BETMARKET ВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
BETMARKET ВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Кога букмейкърите не изплащат суми и защо?

Кога букмейкърите не изплащат суми

Спортните прогнози са един чудесен начин да се забавлявате, като изпитате същевременно късмета и познанията си по дадена дисциплина. Разбира се, най-голямото удоволствие идва, когато предположенията ви се окажат верни и се поздравите с добра печалба. Има ли обаче случаи, в които букмейкърите ще откажат да ви изплатят печалбата, която ви се полага? Какви са причините за подобна неприятна ситуацията? Отговорите на тези въпроси ще откриете в следващите редове.


Кои букмейкъри не изплащат печалби?

Най-напред бързаме да ви уверим, че подобни случаи не са честа практика, но никой играч не е застрахован от недоразумения. За съжаление, не съществува универсален „черен списък“ на букмейкъри, които са некоректни към играчите си. Като ориентир обаче можем да ви кажем, че е по-малко вероятно да се сблъскате с такива проблеми, ако сте избрали да играете в платформите на компаниите, които оперират легално в страната ни.

За щастие, няма да ви липсва разнообразие в тази насока. У нас може да избирате не само между реномираните български брандове като Palms Bet и Winbet, например, но и от международни имена, които разполагат с лиценз от Държавната комисия по хазарта. В следващата таблица може да разгледате кои са тези букмейкъри и да сравните условията им.


Кога може да бъдете лишени от печалбите си?

Блокирани плащания

За да сме ви полезни, ще разгледаме по-подробно най-често срещаните обстоятелства, при които букмейкърите може да ви лишат от печалбите ви. Съветваме ви да обърнете внимание на всеки от тях, за да бъдете информирани и спокойни за играта си.

Акаунтът ви има нужда от верификация

Първият и най-често срещан случай, при който букмейкърът ще откаже да изплати печалбите ви, се появява, когато поради някаква причина сте пропуснали да верифицирате профила си. Макар че звучи сложно, самата процедура съвсем не е трудна, а от вас се изисква единствено да представите копие от легитимни документи и имената в тях да съответстват на данните, които сте въвели в профила си. Ако не сте преминали през тази стъпка, букмейкърът със сигурност ще откаже да изплати печалбите ви, защото няма да е в състояние да гарантира самоличността ви.

Какво е решението?

Дори да се сблъскате с подобно неудобство, няма причина за притеснение. Достатъчно ще бъде да изпратите своите документи на екипа по поддръжката и след като случаят бъде разгледан, вашата печалба ще ви бъде преведена. Не са ни известни случаи, в които компаниите да анулират дадена печалба, защото е регистрирана преди верификацията на профила.

Заявили сте теглене чрез несъответстващ разплащателен метод

Тази ситуация е особено характерна за по-неопитните играчи, които не са обърнали достатъчно внимание на правилата за игра в платформата. Някои букмейкъри имат стриктна политика срещу прането на пари, според която не може да заявите теглене чрез нов разплащателен метод, ако първо не сте върнали пълната сума към източника, с който сте захранили профила си.

Нека предположим, че сте депозирали чрез дебитна карта 100 лв. в профила си и сте успели да утроите тази сума. Букмейкърът няма да изплати печалбата ви, ако заявите теглене към някой друг разплащателен метод.

Как да постъпите?

Решението в този случай е съвсем лесно. От вас се изисква единствено да върнете 100 лв. към банковата карта, с която сте заредили профила си. Останалите 200 лв. ще може свободно да изтеглите чрез предпочитания от вас метод.

Правите арбитражни залози в разрез с политиката на букмейкъра

Арбитражните залози са специфичен тип игра, при който залагате при две или повече компании. Целта е да подсигурите всеки възможен изход от дадена среща, като с това си гарантирате и известна печалба. Както се досещате, повечето букмейкъри не толерират тази практика, защото тя ощетява интересите им. Ако бъде установено, че правите арбитражни залози против регламента на платформата, печалбите ви няма да бъдат изплатени.

Какъв е изходът?

Най-сигурният съвет, който можем да ви дадем в тази насока, е предварително да се информирате за правилата на букмейкъра. Някои компании като Pinnacle официално посочват, че нямат нищо против арбитражните залози и този тип игра е позволена на сайта им. За да си спестите подобни проблеми и да не бъдете лишени от печалбите си, прегледайте предварително дали платформата, в която смятате да играете, толерира арбитражните залози.

Попаднали сте в списъка с лимитирани играчи

Със сигурност ще срещнете проблеми с тегленето на печалбите си, ако букмейкърът е лимитирал профила ви. Има различни причини, по които това може да се случи. Най-честата от тях е, че сте опитали да измамите компанията или редовно играете „на сигурно“, като залагате големи суми при ниски коефициенти. Тази практика никак не се харесва на сайтовете за залагания и ако попаднете в полезрението на екипа по поддръжката, профилът ви ще бъде ограничен, а наличността в него – замразена. В този случай няма да може да заявявате транзакции и да теглите средствата си.

Как да постъпите?

И тук най-добре ще бъде да се запознаете предварително с регламента на конкретната платформа и да се съобразявате с него. Няма да чуете, че някой реномиран букмейкър като Efbet лимитира играчи, които играят по правилата. Ако спазвате всички изисквания, едва ли ще срещнете проблеми.

В случай, че сте се съобразявали с всички норми, но компанията, при която играете, все пак е отказала да изплати печалбите ви, най-добре се свържете директно с отдела за обслужване на клиенти. Обяснете каква е ситуацията, за да могат служителите да изяснят случая. Ако и това не помогне, винаги може да потърсите съдействие от Държавната комисия по хазарта.

Играете от повече профили

Това е сериозно нарушение на правилата на всички букмейкъри. Ако обърнете внимание на условията, поместени в платформите за залози, ще забележите, че там изрично е упоменато, че всеки играч има право да регистрира само един профил. В случай, че сте нарушили този регламент и това бъде установено, със сигурност ще си имате проблеми. Последствията могат да са различни и ще отговарят на степента на извършеното нарушение. Букмейкърът може да откаже да изплати печалбите ви, да замрази профила ви до преразглеждане на случая, да изтрие акаунта ви и дори да забрани играта ви.

Има ли решение?

За съжаление, ако сте уличени в подобно нарушение, законът не е на ваша страна и едва ли ще може да излезете като победители от тази ситуация. Имайте предвид, че всяка недобросъвестна игра ще бъде санкционирана и букмейкърът си запазва правото да прецени какви мерки да предприеме.

Възползвали сте се неправомерно от бонусите на компанията

Друг подобен конфликт може да възникне, ако сте се полакомили и сте играли неправомерно с офертите на компанията. Обикновено към правилата на бонусите ясно е разписано, че всеки може да ги заяви само веднъж. В случай, че сте се опитали да надхитрите букмейкъра и сте нарушили правилата, бъдете сигурни, че печалбите и цялата наличност по сметката ви ще бъдат отнети.

Какъв е изходът от ситуацията?

Както и в предишния пример, нямате особен шанс да възвърнете инвестициите си и да осребрите печалбите си. Причината е, че съзнателно сте нарушили правилата, играейки по непозволен начин. Ето също ви обръщаме внимание, че е по-добре да се съобразявате с регламента на платформите за залози, за да не изгубите времето и парите си.

Печалбата ви е резултат от грешка

За нещастие дори големите компании като букмейкърите не са застраховани от грешки. Неприятна ситуация може да възникне, например, при залозите на живо, където коефициентите са доста динамични и се променят според развоя на играта. В този случай по сметката ви може да бъдат преведени средства по погрешка или печалби, изчислени на базата на вече невалидни коефициенти. Когато букмейкърът установи пропуска си, той вероятно ще откаже да изплати печалбата ви.

Как да реагирате?

В този случай преценката е изцяло в ръцете на компанията за залагания и е твърде вероятно това да е описано в общите условия за ползване на сайта. Пример за това ще откриете в правилата към наличните бонуси от Bet365, където ясно е посочено, че всякакви средства, присъдени в резултат на грешка, няма да бъдат изплатени или ще бъдат изискани обратно. В крайна сметка, това не е изненада, защото тези пари реално не ви принадлежат.

Букмейкърът е обявил фалит

Това е рядко срещан проблем, но все пак подобна ситуация не е невъзможна. Ако букмейкърът е обявил фалит, със сигурност ще има множество случаи на неизплатени печалби. От несъстоятелността на компанията няма да бъдете засегнати само вие, а вероятно всичките ѝ клиенти.

Има ли решение?

В този случай единственият ви изход е да потърсите правата си по законов ред. Има случаи на формирани групови искове, в които – за по-голяма тежест пред закона – се включват повече ощетени играчи. Имайте предвид, че подобна процедура може да отнеме време и да струва скъпо.


Как да се предпазите от блокирани плащания?

Както вече изтъкнахме, никой играч не е застрахован от неприятности. Все пак обаче бихме искали да ви дадем няколко ценни съвета, които могат да ви спестят редица неприятности.

  • Верифицирайте профила си и попълвайте данните си коректно – Както знаете, реномираните букмейкъри ще поискат от вас да верифицирате профила си, преди да може да изтеглите печалбите си. Съветваме ви да го направите още при регистрацията си, за да не се стига до блокиране на печалбите ви и до спорове с компанията.
  • Доверявайте се само на проверени букмейкъри – За да избегнете неприятни емоции, нашият съвет е да играете само при реномирани букмейкъри, като за предпочитане е те да имат лиценз в България или поне на територията на Европейския съюз.
  • Информирайте се за регламента на платформата – Не пропускайте да прегледате общите условия за ползване, преди да се спрете на даден сайт за залагания. Тази стъпка съвсем не е за подценяване, защото в самите правила на отделните компании често са описани случаите, когато букмейкърът може да не изплати печалбите ви.
  • Играйте по правилата – Съветът, който категорично можем да ви дадем, е винаги да играете по правилата. Не се изкушавайте от неправомерните печалби и възможността да заблудите букмейкъра. Подобни злоупотреби почти винаги излизат наяве и са в сериозен ущърб за играча.
  • Внимавайте за грешки – Екипите на различните сайтове за залагания трябва да се справят с огромен обем от работа. Поради това грешките съвсем не са изключени. Най-често става въпрос за неправилно изписване на коефициенти, които в последствие биват коригирани, като се отнеме от печалбата на играчите или залозите им бъдат анулирани.
    Ето защо ви съветваме да бъдете бдителни и да внимавате за подобни пропуски. Ако забележите, че някой пазар има нереално високи стойности при даден букмейкър, по-добре не залагайте за него. Дори коефициентът да ви се стори примамлив, бъдете сигурни, че става въпрос за грешка, която по-късно ще бъде коригирана.

Нашето заключение

Надяваме се, че статията ни ви е била полезна и вече сте подготвени за недоразуменията, които могат да възникнат при изплащането на печалбите ви. Имайте предвид, че уважаваните компании са коректни към клиентите си и няма да бъдете лишени от спечеленото, ако спазвате всички изисквания. Ето защо ви съветваме да се съобразявате с правилата и да играете за удоволствие. По този начин удовлетворението от успеха ще бъде по-голямо и няма да имате проблеми с тегленето на средствата си.

Експерт залози Елица Мартинова
Сертифициран Експерт
Елица Мартинова
Ели се занимава с писане, оформяне и публикуване на ревюта на български, английски и немски. Има опит в журналистиката и любимото ѝ занимание е писането. Има голям опит в работата с букмейкъри.