BETMARKET ВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
BETMARKET ВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Как да залагаме на виртуален футбол?

Една от най-интригуващите възможности за игра, която се разкри пред любителите на хазарта в последните години, е опцията да залагат на виртуален футбол. Този тип залози добиват все по-голяма популярност, както у нас, така и в световен план. Ако обаче сте сред хората, за които виртуалният футбол звучи като нещо непознато и екзотично, ви предлагаме да прочетете следващите редове.

ръководство за залози на виртуален футбол

Същност на виртуалния футбол

Виртуалният футбол може да се струва сложно понятие за редица от вас, но бързаме да ви успокоим, че това съвсем не е така. Всъщност, този тип игра е електронен аналог на реалния спорт. Както при оригинала, във виртуалния вариант също ще наблюдавате сблъсък между два отбора, които се стремят да спечелят мача. Те обаче са фикция – често пъти носят измислени имена, а дори да използват названията на истински футболни клубове, това не означава, че в симулационните двубои ще имат същите качества.

Най-важното тук е да запомните, че срещите се генерират на случаен принцип от компютър, като не е задължително в развръзките на сблъсъците да има последователност и закономерност.


Характерни особености

Виртуалният футбол има своите особености, които сериозно го отличават от оригиналния спорт. Бихме искали да ви ги представим в схематичен вид. След като се запознаете с тях, може би ще разберете защо все повече хора предпочитат да играят по този начин.

 • Виртуалните мачове се провеждат всеки ден в интервал от по няколко минути.
 • Срещите траят между две и три минути.
 • Всеки букмейкър предлага свой вариант на първенства. Повечето са организирани като аналог на истинските турнири от света на футбола.
 • Залагате преди началото на всеки мач, като за целта имате на разположение между една и две минути.
 • Виртуалният футбол предлага автентична атмосфера – реалистична картина, въздействащ звук, а в много от случаите и анализ от спортен коментатор.
 • Електронните мачове се провеждат в сайтовете на букмейкърите, независимо дали има желаещи да залагат или не.
 • Развръзката от срещите се решава на случаен принцип.
 • Все пак повечето букмейкъри предлагат кратка статистика за представянето на отборите в конкретното първенство на деня и в отминалите турнири. Може да се допитате до тези данни, преди да заложите.
 • Ако залогът ви е успешен, средствата се превеждат по сметката ви веднага след края на мача.

Видове първенства

турнири на виртуален футбол 

Всеки букмейкър се стреми да предложи нещо отличително на своите клиенти. Това важи с пълна сила и за първенствата, достъпни в сферата на виртуалния футбол. На различните сайтове ще откриете разнообразни опции. Можете, например, да залагате на срещи от вътрешни шампионати за водещите страни в този спорт като Англия, Франция, Германия, Испания, Италия и пр. Често пъти ще откриете аналог на Световното и Европейското първенства по футбол. Опциите в тази област растат постоянно и основната цел на компаниите е да предлагат все повече възможности за забавление на своите потребители. За съжаление обаче, виртуалният футбол не е наличен при всеки оператор. Всайта на 8888 бг, например, отсъства секцията с виртуални дисциплини.


Налични пазари

Феновете на футбола ще се зарадват да разберат, че електронният му аналог предлага някои от по-интересните опции за залог, които ще срещнат и при реалните двубои. Ето само част от по-интересните възможности, достъпни при повечето букмейкъри:

 • Хендикап
 • Брой голове Под / Над
 • Резултат след първо полувреме
 • И двата отбора да отбележат гол
 • Точен резултат
 • Общ брой попадения в даден кръг
 • Краен победител в турнир
 • Отбор да се класира

Важно е да имате предвид, че при електронния футбол не се предлагат залози на живо. Това е така, защото мачовете траят твърде кратко и компаниите не биха могли да се справят с динамични пазари.


Кой се грижи за виртуалните платформи?

виртуален футболен мач 

Може би се досещате, че електронният футбол изисква специфичен софтуер, разработен специално за целта. Тук на помощ на букмейкърите идват няколко компании, които в последните години се утвърдиха като лидери в бранша. Сред тях са Sky Bet, Betradar, Global Bet, Playtech, VSoftCo и пр. Разбира се, крайният продукт за всеки букмейкър се отличава, така че компаниите да предложат уникални емоции на своите клиенти.

Някои компании пък предпочитат да развият дейността си и сами да разработват софтуера за виртуалния си футбол. Това изисква сериозен ресурс и инвестиции и показва динамиката, с която тези залози настъпват на пазара.

Какъвто и да е случаят при любимия ви букмейкър, електронният футбол ще ви предостави чудесни емоции. Най-хубавото е, че от вас не се изисква да инсталирате специален софтуер, както е с покер клиентите в някои сайтове. Достатъчно е да разполагате с Flash Player и добра интернет връзка, за да се насладите на виртуалните мачове.


Предимства и недостатъци

Всяка дисциплина има своите силни и слаби страни и виртуалният футбол не прави изключение. Съветваме ви винаги да се информирате добре, преди да изберете как да играете. Ето защо ви предлагаме да прочетете по-важните моменти, които да имате предвид, ако решите да залагате на виртуален футбол.

 • Предимства:
 • Виртуални срещи се провеждат всеки ден, независимо дали в момента тече реално първенство или не.
 • Не се налага да чакате дълго за развръзката на даден мач.
 • Разнообразието на пазари е сходно с това при реалния футбол.
 • Много често виртуалният футбол предлага доста по-изгодни коефициенти.
 • Недостатъци:
 • Виртуалният футбол няма да ви предложи залози на живо.
 • Няма да срещнете опцията Cash Out при виртуалния футбол.
 • Случайността и късметът имат голямо влияние при този тип залози, защото игрите се генерират от компютър.
 • Виртуалният аналог не може да замени емоцията от истинския футбол.

Няколко съвета

Имаме няколко ценни съвета за онези от вас, които са решени да опитат късмета си на виртуален футбол.

 1. На първо място бихме искали да подчертаем отново, че отборите в първенствата са измислени. Дори да носят същото име като някой истински клуб, това съвсем не означава, че те се радват на същите характеристики. Не залагайте на виртуален футбол, взимайки под внимание клубните си пристрастия или доброто представяне на даден тим в реален турнир.
 2. Преди да станете активни играчи в света на виртуалния футбол, може би ще е добре да си дадете малко време, за да свикнете с начина, по който протичат игрите. Запознайте се с провеждането на мачовете, с различните пазари и турнири.
 3. Другата ни препоръка е да не залагате прекалено големи суми на даден пазар. Както вече сте разбрали, коефициентите са доста примамливи, но за сметка на това развръзките са непредвидими. По-добър вариант би бил да поставяте разумни суми на различни опции за залог.

Финални думи

В заключение бихме искали да ви уверим, че виртуалният футбол е чудесен начин да се забавлявате. Той е подходящо поле за изява, както на заклетите запалянковци, така и за любителите на хазарта, които са склонни да изпробват ново поприще. Хубавото тук е, че игрите са достъпни постоянно в сайтовете на букмейкърите, а това увеличава неимоверно и възможностите ви за печалба. Фактът, че редица компании предпочетоха да инвестират в нови фирмени звена и сами да разработят софтуера си, показва, че виртуалният футбол ще се задържи на пазара. Вероятно в бъдеще ще видим още по-любопитни предложения в сайтовете за залагания.

Атанас Танев
Атанас е основател на проекта Ефирбет и е човекът, който стои зад всичко в сайта - ревюта, прогнози, бонуси, дизайн и т.н. Вълнува се от онлайн маркетинг, афилиейти, предприемачество и спорт.