Залози на виртуални спортове – съвети за успех

Ръководство за залози на виртуални спортове 

Ако ви е мъчно, че през зимата няма футболни мачове, на които да залагате или имате друг любим спорт, който не се играе през мразовития сезон, трябва да бъдете спокойни. Всеки добър сайт за залози предлага т.нар. виртуални спортове. Точно за тях ще ви разкажем в настоящото ръководство, като ще видим какви видове биват, как се предлагат от сайтовете за залози и още интересна информация.


Къде е най-удачно да залагаме на виртуални спортове?

4.8/5
Рейтинг
 • Реномиран Букмейкър
 • Сигурна платформа за игра
 • Разнообразни оферти
Нов Клиент
18+ | Важат срокове и условия | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
4.9/5
Рейтинг
 • Много бонуси, включително безплатни залози и free spins
 • Добър сайт с интуитивен дизайн
 • Множество спортни пазари
100% до 200лв. за спорт
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
4.9/5
Рейтинг
 • Cash out опция
 • Добри начални бонуси
 • Интересни казино предложения
550 лв. + 100 FS
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
4.0/5
Рейтинг
 • Отлични коефициенти
 • Сигурна платформа за игра
 • Реномиран букмейкър
Начален бонус до 400 лв.
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!

В наши дни всеки букмейкър иска да предложи максимални възможности на клиентите си. В този ред на мисли виртуалните спортове присъстват в по-голямата част от хазартните сайтове. Интересното е, че всяка една платформа се бори да предложи повече и по-интересни игри, така че в следващите редове ще ви посочим и къде е най-удачно да направите такъв вид залагания.

Не знаем дали ще ви прозвучи изненадващо, но един от букмейкърите с най-богата секция за виртуални залози е Winbet. В сайта ще видите два раздела – Виртуални и Виртуални+, където ще попаднете на Световна купа по футбол, Европейска купа по футбол, баскетбол, тенис на корт, гонки с хрътки, тенис на маса, моторни спортове, бадминтон и други. Освен богатството от спортове, можете да се насладите на наистина примамливите и високи коефициенти в сайта.

Виртуални спортни игри се намират и в един от първите сайтове за залагане у нас, а именно в платформата на Ефбет. Там имате достъп до залози на виртуален футбол, баскетбол, тенис, коне и кучета. Да, по всяка вероятност това не е най-голямото разнообразие от събития, но пък ако се вгледате в ставките, ще установите, че те са сред най-високите спрямо конкурентни букмейкъри.

Виртуален тротинг, футбол, конни надбягвания, тенис, гонки с кучета и колоездене съществуват в специалната категория с виртуални спортове на Bwin. И тук коефициентите са много високи и пазарите за залози не са никак малко. Това е още един сайт, в който можете да залагате на компютърни спортове по всяко време, а от емоционална гледна точка ще останете доволни.

На последно място поставяме руската онлайн платформа на 1xBet, в която също присъстват виртуалните залози на спорт. В специалната секция са поставени няколко подразделения за футбол, тенис, моторни спортове и конни надбягвания, но за да видите всички игри, е нужно да влезете с потребителското си име и парола. Тук малък пропуск е, че при някои футболни двубои няма картина и звук, а гледате просто графика, на която се изписва развоя на дадената среща.

В сайта на Еврофутбол също се намират залози на виртуални спортове, така че можете да го разгледате и да прецените дали предложенията са по ваш вкус. В интерес на истината много потребители играят именно при един от най-известните букмейкъри и това не е никак случайно.


Какво представляват виртуалните спортове?

Видове виртуални спортове 

Виртуалните спортове се управляват от компютър и ви дават възможността да правите напълно реални залози на най-различни видове състезания. По този начин никога няма да скучаете и винаги ще имате едно интересно и доходоносно забавление. Различните изходи от виртуалните спортни събития се определят на случаен принцип, което добавя допълнителна емоция при залозите на тях.

Мнозина смятат, че виртуалните спортове в букмейкърските сайтове са манипулирани. Това обаче не е така, тъй като развоят на всяко едно събитие се определя на база случайност. В игрите няма изявени фаворити и аутсайдери, така че по-скоро е добре да наблюдавате няколко надпревари, за да добиете обща представа как протичат те и на кой е най-разумно да залагате.

Добрата новина е, че имате на разположение най-разнообразни видове спорт, на които да правите залози. В следващите редове ще разгледаме достъпните предложения, за да си изберете спорт, който ви подхожда, и който искате да играете във виртуалната среда на букмейкърите.

Коефициентите на виртуалните спортове са много близки до ставките за реални събития. И тук можете да попаднете на много добри стойности, като не трябва да забравяте, че освен стандартния тип залози, се предлагат и допълнителни пазари. За последните ще ви информираме по-долу, така че останете с нашето ръководство докрай.

Това, което прави впечатление, е възможността да гледате мачовете на живо. С други думи, всяка една виртуална спортна среща е излъчена чрез картина. Графиката е много добра, така че трудно се разпознава дали става дума за истински мач или за виртуален. В добавка към всичко това присъства звук, а при някои спортове и коментатор, който анализира как преминава дадената надпревара.


Какви видове виртуални спортове има?

В зависимост от букмейкъра се предлагат най-различни видове виртуални спортове. Общо взето, можете да залагате на почти всички състезания, които са налични и за реалните събития. Представяме ви най-често срещаните виртуални спортни игри в онлайн платформите за хазарт:

 • Виртуален футбол – той предизвиква най-голям интерес у играчите. В някои случаи имената на отборите и турнирите съвпадат с тези на истинските събития, но много често се срещат футболни първенства, където имената на играчите и отборите са променени. Това се случва заради лицензионните права. Виртуалните футболни двубои са краткотрайни и обикновено двете полувремена са с трайност 1 минута и 30 секунди. По този начин ще разберете бързо дали сте спечелили залога, или сте претърпели загуба.
 • Тенис на корт – при тениса нещата също изглеждат по познатия начин. Разликата е във времетраенето на мачовете, което е общо 3:30 мин. Ако залагате на един турнир, то той ще се проведе в рамките на 25 минути, за да можете да разберете кой е печелившият играч. Разбира се, можете да залагате на различни опции и не се ограничавате единствено с прогноза за победител в срещата или победител в целия виртуален турнир по тенис.
 • Моторни спортове – във виртуалните спортове присъстват компютърно генерирани автомобилни и мотоциклетни състезания. Те имитират големите шампионати, от сорта на НАСКАР, МотоГП, Индикар, Спидуей и други. В зависимост от избрания спорт получавате няколко вида опции за залог, като всяка от тях крие своята сложност. Колкото по-трудни за прогнозиране са пазарите на виртуални моторни спортове, толкова по-високи са ставките.
 • Виртуално колоездене – то наподобява реалните надбягвания и обиколки с велосипеди, тъй като повечето букмейкъри използват най-добрите софтуери, за да пресъздадат тези събития. Правилата на виртуалното колоездене са същите, както и при истинските събития, като единствено времето, в което се провеждат обиколките, е значително съкратено.
 • Виртуални състезания с хрътки – при този виртуален спорт надбягванията стартират на всеки 2 минути. Графиката и звуковите ефекти при тези събития са на много високо равнище, така че ще усетите тръпката, все едно, че присъствате на живо. Имената на хрътките се различават от тези на истинските събития, но това едва ли е проблем.
 • Виртуални конни надбягвания – тук нещата са същите като при състезанията с кучета. Избирате един от участващите коне и жокей, залагате на него и след броени секунди получавате резултат. Конните надпревари са сред най-известните виртуални спортове и присъстват при повечето букмейкъри в България и други точки на света.
 • Виртуален тротинг – той не е много известен в България и наподобява състезания с каруци, дърпани от коне. Едно състезание минава за около 3 минути, в зависимост от сайта, където залагате. Има няколко опции за залози, които можете да използвате, но обикновено се залага на печелившия състезател. Надбягванията са изпълнени с емоции и голяма тръпка.
 • Баскетбол – една виртуална баскетболна среща се провежда в разстояние на 2:30 минути. Има десет секунди почивка между първата и втората част. И тук, в повечето случаи, имената на участващите играчи и отбори са измислени, поради проблеми с лиценза. Въпреки всичко виртуалният баскетбол предоставя на залагащите горещи емоции и резултати.

Има и други виртуални спортове, сред които са стрелба с лък, тенис на маса, волейбол, бадминтон и така нататък, но общото между всички тях е, че се играят за по-кратко време и предоставят няколко начина за залог. По-горе изброихме основните спортове, които ще срещнете при букмейкърите.


Какви опции за залози се предлагат за този тип спортове?

Ако смятате, че при виртуалните спортове залагате само по стандартния начин, определяйки победител, равен или губещ в мача, то бързаме да ви уведомим, че сте в грешка. И при този тип залагания съществуват множество маркети, с чиято помощ можете да приберете по-големи печалби, заради високите коефициенти.

Видът на пазарите се определя според дадения спорт, така че ние ще обърнем внимание на няколко опции за различни игри, от които може да се възползвате.

В по-голямата си част пазарите за виртуален футбол са идентични, с тези при истинските мачове. И тук има хендикап, който дава предимство на единия отбор, под или над брой голови попадения, точен резултат и краен изход. Разбира се, няма да можете да залагате на някои специални маркети, от сорта на най-добър играч в двубоя, брой на корнери и прочие, но пък и тези опции, които съществуват, не са никак малко. Те ви дават по-високи коефициенти и начини за залагания.

При положение, че залагате на тенис, пак ще срещнете възможности за залози на точен резултат, четен и нечетен брой геймове в първия сет, крайния изход на мачовете и тем подобни. В зависимост от това къде залагате, можете да видите и още маркети, но и тези са достатъчни, за да получите по-високи ставки със съдействието на които ще може да спечелите немалко пари.

Тези, които залагат на баскетбол, имат достъп до още пазари. Те ще могат да правят залози за печеливша разлика, първия достигнал да определен брой точки, общо за отбор и хендикап. По всяка вероятност забелязвате, че тези опции са налични и за реалните баскетболни двубои.

За състезанията с коне и кучета важат залози за победа и място в класирането, както и за първите двама или трима финиширали. По същия начин стоят нещата с моторните спортове, където ще видите сходни на тези пазари. Запомнете, че всеки букмейкър може да ви предложи и допълнителни опции, така че гледайте какво ви се предлага и залагайте, там където можете.


Съвети как да печелим от виртуален футбол, тенис и др.

За да печелите от виртуални спортове, трябва да имате стратегия за игра. Ако нямате такава, ще ви бъде по-трудно да стигнете до печалбите, а и трябва да се уповавате само на късмета си. Ние ще предложим няколко хитри начина, с чиято помощ да увеличите шансовете за постигане на по-добри резултати от залаганията ви. За да приложите напътствията на практика обаче, ще ви трябва и опит.

1. Виртуалните футболни мачове често завършват с над две попадения във вратите. До този извод стигнахме, след като изгледахме няколко мача, преди да започнем със залозите. В този ред на мисли, залог за общ брой голове (под или над) може да ви донесе краен успех. Това обаче не е приложимо за всички сблъсъци, което значи, че е необходимо да се информирате предварително за мачовете, коефициентите и техните възможни изходи.

2. Тенисът е друг виртуален спорт, който ви осигурява повече пазари, отколкото останалите видове събития. По-горе вече описахме някои от основните маркети, така че можете да ги разгледате и да прецените кой от тях да използвате. Ние не ви ангажираме да залагате на тенис, а просто споменаваме, че пазарите са по-голям брой и ви дават високи ставки.

3. Внимателно проучете конните надбягвания и състезанията с хрътки. При тях се състезават най-много участници, което прави предвижданията ви значително по-трудни. За да спечелите от тези залози, се изисква преди всичко късмет, както и гледане на надпреварите. Хубавото е, че може да наблюдавате събитията без да залагате, за да си изградите поне обща представа за това как протичат нещата, макар и да не са свързани.

4. Съветваме ви да следите коефициентите за виртуалните спортове, защото те могат да ви посочат верния път. Истината е, че в тези игри няма явни фаворити, но все пак системата изгражда ставки, които имат някаква логика. На този принцип може да предвидите кои отбори и състезатели са с по-големи шансове за успех, но винаги имайте едно на ум.

5. В никакъв случай не съпоставяйте реалните спортни събития с виртуалните. Тук новините, статистиките и коментарите нямат сила. Всички дисциплини се играят на случаен принцип и не зависят от външни правила. Това е едно от основните неща, които трябва да помните.


Мнението ни за залози на виртуални спортове

След като направихме внимателен анализ на виртуалните спортове и букмейкърите, които ги предлагат, е време да споделим нашето мнение. То няма да е дълго, защото според нас това са просто едни компютърни игри, с чиято помощ можем да се забавляваме максимално.

Каквото и да си говорим, тръпката да залагате на истински спортни събития е много по-голяма, а симулациите на спорт са за предпочитане, когато няма какво друго да се прави.

В никакъв случай не искаме да омаловажаваме значението на тези залози, тъй като те могат да бъдат много приятни и интересни. На вас оставяме решението дали да ги изпробвате, или ще търсите друга алтернатива.

Ели Мартинова
Експерт залози
Сертифициран Експерт
Ели Мартинова
Ели се занимава с писане, оформяне и публикуване на ревюта на български, английски и немски. Има опит в журналистиката и любимото ѝ занимание е писането. Има голям опит в работата с букмейкъри.