BETMARKET ВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
BETMARKET ВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Същност на залозите на е-спортове

Електронните спортове са една от най-динамично разрастващите се индустрии, която в последните години набира популярност в световен мащаб. Успехите ѝ накараха много от утвърдените букмейкъри да обърнат внимание на възможностите, които тя предлага. В случай, че не сте запознати с темата, ви предлагаме да влезете в крак с тенденциите, като прочетете следващите редове.

същност на електронните спортове

Какво представляват е-спортовете?

Електронните спортове са едни от най-практикуваните сред младите хора по цял свят. По същество те представляват естествено продължение на хобито, което вълнуваше почти всеки, израснал в ерата на дигитализацията. Вероятно вече се досещате, че става въпрос за компютърните игри. В последните две десетилетия те се превърнаха в мания за подрастващи, младежи и дори за много възрастни. Всъщност, е-спортовете са турнири, в които професионални играчи се състезават индивидуално или отборно. Дисциплините са горещите заглавия от света на дигиталните забавления. Най-популярни сред тях са бойните симулации, стрелковите игри и стратегиите. Сред любимите заглавия са:

  • Dota
  • Counter Strike
  • Star Craft
  • League of Legends
  • FIFA
  • World of Warcraft и пр.

Малко повече за индустрията

Тази високотехнологична индустрия се заражда в САЩ, където гейминг субкултурата преминава на по-високо ниво. Първият мащабен турнир с е-дисциплини се провежда през 2005 г. Следващото десетилетие се оказва изключително успешно за този бранш. Появяват се различни федерации, които установяват трайни спонсорски отношения с водещите брандове от света на гейминг забавленията. Резултатът от това не закъснява и започват да се организират все повече първенства по електронни спортове.

Само за няколко години тези тенденции напускат пределите на САЩ и обхващат страни като Япония, Бразилия, Китай, Германия, Полша, Франция и пр. Е-дисциплините вече могат да се похвалят с популярност и у нас, а през 2017 г. българин спечели впечатляващите $ 2 млн. на турнир по Dota в Сиатъл.

На пазара с онлайн залагания вече се срещат все повече букмейкъри, предлагащи електронни спортове, защото напредъкът на индустрията е повече от впечатляващ. На световната сцена дори излизат компании, които се специализират единствено в залози на еСпортове.

Водещите събития

Значимите събития в областта на е-спортовете стават все повече и повече всяка година. Все пак до момента има няколко утвърдени шампионата в различните дисциплини, които се радват на огромен интерес по цял свят. Това са турнирите, в които отделни състезатели или отбори мерят сили в най-популярните игри, които споменахме по-горе – Star Craft, League of Legends, FIFA, Dota, Counter Strike, World of Warcraft. Някои от по-интересните шампионати са World Championship Extreme Masters в Катовице, който изправя едни срещу други професионалните играчи по Counter Strike, The Internetional турнир по Dota, League of Legends World Championship, Global Offensive първенствата по Counter Strike и др. Характерна за този бранш е динамиката, с която се развива. Всяка година се организират нови турнири в различни страни, а наградните фондове растат постоянно.


Основни съвети преди да заложите на eSports

Esports арена

Ако вече сме събудили интереса ви и сте решени да опитате късмета си в този тип залагания, трябва добре да подплатите прогнозите си с информация. На първо място ви съветваме да проучите внимателно правилата на играта, която сте избрали като поле за изява. Разбира се, най-добре би било, ако имате свое любимо заглавие, на което самите вие сте играли. Тогава преценката преди самия залог ще бъде много по-лесна. Ако не сте се докосвали до гейминг културата обаче, не трябва да се отказвате. Основното в този бранш е, че той се развива изцяло в онлайн пространството и именно от интернет може да почерпите цялата важна информация, която ви е нужна за успешен залог. Прегледайте правилата, потърсете полезни съвети за успешна игра и стратегии. Повечето геймъри с радост споделят опита и проблемите си и това ще ви ориентира за ключовите фактори.

След като вече сте наясно със спецификите около самата игра, постарайте се да опознаете добре състезателите и отборите. Спрете се на конкретен турнир и проучете всички участници в него. Уверяваме ви, че ако владеете поне базово английски език, ще може да намерите подробна информация около биографията, силните и слабите страни на всеки играч. Това ще ви помогне да вземете правилно решение и да генерирате печалба.


Налични пазари

Опциите за залог, които ще откриете при е-спортовете, зависят изцяло от типа игра, на която сте се спрели. В повечето случаи те са тясно обвързани с етапите и спецификите при отделните заглавия. Някои от възможностите, които се срещат при букмейкърите на българския пазар, са:

  • Dota: Победител Първа карта, Първа карта – Първа кула, Хендикап, Мачбет, Първа карта – Първи щит
  • League of Legends: Първа кръв, Първа карта – Първи дракон, Победител Първа карта, Азиатски Хендикап – Под/Над
  • Star Craft: Краен резултат, Победител Първа карта, Азиатски Хендикап
  • Counter Strike: Първа карта Общо рундове, Първа кръв, Първи пистолетен рунд

Сами забелязвате, че ако не проучите добре правилата на играта и качествата на самите състезатели, трудно ще направите правилна прогноза. Вложеният труд обаче ще ви се отплати, защото пазарите в електронните спортове често предлагат много изгодни коефициенти за игра.


Няколко финални думи

В заключение искаме да ви уверим, че електронните спортове са прекрасен и нестандартен начин да се позабавлявате. Ако, например, сте утвърден играч в спортните прогнози, е-дисциплините са чудесно ново поприще, на което да развиете уменията си. Най-хубавото тук е, че цялата информация, която ви е нужна, за да аргументирате предположенията си, може да бъде открита с лекота в интернет. Достатъчно е само да се запознаете с принципите на игрите и да проследите постиженията на самите играчи. В случай, че сте от хората, които са имали или все още имат любима игра, вероятно няма защо да ви убеждаваме повече. Електронните забавления отдавна вече не са просто детско хоби и се превърнаха в една от най-динамичните и добре платени индустрии.

Атанас Танев
Атанас е основател на проекта Ефирбет и е човекът, който стои зад всичко в сайта - ревюта, прогнози, бонуси, дизайн и т.н. Вълнува се от онлайн маркетинг, афилиейти, предприемачество и спорт.