартов бонус
550 лв.
Процент
-
Врътки
4x
Минимум Депозит
10 лв.
Apps
Кешаут
Залози на живо
Излъчване на живо
Рейтинг
4.9
Вход в Winbet
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!

Разбира се, първата и най-важна стъпка е да изберете правилния сайт за своите залози. Нашата опция за директно сравнение на букмейкъри ще ви помогне да вземете най-правилното решение. Благодарение на интерактивната ни таблица, ще може да направите пряка съпоставка между условията на различните компании.

Съветваме ви да отделите специално внимание на това проучване, за да изберете правилния букмейкър за играта си. Водещи трябва да са личните ви предпочитания. Ако определящо за вас е изобилието от пазари, може би Bet365 е точното място за вас.

За щастие, в тази сфера се съревновават компании, предлагащи най-различни опции и условия, така че всеки бъдещ играч ще може да открие онова, което търси.

В случай, че искате да се възползвате от максимален брой промоции за залози на футбол, може би списъкът с бонуси от Palms Bet ще ви заинтригува и ще ви накара да изберете именно този бранд.

Всеки букмейкър има силни и слаби страни и е добре да сте наясно с тях, преди да започнете да играете. Нашата препоръка към всички по-неопитни играчи е поне първоначално да се насочат към букмейкърите с лиценз за България.


Първи стъпки във футболните залагания – 10 ценни съвета

Как да залагаме на футбол

В нашия сайт ще откриете много полезни ръководства по темата как да залагаме на футбол. Нашият съвет е да ги разгледате, за да почерпите полезна информация от опита ни. По-надолу обаче сме подготвили 10 ценни съвета специално за начинаещите, които се чудят откъде да започнат. Не забравяйте, че ключът към бъдещите успешни залози е добрата информираност.

1. Определете си седмичен или месечен лимит

Дисциплината във финансово отношение е сред основните принципи, към които трябва да се придържате, когато правите футболни прогнози. Направете разчет на финансите си и определете седмичен или месечен лимит за залаганията си. Независимо дали имате успех или сте влезли в лоша серия, не прекрачвайте предварително планираните стойности. В противен случай излагате на риск себе си и семейството си.

2. Запознайте се подробно с правилата на футбола

Разбира се, няма как да очаквате успешни залози на футбол, ако не сте добре запознати с правилата на играта. За щастие, този спорт е един от най-популярните в България, така че всеки от нас е гледал поне по един мач в живота си. Имайте предвид обаче, че това не е достатъчно, за да се поздравите с дългосрочен успех. Нужно е да обърнете достатъчно внимание на регламента, защото в противен случай прогнозите ви няма да бъдат достатъчно обосновани.

3. Следете колкото се може повече мачове

Този съвет е особено приятен за онези от вас, които по принцип обичат футбола. Дори да не сте сред феновете обаче, ако сте решили да залагате, ще трябва да следите колкото се може повече футболни срещи. Гледайте мачовете поне от водещите първенства, следете развитието на играта и представянето на отборите. С течение на времето ще откриете определени зависимости, които ще са ви от голяма полза, когато правите футболни прогнози.

4. Допитвайте се до статистиката

Другият ценен съюзник, чиято помощ е добре да потърсите, е статистиката. Дори в началото да се ориентирате по-трудно в нея, не се отказвайте. Реномираните компании като букмейкъра Efbet, например, ще ви предложат подробна статистика на български език за почти всеки мач. В нея ще може да проследите резултатите от предишните срещи, в които двата отбора са излизали един срещу друг на терена. Предлага се справка за броя допуснати и отбелязани голове, както и за класирането в конкретното първенство. Златното правило гласи, че няма сигурен залог, но ако се допитвате до данните на статистиката, ще сведете случайността до минимум.

5. Започнете със сингъли

Едно от най-силните предимства на футболните залози е фактът, че може да поставяте прогнозите си в най-различни комбинации. Някой букмейкъри като WINBET дори ще ви позволят да заложите на комбинации от една и съща среща. Нашият съвет към начинаещите обаче е да се придържат към сингълите. Дайте си време да опипате почвата и да свикнете с играта, преди да опитате уменията си с комбинации.

6. Правете повече залози, но с по-малка стойност

Това е доста важен съвет за всички, които тепърва набират инерция със залозите на футбол. Не се впускайте през глава в залагането на прекомерно големи суми. Препоръчително е да правите повече залози, но с по-малка стойност. От една страна така ще запазите баланса в личната си банка, а от друга – ще натрупате повече опит.

7. Четете прогнозите на експертите
Една от най-полезните секции в нашия сайт е разделът със спортни прогнози, в който разглеждаме всички горещи сблъсъци. За онези от вас, които тепърва се запознават с футболните залагания, ще бъде от полза да се допитват до нашите предположения. С тях шансовете ви за успех значително нарастват.
8. Сравнявайте коефициентите

Доста важно е да не се доверявате сляпо само на един букмейкър. Много добра идея е да проучвате стойностите, които различните компании предлагат за даден пазар. Ще забележите, че коефициентите могат да варират в различните сайтове. Важно е да го имате предвид, за да извлечете максимума от играта си.

9. Четете внимателно условията на бонусите

Неслучайно споменаваме тази точка сред ценните съвети за начинаещите във футболните залагания. Причината е, че много играчи без опит пропускат да се информират за пълните условия на стартовите бонуси и в крайна сметка не успяват да покрият изискванията на букмейкърите. Това създава неприятно усещане и отказва много от тях. Ето защо ви препоръчваме да прочитате внимателно пълния регламент, преди да се възползвате от офертите за добре дошли.

10. Проучете някои печеливши стратегии за залагане на футбол

Последният съвет, който бихме искали да ви дадем, е да отделите време и да проучите поне някои от предпочитаните тактики за залагане на футбол, които ще откриете в сайта ни. След като вече сте направили първите си опити със залози на футболни мачове, ще е добре да разгърнете играта си в перспектива. Изберете си любима стратегия, която се доближава максимално до стила ви на игра, и я приложете.


Рискове при залозите на футбол

Както всяка игра, футболните залагания също крият определени рискове, на които бихме искали да ви обърнем внимание. Първата съществена опасност при футболните прогнози е да надцените уменията си. Обикновено тук говорим за средностатистическите запалянковци, които гледат футбол понякога, но смятат себе си за експерти в областта. Предупреждаваме ви, че това самочувствие може да ви доведе до сериозни загуби и разочарования. Винаги правете информиран и обоснован избор, като се допитвате до мнения, различни от вашето.

Другият сериозен риск е често срещан при футболните фенове, които са заклети поддръжници на даден отбор. Тук съществува опасност да намесите личните пристрастия в своите тактики за залагания. Ако не може да разделите едното занимание от другото, по-добре не залагайте на футболни мачове, в които участва любимият ви отбор.

Третата опасност е да се поддадете на емоциите си и да пренебрегнете предварително набелязаните си цели или да превишите лимитите си. Говорим за случаите, в които сте влезли в неуспешна серия и искате на всяка цена да възстановите загубите си веднага. Същото може да се случи и ако сте имали поредица от успешни прогнози и сметнете, че всяка следваща ще е такава. Помнете, че емоциите никога не са добър съветник за успешния играч.


Предимства и недостатъци на футболните залози

  • Плюсове
  • Футболът без съмнение е един от най-красивите спортове и залозите ще ви донесат истинска наслада
  • Букмейкърите следят много първенства от цял свят
  • Има изключително голямо разнообразие на футболни пазари
  • Лесен достъп до информация, защото футболът е сред най-предпочитаните спортове у нас
  • Минуси
  • Във футбола често има изненадващи обрати
  • По-непопулярните първенства предлагат малко на брой пазари

Струва ли си да залагаме на футбол

Много хора се питат дали футболът е благоприятен за залагания спорт. Нашият категоричен отговор е „да“. Една от основните причини да смятаме така е, че почти през цялата година има различни футболни първенства, на които може да заложите.

Другият ни аргумент е, че във футболните секции на букмейкърите ще откриете едни от най-разнообразните и многобройни пазари, особено когато говорим за мачове от най-реномираните турнири. Вероятно в началото начинаещите ще обръщат внимание само на основните пазари, но в бъдеще ще забележат, че опциите са десетки, а за някои срещи – дори стотици.

Третата и най-основателна причина да изберете именно футбола за своите залози е фактът, че това е един изключително логичен спорт. Резултатите в него зависят от сравнително предвидими фактори като опитът на треньорския състав, методичната подготовка, физическото и психическо състояние на играчите, отборния дух в тима и пр. Ако отделите достатъчно време за подробни проучвания, ще можете да се поздравите с доста добри печалби от футболни залози

Ели Мартинова
Експерт залози
Сертифициран Експерт
Ели Мартинова
Ели се занимава с писане, оформяне и публикуване на ревюта на български, английски и немски. Има опит в журналистиката и любимото ѝ занимание е писането. Има голям опит в работата с букмейкъри.