Залози на тенис на маса

Ръководство за залози на тенис на маса

Тенисът на маса е спорт с богата история, която датира още от 1880 година, когато британски войници от армията играели този спорт с подръчни средства, от сорта на кутии за пури, бутилки и хартия. Десет години по-късно в Англия се появява игра, наречена Пинг-понг, която се играе с дъска, малка топка и мрежа.

Името на играта идва от звука, който следва след съприкосновение на топчето с масата. По-късно през годините отново англичанин се сеща да монтира гума върху дъската за удряне на топчето. По този начин се появяват и първите хилки за закрит тенис или Пинг-понг.

От гледна точка на историята на тениса на маса все още няма точна информация кой дава името на спорта. Предполага се, че наименованието на играта идва от фирмите производители на хилки (дъска с гума), но все още не можем да потвърдим кой е кръстникът на спорта.

Въпреки всичко през 1921 година се открива първата асоциация по тенис на маса в Англия. Шест години по-късно се появява и така наречената Интернационална федерация по тенис на маса (ITTF).

През 1927 се състои и първото Световно първенство за този спорт. От този момент до приключването на Втората световна война най-добри в тениса на маса са унгарците. С напредъка на времето се появяват нови шампиони от бивша Чехословакия, Румъния, Русия и други държави. На бял свят се появяват шампионати по тенис на маса за мъже и жени.

Може би най-интересният факт е, че през 1988 година играта става част от олимпийските спортове, като се играе единично или на двойки от мъже и жени. В наши дни тенисът на маса е обект на голям интерес от страна на почитателите на спортни залози и букмейкърски сайтове.


В кои сайтове може да залагаме на тенис на маса?

4.8/5
Рейтинг
 • Реномиран Букмейкър
 • Сигурна платформа за игра
 • Разнообразни оферти
Нов Клиент
18+ | Важат срокове и условия | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
4.9/5
Рейтинг
 • Много бонуси, включително безплатни залози и free spins
 • Добър сайт с интуитивен дизайн
 • Множество спортни пазари
100% до 200лв. за спорт
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
4.9/5
Рейтинг
 • Cash out опция
 • Добри начални бонуси
 • Интересни казино предложения
550 лв. + 100 FS
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
4.0/5
Рейтинг
 • Отлични коефициенти
 • Сигурна платформа за игра
 • Реномиран букмейкър
Начален бонус до 400 лв.
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!

За да откриете високи ставки за тенис на маса и многобройни опции за залози, може да разгледате какво предлагат лицензираните букмейкъри в България. В повечето от тях този спорт присъства и идва до крайните потребители със съответните пазари, на които могат да залагат. В следващите редове ви представяме най-известните сайтове за залози на тази игра.

Залагане на тенис на маса за мъже и жени е достъпно в сайта на Efbet, където ще намерите голяма част от най-престижните турнири. Това е букмейкърът, който предоставя пълна гама от опции за залози, добри коефициенти и турнирите, за които имате информация от медиите. За да видите всички налични събития, създайте регистрация в Ефбет и направете проверка.

За повече турнири и пазари можете да отворите уебсайта на Bwin, където ще попаднете на тенис на маса от Русия, Унгария и други точки на света. Там се предлагат и много горещи пазари, сред които: победител в първия гейм, общо точки в мача, хендикап геймове и други.

Събития на тенис на маса присъстват в онлайн системата за залози на Winbet. Компанията е предоставила възможности за залагане на международни мачове и известни турнири от различни точки на света. И тук пазарите не са малко, така че си заслужава да ги проверите,и да направите вашия избор. Ставките не са ниски, а възможностите за потребителите са много.

Алтернативен вариант на горе посочените букмейкъри, които предлагат залагане на тенис на маса, е руската интернет платформа на 1xBet. Вън от всякакво съмнение, това е сайтът, който предлага чудесни опции за залагания, топ коефициенти, известни първенства и всичко, което ще се хареса на феновете на тази популярна игра. Вижте офертите и изберете една от многото.


Информация за тениса на маса и важни правила

Лекотата на този спорт и относителната достъпност на тениса на маса го превръщат в един от най-популярните спортове в света днес. Играта е не само лесна за научаване, но и е изключително забавна и изисква малко финансови инвестиции или пространство.

Всичко, от което се нуждаете, е маса, мрежа, топка и ракета, за да започнете. Можете да играете навсякъде, по всяко време и колкото искате през седмицата, като удряте малката бяла топка, която може да направи чудеса за вашата визия.

Както при всички спортове, разбира се, трябва да се спазват някои правила, независимо дали играете приятелски мач или участвате в турнир. Международната федерация по тенис на маса е основният регулаторен орган на спорта и определя правилата за играта.

Необходимо оборудване

Макар да има по-малко ограничения в приятелски мач, Федерацията внимателно регулира оборудването, използвано по време на турнир.

Масата или игралната повърхност трябва да бъде дълга 2,74 м и широка 1,525 м на платформа 76 см над пода. Горната част на мрежата, по цялата ѝ дължина, трябва да бъде 15,25 см над повърхността за игра.

В турнирите използваната топка трябва да има диаметър 40 mm и да тежи точно 2.7g. Освен това, топката може да бъде направена само от целулоид или подобен пластмасов материал и да бъде бял или оранжев матов цвят.

И накрая, ракетата може да бъде от всякакъв размер, форма или тегло, но острието трябва да е плоско и твърдо и да бъде направено от 85% естествено дърво. Преди началото на мач, играчът трябва да позволи на опонента си и на съдията да провери ракетата, която той ще използва.

Протичане на играта

Правила за тенис на маса

Играта започва с изпълнение на сервис. Топката първоначално свободно лежи в отворената длан на играча, който изпълнява удара. Повдига се на около 16 cм от повърхността за игра.

Топката се удря така, че при сервис да тупва в полето и в това на противника, а при следващите удари – директно в полето на съперника.

Спортът „Тенис на маса“ може да се играе както от двама противникови играчи, така и отборно – по двойки от мъже или жени. Правилата и в двата случая са много близки.

Точкуване

Геймът е спечелен, когато един от играчите или двойката спечели 11 точки. Приема се, че пълният мач се печели, когато играч или двойка състезатели спечели повечето от нечетен брой гейма (например от 3,5,7).Точка се отбелязва в няколко случая, като основните от тях са, когато:

 • Опонентът не успее да удари правилно сервис.
 • Опонентът не успее да върне удара в полето на противника.
 • Топката докосне която и да било част от тялото на противника.
 • Опонентът удари топката два пъти последователно.
 • Ако опонентът или нещо, което противникът носи в или върху себе си, докосва игралната повърхност или мрежата по време на текущата игра.
 • Ако опонент в случай на игра по двойки удари топката по начин, различен от последователността, установена след изпълнението на първия сервис и първия приемник.

Налични възможности за залог

За тенис на маса се предвиждат различни пазари, на които можете да заложите пари. Стандартният залог за победител не е единствен, така че ще можете да срещнете още интересни опции, които ще ви съдействат за спечелването на по-високите коефициенти. Разбира се, трябва да знаете, че всяка една отделна опция крие немалка сложност.

 • Залози за сетове (под или над) – тук прогнозирате колко сетове ще бъдат изиграни в даден мач като опциите, които ви се предоставят са от 4 до 7 сета. Коефициентите на този пазар са завишени, така че можете да се поздравите със солидна печалба, дори с по-малък залог.
 • Победител за всеки следващ сет – името на тази опция говори красноречиво за това, което тя предлага. Накратко казано, вие трябва да предвидите кой ще бъде победител в следващия сет.
 • Хендикап – по всяка вероятност знаете, че това е пазар, при който се дава предимство на аутсайдерите в дадена игра. Хендикапите на тенис на маса са най-често за победител в различните сетове. Вижте тези предложения на букмейкърите, защото са доста апетитни.
 • Залози за победител в състезанията – имате възможност да посочите кой ще бъде победител в даден турнир. Такива пазари се предлагат от букмейкъра Winbet и други, за които писахме по-горе. Обикновено е трудно да предвидите кой ще бъде най-добър, но ставките са високи.
 • Общ брой точки в гейма – този маркет ви позволява да направите прогноза за общия брой точки в гейма, макар че това е трудна мисия. Ако сте познавачи на този спорт опитайте и тази опция.

Горепосочените възможности за залог не са единствени. Препоръчваме ви да прегледате какво предлагат различните букмейкъри, защото може да получите още изгодни оферти. Някои хазартни оператори могат да дадат добри коефициенти за топ играчи и отбори, които не бива да изпускате. Внимателно преглеждайте всички опции, и чак тогава правете залозите си.


Кои са основните турнири на тенис на маса?

Тенисът на маса е игра, която се практикува по целия свят. В нашите географски ширини обаче тя като че ли не е чак толкова популярна. Играе се, но много други спортове се радват на далеч по-голяма популярност.

Има и страни, където тенисът на маса е много по-практикуван. Именно там се провеждат най-известните в световен мащаб турнири. Тенисът на маса се среща като спорт на всички континенти. По-разпространен е в части от Европа, Азия, Австралия, Южна и Северна Америка. Най-ниска като че ли е популярността му на територията на Африка.

Москва Лига ПроМосква Лига Про

Москва Лига Про е най-известният турнир по тенис на маса в света. В него взимат участие голям брой играчи от целия свят. Класирането се случва след провеждането на квалификации. Най-добрите състезатели на световно ниво се изправят един срещу друг в Москва, Русия.

Русия е една от страните, където тенисът на маса е популярен спорт. По време на състезанието играчите се изправят един срещу друг на база изтеглен жребий.

Те започват да записват определен брой точки след всеки спечелен мач. Играе се, докато някой запише достатъчен брой спечелени геймове. Един гейм е завършен, когато единият от играчите достигне до 11 отбелязани точки.

Турнирът печели този, който е събрал най-много точки на база на победи в мачовете.

Китай Лига Про Китай Лига Про, пинг понг

Китай Лига Про е друг турнир по тенис на маса, който отново изправя един срещу друг някои от най-добрите световни състезатели. Той, както и Москва Лига Про, включва единствено мъже.

Турнирът по тенис на маса Китай Лига Про се провежда в Азия, страната Китай. Този вид спорт се радва на много голяма популярност в тази страна. Доста често именно китайци стават шампиони не само в този турнир, но и във всички останали.

Наградните фондове при този вид спорт обикновено са доста солидни. Спечелването обаче е трудно, тъй като конкуренцията е голяма, силите са приблизително изравнени, а победителят в крайна сметка е само един. Шампион е този, който е събрал най-много точки в края на състезанията – част от Китай Лига Про.

Унгария Оупън и Унгария Оупън – жени Унгария Оупън, пинг понг

Унгария Оупън е друг известен турнир по тенис на маса на световно ниво.

Той се провежда на територията на Европа – в Унгария.

Тенисът на маса се радва на особено голяма популярност в тази страна. Турнирът Унгария Оупън има няколко разновидности, така че е предназначен за особено голям кръг от състезатели.

В оригиналната му версия в него се срещат играчи от мъжки пол, които се изправят един срещу друг. След поредица от мачове се излъчва шампион, като той става такъв на база на най-голям брой събрани точки.

Унгария Оупън – жени е друга версия на турнира, която също се провежда в Унгария. В него се срещат най-успешните състезателки от целия свят.

Правилата са същите, както при мъжете. В края на състезанието турнирът се печели от най-добрата тенисистка, спечелила най-много точки, геймове и мачове.

Световно първенство по тенис на масаСветовно първенство по тенис на маса, лого

Световното първенство по тенис на маса е най-популярния форум на национално равнище.

Първенството стартира през 1926 година и се провежда под егидата на ITTF, като в него участват мъже и жени по единично или на двойки.

При старта на надпреварата отборите на Унгария и Япония правят впечатление със своите серии от победи, но след 1960 година най-добре представящите се играчи са тези на Китай.

В същото време трябва да се отбележат и успехите на Швеция, които печелят четири пъти първенство. В наши дни отново Китай е най-голямата сила в този спорт. Мъжкият национален отбор на Китай има във витрината си 20 титли от световните финали.


Важни неща, за които трябва да внимавате при избор си на залог

За да печелите от тенис на маса, трябва да врите и кипите в играта. Само тези, които следят редовно спортните събития, могат да си изградят точно мнение за играчи, отбори и турнири. Има някои неща, за които е добре да внимавате, когато залагате на тази интересна игра. Ние ще ви дадем няколко насоки, с чиято помощ да изградите наистина добре работеща стратегия.

Фаворитите обикновено взимат своите мачове, но ако наблюдавате срещите с повишено внимание, можете да хванете изненадата, а именно победа на аутсайдера, която ще ви донесе по-висок коефициент и съответно повече приходи. Можете да използвате и опции като хендикап, които също ще ви бъдат от полза.

Не се подвеждайте по факта, че играчите от Китай винаги побеждават в международните надпревари. Много хора хвърлят луди пари за залози, но не е изключено някоя нация да поднесе изненадата. Ние ви съветваме да четете внимателно новините за всеки един голям форум на тенис на маса, така че да се запознаете с амбициите на отборите, използваните техники и шансовете на всеки от тях.

Някои букмейкъри предлагат залози за победител, няколко дни преди старта на събитието. По този начин можете да изготвите своята тактика за залагане. Тя може да включва залози в няколко сайта и/или залози на различни пазари. Разнообразявайте опциите за залог, тъй като те ще ви носят все по-високи стойности на коефициентите.

Преди да потърсите изненада в даден мач, отворете статистиката и вижте как се представят отделните участници. Ако вашият любим играч е поднасял неочаквани обрати в срещите, то има голяма възможност за обрат и в избрания от вас мач.

Ако нямате лични наблюдения върху този спорт, но искате да залагате, е добре да инвестирате по-малко пари. Да, наистина има народности, които доминират в играта, но това не значи, че времето няма да промени нещата и да се появят нови фаворити.


Мнението ни за залози на тенис на маса

Истината е, че в този спорт има отбори, които диктуват правилата и винаги взимат първите места. Ето защо е добре да следите различните събития под лупа, ако искате да успеете със залозите си. Разбира се, тенисът на маса е динамична игра, в която може да се получат всякакви резултати.

Лично сме се уверили колко е трудно да се прогнозират отделните пазари, защото това изисква много прецизни наблюдения върху представянето на участниците.

Въпреки всичко, ако сте от хората, които следят тениса на маса, то можете да стигнете до солидни печалби. За целта използвайте по-горе представените букмейкъри, които ще ви предоставят най-високите ставки и множество интересни начини за залагания. Да се надяваме, че и нашето ръководство ви е помогнало да се поздравите с крайния успех.

Ели Мартинова
Експерт залози
Сертифициран Експерт
Ели Мартинова
Ели се занимава с писане, оформяне и публикуване на ревюта на български, английски и немски. Има опит в журналистиката и любимото ѝ занимание е писането. Има голям опит в работата с букмейкъри.