Как да печелим със Специалните залози?

Как да печелим от Специалните залози

Специалните залози се извършват на събития извън спорта. Това могат да бъдат риалити формати, музикални или филмови награди, политически избори и други. Букмейкърите в световен мащаб предлагат да залагате за това кой ще спечели Евровизия, Оскарите, Биг Брадър, Президентските избори в САЩ и още куп подобни мероприятия. В някои сайтове можете да срещнете много добри коефициенти за специални залози, които не се различават от ставките на спортните залагания.


Сайтове, предлагащи специални залози

4.8/5
Рейтинг
 • Реномиран Букмейкър
 • Сигурна платформа за игра
 • Разнообразни оферти
Нов Клиент
18+ | Важат срокове и условия | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
4.9/5
Рейтинг
 • Много бонуси, включително безплатни залози и free spins
 • Добър сайт с интуитивен дизайн
 • Множество спортни пазари
100% до 200лв. за спорт
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
4.9/5
Рейтинг
 • Cash out опция
 • Добри начални бонуси
 • Интересни казино предложения
Подаръци за нов клиент
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
4.0/5
Рейтинг
 • Отлични коефициенти
 • Сигурна платформа за игра
 • Реномиран букмейкър
Начален бонус до 400 лв.
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!

По наше мнение един от най-добрите сайтове, в които ще откриете специални залози, е Bwin. В интернет платформата на австрийският букмейкър ще намерите секцията „Специални залози“, която е разделена на държави от различни точки на света. Кликнете върху държавата, за която искате да видите този вид залагания, и пред вас ще се появяват всички събития и опции за залог. Коефициентите тук са доста съблазнителни, както можете да се уверите сами.

И за да не се ограничавате само с един сайт, ви предлагаме да видите офертите на Winbet. И там има множество събития, които са разпределени в графи – Entertainment, Royals и Политика. За всяка графа важат съответните възможности за залагане. Играчите отново ще видят оферти за шоу програми, музикални прояви, филмово изкуство, политически избори и прочие интересни неща.

Не можем да пропуснем и един от лидерите, които предлагат специални залози от целия свят. Става дума за руския хазартен оператор 1xBet, който притежава много подробен раздел със специални залагания. Освен риалити формати филмови награди, фестивали и политика, ще откриете редица други събития, които няма как да не ви направят впечатление. Най-интересното е, че можете да правите политически залагания, дори за далечни държави като Индонезия.

Разбира се, в чуждестранните сайтове, които нямат лиценз в България, също могат да се открият такива залози. В зависимост от букмейкъра се предлагат и конкретни мероприятия и опции. От водещо значение е да намерите най-добрите коефициенти и разнообразни начини за залог.


Какво са специалните залози и какви видове биват?

Типове специални залози

Ако погледнем по-мащабно върху специалните залози, ще установим, че те получават вниманието на феновете на филмите, музиката, шоу програмите и на хората, които следят политиката отблизо.

В едно риалити предаване по телевизията, от сорта на Биг Брадър, влизат десетки участници, които се борят да спечелят голяма парична и/или предметна награда. На зрителите се дава възможност да дадат прогноза за това кой ще спечели шоуто, като за всеки възможен победител е определен коефициент. Ако играчът спечели, то той ще получи парична сума, която зависи от направения залог, умножен по коефициента за даденото събитие в графата специални залози.

Разбира се, в зависимост от събитието, на което залагате, може да използвате повече от една опция за залог. За специалните залози също има пазари, които ще споменем по-долу в нашето ръководство. Освен за победители и победени, ще получите шанс да прогнозирате какво може да се случи в живота на известни личности. Срещали сме залози от типа на това как ще се казва първото дете на Хари и Меган, както и от какъв пол ще бъде новороденото.

В политическите залози също има много интересни възможности. Най-често става дума за победител в президентски избори и избори за власт, като на ваше разположение са всичките кандидати от определената държава. В следващите редове на статията ще посочим и какви други опции за залог имате, когато залагате на политика в сайтовете, предлагащи т.нар. специални залози.

Политическите залагания могат да бъдат от различни точки на света, като например Великобритания, Австралия, Дания, Северна Америка, Италия и други страни от Европа и света.

В някои букмейкърски сайтове присъстват и залози за личност на годината, най-добър спортист на държавата, победители във фестивали и още много интересни неща, които можете да откриете сами, след като посетите и се регистрирате в някой от най-добрите сайтове, за които споменахме. От този момент нататък вашите анализи и късмет трябва да работят за вас.


Видове опции за залози

Както написахме малко по-горе в статията, и при специалните залози има пазари, които можете да разиграете, за да достъпите по-високите коефициенти. Ясно е, че тук не може да се говори за стотици различни опции, но все пак има варианти, с чиято помощ може да се поздравите с добри печалби. На първо време, трябва да споменем, че опциите зависят най-вече от конкретното събитие, за което са предназначени.

Предлагаме да разгледате няколко примера за маркети:

 • Биг Брадър – обикновено букмейкърите предлагат залог за победител в едноименното шоу. На ваше разположение е пълният списък с участници, като за всеки един е определен коефициент. Ако търсите обаче друг начин да залагате, то можете да изберете опцията head – to – head, при която се изисква да познаете кой от посочените двама играчи ще бъде изгонен и ще си тръгне пръв от шоуто. Тук ставките също не са за подценяване.
 • Оскарите – при наградите „Оскар“ също можете да залагате на няколко вида пазари. От вас зависи да изберете кои кандидати за наградата ще се сдобият с Оскар за най-добър актьор или най-добра актриса. В същото време можете да направите предвиждания за Оскари за режисьор или филм. Ако желаете, имате възможност да заложите за повече от един Оскар, което увеличава вашия шанс да хванете нелошите коефициенти.
 • Политика – примерите тук не са никак малко. Наблюдават се залози като за Брекзит, в които залагате дали Великобритания ще напусне ЕС, дали това ще стане с или без договор, както и ще има ли нов референдум. Ако пък се насочите към избор на президент, тогава можете да предвидите от коя партия ще бъде той, как ще се казва и така нататък. В различните сайтове може да откриете и други любопитни пазари.
 • Филми – в някои случаи залагате на това какво ще се случи във филма. На разположение имате неща, свързани със сюжета на продукцията, така че трябва да сте гледали този филм, за да знаете какво може да се очаква. По подобен начин стои въпросът и със сериалите, където предвиждате каква ще бъде развръзката в даден епизод. Ако сте от хората, които обичат да стоят с дистанционно пред телевизора, ще имате повече изгледи за краен успех.

Съвети за успешни залози на специални събития

Има няколко неща, които можете да направите, за да спечелите от специалните залози. Вижте нашите съвети в следващите редове:

1. Ако се насочите към някое риалити шоу, то трябва да се запознаете предварително с участниците. Зрителите обичат да гледат добри изпълнения, така че преценете коя е най-атрактивната фигура в предаването и я подкрепете. От друга страна, ще се наложи да гледате всички епизоди на шоуто, за да видите кой ще остане, какви са неговите шансове и така нататък. За целта слушайте и коментарите на гостите в програмата, тъй като те могат да ви помогнат за точните залагания.

2. При политиката също трябва да познавате общественото мнение. С други думи, четете пресата, коментарите в интернет пространството и гледайте редовно новините. Още едно помагало в политическите залози са дебатите по телевизията. Те могат да дадат наклон към един или друг кандидат за спечелване на избори. По същия начин стои въпросът и с партиите-претенденти.

3. За залог на Оскари е нужно да имате и лично впечатление за най-добрите артисти. Съберете мнения на приятели и близки относно филмите, актьорите, актрисите и режисьорите. Ако всички са единодушни, че някой от кандидатите за наградата има превес, то нищо чудно именно той/тя да се поздрави с големия приз. Прегледайте и сайтовете за оценки на филми, защото повечето от тях се базират на преценката на хората, а това може да бъде решаващо при вашите залози.

4. Обикновено в политическите избори и киното има определени фаворити. Винаги един човек се отличава от другите, така че намерете го и го подкрепете. Не забравяйте да проверите и светските хроники, тъй като те могат да разкрият много тайни за участниците в политическия живот или най-известните събития, свързани с филмови или музикални награди. По този начин ще имате повече шансове да успеете, когато залагате на конкретни личности, партии, филми и други.

5. Общо взето, при специалните залози се гледа под лупа общественото мнение, защото именно то е решаващо. Избягвайте да бъдете пристрастни, а проучете какво мисли народът по даден въпрос. В голяма степен това, което ще чуете от вашите колеги, съседи, роднини и приятели, е най-правилната позиция относно залозите за риалити предавания, музикални формати и политика.


Мнението ни за специални залози

Специални залози трябва да съществуват, тъй като те са много интересни и забавни. Не всеки гледа спорт, но почти всеки стои пред телевизионния екран и се вълнува живо от всичко, което се случва в шоу програмите, спектаклите, фестивалите, политиката и прочие.

Този вид залози са за любителите на екранните емоции, така че ако се припознавате в тях, то винаги може да опитате.

Макар все още да не намираме редовно специални залози за български телевизионни предавания, конкурси, филми и музика, това съвсем не значи, че букмейкърите не предлагат тази възможност. Всяка година, например, ще имате шанса да прогнозирате представянето на българските участници в Евровизия. Ако пък се интересувате от политика, не пропускайте да разгледате сайтовете за залагания, когато наближат избори. Ще се изненадате от опциите, които ще откриете.

Общо взето сме на мнение, че има тръпка в това да пробвате късмета си, като посочите вашите фаворити в политиката или ентъртейнмънта. Ако обаче този вид забавление не ви допада, не е нужно да насилвате късмета си, защото това може да доведе до сериозни парични загуби.

Ели Мартинова
Експерт залози
Сертифициран Експерт
Ели Мартинова
Ели се занимава с писане, оформяне и публикуване на ревюта на български, английски и немски. Има опит в журналистиката и любимото ѝ занимание е писането. Има голям опит в работата с букмейкъри.