Как да правим пари от спортни залози – рискове и съвети

Как да печелим от спортни залози 

Ако направите бързо проучване в някой форум за спортни залози, със сигурност ще видите теми като „Издържам се от спортни залози“, „Печеливши стратегии за залагане“, „Как да печелим от залози“ и пр. Има ли обаче наистина сигурни тактики за залагане или играта винаги крие риск? В следващите редове ще споделим с вас ценни съвети за успех и ще обсъдим нещата, на които е добре да обърнете внимание.


Спортни залози – Предимства и Рискове

Рискове при спортните злаози 

Идеята за изкарване на пари от залози нашумя у нас още през 90-те години на миналия век, когато се появиха и първите букмейкъри. Интересът към това занимание нарасна неимоверно, когато водещите компании създадоха онлайн платформи и така позволиха на спортните фенове да играят, дори без да напускат дома си. Точно това е и едно от основните предимства на спортните залагания – може да се забавлявате, независимо къде се намирате.

Заедно с това, те ви дават възможност да конвертирате спортните си познания в печалби. Ако сте спортист или заклет фен на някоя дисциплина, например, със сигурност имате доста задълбочен поглед над играта и бихте могли да тествате уменията си.


Активен или Пасивен доход са спортните залози?

Друг важен плюс е, че онлайн залаганията ще ви позволят да вложите средства, които сте спечелили онлайн или просто не желаете да съхранявате нито в банка, нито в брой. Поредица от успешни залози би могла да увеличи първоначално вложената сума. Съвсем не е за пренебрегване фактът, че залозите могат да бъдат превъзходен източник на добър пасивен доход.

Разбира се, има играчи, които превръщат бетинга в своя професия, но както се досещате, това крие и голяма доза несигурност. За да превърнете залаганията в активен доход, ще е нужно да инвестирате огромна част от времето и вниманието си, което пък може да попречи на работата ви или да бъде за сметка на социалния ви живот. Преценете добре ситуацията и си направете сметка. Именно с тънката граница между забавление и пристрастяване са свързани и най-сериозните рискове, които трябва да имате предвид, ако сте решили да залагате.


Как да разбера дали дадена стратегия е успешна?

Добре е да си определите лични лимити, които да не прекрачвате. Те ще ви помогнат лесно и бързо да определите дали дадена стратегия, към която се придържате, е успешна или не. Принципът е съвсем прост – ако разходвате определената сума, без да имате възвращаемост, значи вашите тактики за залагане не са достатъчно рационални и трябва да бъдат преразгледани.

Разбира се, може да сверявате резултатите си още преди края на целия цикъл. Желателно е да проверявате резултатите си редовно. Ако сметнете, че нещата не се развиват според първоначалния план, вижте още веднъж поредварително поставените цели и прегледайте налеязаната стратегия. В залаганията е добре да бъдете гъвкави, но не е желателно да се отдалечавате прекалено от планираното.

Важно е да помните, че размерът на потенциалната ви печалба винаги зависи от два ключови фактора – каква сума сте заложили или колко голям риск сте поели. Независимо дали предпочитате да играете на сигурно, или сте от потребителите, които се целят в по-високите коефициенти, най-големият враг на залога ви е липсата на информация. Рискът от загуба е най-голям, ако залагате на сляпо, без предварително да сте проучили пазарите, към които се целите.


Как да печелим от залози на мачове и спортни срещи?

Съвети как да печелим от спортни залози

Започваме с важното уточнение, че в света на хазарта не съществува сигурен залог. Дори когато избирате по-ниските коефициенти и залагате за категоричния фаворит в дадена среща, винаги съществува вероятност нещата да се объркат и да изгубите. Въпреки това съществуват определени съвети, които могат да ви донесат успех.

Сравнявайте коефициентите

Залагането на спорт със сигурност носи тръпка и удовлетворение, но в крайна сметка самата печалба също е важен аспект от играта. Ето защо ви съветваме да подхождате практично към въпроса. Разбира се, много потребители имат свой любим букмейкър и предпочитат да играят при него. Важно е обаче да не се лишавате от възможността да опитате късмета си и в други платформи, особено сега, когато на пазара има огромен избор, а регистрацията в сайтовете е безплатна.

Бъдете рационални! Проучвайте добре коефициентите, преди да поставите своя залог. Набележете си поне три компании и щом сте избрали предпочитаната среща, разгледайте какви условия и пазари предлагат те. Ще забележите, например, че предлаганите от Efbet коефициенти често пъти са по-високи от стойностите при други букмейкъри. За сметка на това обаче достъпните в WINBET комбинации могат не само да разнообразят играта ви, но и да ви донесат по-солидна печалба.

Inbet
Betano
Bet365
Palms Bet
Bwin
Winbet
Още букмейкъри
Стартов бонус
-
Процент
-
Врътки
-
Минимум Депозит
-
Apps
Кешаут
Залози на живо
Излъчване на живо
Рейтинг
4.8
Bet365 вход
18+ | Важат срокове и условия | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Стартов бонус
400 лв.
Процент
100%
Врътки
3x
Минимум Депозит
10 лв.
Apps
Кешаут
Залози на живо
Излъчване на живо
Рейтинг
4.0
Регистрация
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Стартов бонус
550 лв.
Процент
-
Врътки
4x
Минимум Депозит
10 лв.
Apps
Кешаут
Залози на живо
Излъчване на живо
Рейтинг
4.9
Вход в Winbet
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!

Фокусирайте се върху конкретно първенство

Това е важен принцип, към който е добре да се придържат не само по-неопитните играчи, но и от по-вещите потребители. Ако искате да сте успешни в дългосрочен план, не се захласвайте по огромното разнообразие от възможности, каквото ще откриете в раздела със спортни залози в Bet365, например.

Изберете предпочитан спорт и решете върху кое първенство да се фокусирате. По този начин ще може да следите всичко, което се случва около отборите или състезателите в даден шампионат. Вярвате или не, това може да се окаже решаващ фактор за играта ви. Помнете, че най-сериозното предимство, което може да имате, е информираността. Когато сте добре запознати със ситуацията, ще ви е по-лесно да предвиждате развръзките в срещите и да правите обоснован избор. Както вече споменахме, всеки залог крие риск, но ако сте наясно с всички фактори, ще сведете ролята на случайността до минимум.

Поинтересувайте се от арбитражни залози

Може би някои от вас не са чували за този тип игра досега и ако това е така, съветът ни може да ви заинтригува. По същество арбитражите представляват комбинация от няколко залога, чрез която подсигурявате всяка възможна развръзка в дадена среща. Както се досещате, това не може да стане само при един букмейкър. Ключът към успеха тук е да определите каква сума искате да инвестирате, а после добре да проучите и сравните коефициентите във водещите сайтове. Щом се спрете на конкретни стойности, трябва да се регистрирате при избраните букмейкъри и да поставите по един залог във всеки от тях. Важното е да направите предварителна сметка, като изчислите какви биха били печалбите ви при всеки възможен развой на мача.

Залагайте с прогресии

Системите са доста предпочитана тактика от по-опитните играчи. Макар на пръв поглед да изглеждат сложни за разбиране, всичко, което е нужно, е да отделите малко време, за да ги разберете. За целта е достатъчно да направите подробно проучване в интернет, където може да откриете изчерпателна информация за всичко. Бихте могли да започнете търсенето си с тактиката на Мартингейл, от която произлизат много различни стратегии като известната немска система за залози. Най-общо казано, тези прогресии представляват внимателно планирана поредица от определен брой залози.

Започвате с това, че определяте с каква банка разполагате. От това зависи и размерът на първоначалния ви залог. Ако прогнозата ви излезе вярна, следващия път инвестирате същата сума. В случай, че претърпите неуспех, трябва да увеличите сумата на залога си. Може би на пръв поглед тази логика не ви се струва рационална, но ако прегледате повече информация и проучите подробно различните прогресии, ще забележите, че в края на всеки цикъл сте на печалба. Важното е да бъдете постоянни и да следвате плана. Този тип игра е особено подходяща за по-търпеливите играчи, които умеят да се фокусират върху крайната цел и искат да постигнат успех не след първата среща, а в дългосрочен план.

Проучете електронните спортове

Електронните спортове са сравнително малко позната, но набираща популярност ниша за залози. Ако сте от по-напредничавите играчи и обичате да изучавате нови неща, ви съветваме да се насочите именно насам. Причината е, че експертите в тази област не са чак толкова много и редица букмейкъри, които имат електронните спортове в портфолиото си, определят коефициентите изцяло въз основа на сухата статистика. Както се досещате, това може да бъде огромно предимство за вас.

Това, което трябва да направите, е да посветите време и да проучите обстойно случващото се в тази иновативна дисциплина. Най-добре ще е да се фокусирате върху една конкретна игра. В идеалния случай това ще е любимо заглавие, с което самите вие сте се забавлявали. Като ориентир ще споменем, че най-мащабните турнири в света на електронните спортове включват съревнования от CS: Go, FIFA, Dota 2, League of Legends, World of Warcraft и др. Ако имате предпочитано име сред тях, задачата ви е наполовина свършена. Направете проучване на първенствата и разгледайте класацията с рейтинга на различните отбори и играчи. Проследете развитието им през последните години и набележете своите фаворити. След това остава да разгледате и платформите, които предлагат този тип залози. Ще установите, че наличните в Efbet коефициенти са доста атрактивни, а с течение на времето ще забележите, че двубоите в електронните спортове често пъти предлагат изненадваща развръзка.


В заключение

Надяваме се статията ни да ви е била полезна. Опитахме се да ви дадем ценни насоки, за да се ориентирате в темата как се печели от спортни залози. Най-важната предпоставка за успех е да бъдете добре информирани и да не вземате прибързани или емоционални решения. Желателно е да не играете на безразборно и на случаен принцип, а да изберете конкретна стратегия, която най-много ви допада. Шансовете ви за успех в дългосрочен план са много по-големи, ако следвате предварително определена тактика. Определете размера на личната си банка, очертайте си ясен план и го следвайте. Ако се съобразите с нашите съвети, ще видите, че да правиш пари от спортни залози е не просто възможно, но и доста забавно.

Ели Мартинова
Експерт залози
Сертифициран Експерт
Ели Мартинова
Ели се занимава с писане, оформяне и публикуване на ревюта на български, английски и немски. Има опит в журналистиката и любимото ѝ занимание е писането. Има голям опит в работата с букмейкъри.