BETMARKET ВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
BETMARKET ВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Какво представлява и как работи частичният Cash Out?

Как работи частичният кешаут

Всеки успешен играч знае колко е важна функцията кеш аут. Тя позволява да импровизирате. При добра концентрация и бързи реакции, употребата на кеш аут може да ви донесе доста добри приходи или да ви помогне да редуцирате загубите си. Наясно ли сте обаче какво представлява опцията за частичен кеш аут? Ако отговорът е „не“, тази статия е тъкмо за вас.


Какво представлява Cash Out опцията?

Започваме с уточнението, че функцията Cash Out е позната под различно име при отделните букмейкъри. Опцията може да срещнете още като:

  • Продажба на фиш
  • Затвори залог
  • Продажба на залог

Ако сред вас има потребители, които още не са я използвали, бързаме да ви уверим, че е добре да я включите в играта си. Тя ви позволява да договорите обратно залога си с букмейкъра, още преди крайната развръзка да бъде ясна. От една страна, ако срещата се развива според очакванията ви, но вашият фаворит не е повел категорично, ще може да приберете по-малка, но за сметка на това сигурна сума. Ако пък видите, че нещата вървят към провал, е добре да реагирате навреме и продадете обратно фиша си, преди да претърпите сериозни загуби. Сумата, която ще получите обратно, се определя от коефициентите към текущия момент. Функцията Кеш аут е отличен помощник за всички, които обичат да играят на живо. Обикновено тук са нужни познания, концентрация и навременни реакции.


Как работи частичният кеш аут?

Частичният Cash Out, познат на английски като Partial Cash Out, е опция, която не всеки букмейкър предлага. Чрез нея вие ще сте в състояние да върнете обратно само част от залога си. Нека предположим, че сте сложили 20 лв. на Порто в мача им срещу Краснодар. В 80-ата минута обаче резултатът е 1:1.

Частичната продажба на фиша ще позволи да cashout-нете само част от инвестираната сума. При различните букмейкъри настройката за частичен кешаут работи по-различен начин. В някой сайтове ще може да изберете какъв процент от залога си да затворите. Други платформи пък ще ви попитат директно за сумата, върху която искате да се изчисли кешаут.

Ако изберете да изтъргувате половината от залога, който дадохме за пример, останалата част – 10 лв., остава в играта. От коефициентите към избрания от вас момент зависи каква сума ще получите за затворената част от фиша си. Оставащият активен залог ще се разглежда според стойностите, при които сте заложили първоначално. Тя се счита за активен залог и ще се показва в профила ви като неуреден такъв. Най-хубавото в случая е, че няма да ви се налага да губите време в непосилни сметки и изчисления. Платформите на букмейкърите автоматично ще покажат колко може да получите за частичния си залог. Практично е още, че ако решите да се възползвате от тази функция, продадената част от фиша ви ще бъде отразена в игралната история на профила ви.

Разбира се, ако в по-късен момент прецените, че е добре да затворите и останалата половина от залога си, ще имате възможност да го направите.


За кои спортове и пазари се предлага частичен кешаут?

По правило, опцията за кешаут не е достъпна за всички спортове и пазари. Букмейкърът сам преценява дали ще предложи тази функция за дадена среща. При всички положения обаче, ако тя е налична, ще видите иконката ѝ във фиша си.

Ситуацията с частичния кешаут е сходна. Най-общо казано, за пазарите, за които се предлага продажба на фиш, ще бъде достъпен и частичният кешаут.

Най-често става въпрос за срещи от ТОП първенства, които се следят и на живо. Все пак, не забравяйте, че кеш аутът е основният помощник на всички потребители, които предпочитат Live залозите.


Кога е полезен частичният кеш аут?

Както при пълната продажба на залог, за частичния кешаут също е важно да улучите точния момент, за да извлечете максимума от играта си. Ще се опитаме да ви дадем два нагледни примера

Вариант 1

Нека се върнем на горния пример, в който сте сте играли 20 лв. на резултат 2 в мача Краснодар – Порто. Към края на първото полувреме Порто води с 0:2. По време на мача обаче сте забелязали, че Краснодар дава сериозен отпор и често притеснява вратаря на гостите. В допълнение, публиката на домакините също оказва сериозна подкрепа. Решавате да не поемате целия риск за развоя в следващите 45 минути и продавате обратно половината от залога си. Тук, разбира се, може да очаквате много изгодни коефициенти, от които да се възползвате при кешаут. Останалите 10 лв. се запазват като активен залог за втората половина на срещата.

Вариант 2

Обзаложили сте се, че Порто ще вземе мача, но в 80-ата минута резултатът е 1:1. Още не сте отписали възможността португалският отбор да отмъкне трите точки, защото нападателите настъпват здраво през вратата на Краснодар. Все пак обаче не искате да загубите целия си залог. В този случай опцията за частичен кешаут отново ще ви бъде от помощ.

Най-общо казано, функцията частичен кешаут ви позволява да импровизирате. Реагирайки според ситуацията, вие имате възможност да сведете рисковете до минимум. Помнете, че и тук, както при пълната продажба на залога, коефициентите са динамични. Трябва да следите играта внимателно и да имате бързи реакции.


Кои букмейкъри предлагат частичен кешаут?

След като разгледахме какво точно представлява тази опция, сигурно вече се питате кои букмейкъри предлагат частичен кешаут.

Разбира се, няма как да не започнем с Бет365. Лицензираният букмейкър предлага не само атрактивни промоции, но и изключително полезни функции. При тях функцията е позната като Затваряне на залог. С помощта на удобен плъзгач във фиша, ще може да изберете каква част от залога си да изтъргувате обратно.

За съжаление, никой от останалите лицензирани букита в страната, не позволява да затворите само една част от фиша си. Това обаче не бива да ви отчайва. Ако искате да опитате играта с тази опция, 1xBet са удачен вариант, защото приемат играчи от българия и имат много удобен интерфейс. При тях Cash Out-ът се нарича Продажба на фиш. За да укажете каква част от залога си желаете да прекратите, тук също използвате плъзгач.

Третият букмейкър, при който тази опция е налична е MelBet – сайт, за който понякога се налага да използвате алтернативен линк за достъп. Тук функцията се нарича Продажба на фиш, а частичният кешаут се осъществява по начин, сходен с процедурата при изброените по-горе букмейкъри.


В заключение

Със сигурност вече сте се убедили в ползите от частичния кешаут. Ако досега не сте изпробвали тази функция, съветваме ви да опитате. Разбира се, добре ще бъде първоначално да започнете с по-скромни суми, докато развиете усет към играта. Както казахме, от ключово значение тук е да сте в крак със случващото се, за да се възползвате от точния момент.

Експерт залози Елица Мартинова
Сертифициран Експерт
Елица Мартинова
Ели се занимава с писане, оформяне и публикуване на ревюта на български, английски и немски. Има опит в журналистиката и любимото ѝ занимание е писането. Има голям опит в работата с букмейкъри.
Коментирай