Ръководство за залози на зимни спортове

Залози на зимни спортове

Зимните спортове присъстват в много от сайтовете за спортни залози. В зависимост при кой букмейкър играете, ще видите различни видове зимни спортове, за които ще отворим дума по-късно. Този тип сезонни спортни надпревари се харесват от много хора по целия свят, а има и такива, които не спират да залагат на любимите си състезатели. Това ни провокира да отделим малко повече време на спортовете през зимата и да ви дадем подробна информация за тях.

България е една от страните, в които има условия за развитие на зимни спортове. Това се дължи на факта, че зимата и снегът се появяват още през декември месец и продължават чак до април. Вън от всякакво съмнение, България може да се похвали с уникални ски курорти, чиито имена са известни навсякъде: Банско, Боровец, Пампорово, пистите на Витоша и различни селища у нас.

Зимните спортове в световен мащаб се практикуват от мъже и жени. Феновете могат да се насладят на най-различни ски дисциплини, сноуборд надпревари, бобслей състезания и други. За радост на залагащите се провеждат множество шампионати и турнири по зимни спортове, като част от тях ще споменем в следващите редове на нашето, надяваме се полезно ръководство.


Топ онлайн букмейкъри за залози на зимни спортове

4.8/5
Рейтинг
 • Реномиран Букмейкър
 • Сигурна платформа за игра
 • Разнообразни оферти
Нов Клиент
18+ | Важат срокове и условия | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
4.9/5
Рейтинг
 • Cash out опция
 • Добри начални бонуси
 • Интересни казино предложения
550 лв. + 100 FS
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
4.0/5
Рейтинг
 • Отлични коефициенти
 • Сигурна платформа за игра
 • Реномиран букмейкър
Начален бонус до 400 лв.
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!

Ако търсите къде да залагате на зимни спортове, както и да следите пълната програма за различните дисциплини, ние ще ви препоръчаме лицензирания букмейкър Efbet. В сайта за залагания ще видите възможности за залози на ски бягане, ски скокове, биатлон и други, като добрата новина е, че коефициентите не са никак ниски. Най-често ще видите пазари за победител в надпревари за мъже и жени. Определено си заслужава да видите актуалните предложения.

От Bwin не остават по-назад по отношение на залозите на зимни спортове. И в тяхната платформа можете да откриете алпийски ски, биатлон, ски бягане и ски скокове. Имате достъп до разнообразни опции за игра, като можете да определите победител в дадено събитие, или да заложите за краен победител в даден шампионат. Ставките са високи и не са за изпускане.

За да имате алтернатива и да откриете още високи коефициенти за различните зимни спортове, можете да погледнете специалния спортен раздел в интернет платформата на Efbet. Там също присъстват ски състезания за мъже и жени, а можете да попаднете и на други спортни събития. Между другото, букмейкърът предоставя достъп до най-важните игри през зимата и не прави компромиси със ставките. Ето защо това е още едно добро място, където да залагате.

Алпийски ски дисциплини, биатлон и ски бягане са зимните спортове, които ви предоставя Winbet. Обърнато е внимание на най-популярните шампионати в световен мащаб, така че не подминавайте този сайт. В спортния раздел, който се отваря вляво на сайта, ще намерите видовете зимни спортове, които за разлика от други подобни платформи не са обединени в една обща секция, а са сложени разделено. Въпреки това, ако обърнете внимание на коефициентите, ще забележите, че те не отстъпват по нищо на гореспоменатите букмейкърски компании.


Видове зимни спортове

Видове зимни спортове

Тук ще разгледаме кои са най-интересните видове зимни спортове, излъчвани по телевизията и събиращи огромен брой зрители, присъстващи на живо. В същото време ще обърнем внимание на това дали букмейкърите са включили тези събития в техните сайтове, за да може да залагате. Прочетете следващите редове, тъй като те биха могли да бъдат полезни за вас и залаганията ви.

Ски бягане

Ски бягане

Това е една от най-известните олимпийски ски дисциплини в целия свят. Този спорт се провежда под егидата на Международната федерация по ски. Ски надпреварите стартират в Норвегия през 1843 година, а ски бягането се включва в общата програма през 1924 година на олимпийските игри във Франция. Любопитен факт е, че през 1981 се провежда първата Световна купа по ски бягане. Това е един от известните шампионати, за които пишем в нашето ръководство.

В този спорт има два основни стила – класически и свободен. Класическият стил в ски бягането се е наложил като стандарт. При него състезателят се придвижва по пистата, след като се оттласква с единия крак, и се плъзга с другия. Свободният стил представлява придвижване по дадената следа, която се следва с единия крак, а другия се отблъсква назад, за да се създаде по-бърза скорост за състезателя.

Ски скокове

Още един зимен олимпийски спорт, който заслужава вашето внимание. В него играчите скачат от т.нар. ски шанца. Ежегодно се провежда турнирът Световна купа, а на всеки две години скоковете присъстват в Световното първенство по северни ски дисциплини. В допълнение през 2 години съществува и популярното Световно първенство по ски полети, което се слави с много атракции.

Стартът на ски скачанията е даден от един лейтенант в Норвегия. Неговото име е Olaf Rye, който през 1809 година прави уникален скок от 9,5 метра и става любимец на публиката, сред която има и негови военни колеги. През годините обаче се появяват скачачи, които подобряват този рекорд.

От 1970 година се въвеждат правила в този спорт гласящи, че не е важно колко дълъг е самият скок, а състезателят да се приземи върху определена зона. В наши дни броят на почитателите на ски скачачите е много голям и всички те се интересуват от предложените дисциплини в спорта.

Биатлон

Биатлонът е един от най-гледаните и харесвани ски спортове, който съчетава дисциплината ски бягане със стрелба. Този спорт се появява далеч в миналото през 1767 година, когато се организира първата подобна надпревара в Швеция и Норвегия. В продължението си тази спортна игра намира приложение и при обучението на военни. През 1958 година биатлонът е одобрен от МОК за зимните олимпийски игри, като същата година на бял свят се показва първото Световно първенство по биатлон, което се провежда в Австрия и пленява голяма част от почитателите.

В биатлона се позволява използването на всички познати техники за ски бягане. За стрелбата по мишените се използва огнестрелното оръжие винтовка, която тежи най-малко 3,5 килограма. При протичане на надпреварата състезателите трябва да носят оръжието в себе си. Попаденията трябва да попаднат в областта на мишената, за да бъдат отчетени определен брой точки.

Състезателните дисциплини включват:

 • Спринт
 • Индивидуален старт
 • Масов старт
 • Преследване
 • Щафета
 • Смесена щафета
 • Отборно състезание

За всяка дисциплина важат определени условия, които трябва да се спазват от биатлонистите, за да се поздравят те със съответната победа.

Алпийски дисциплини

Алпийските ски дисциплини са основна част от олимпийския спорт. Участниците в състезанията трябва да носят каски и ски със специални стопери. Алпийските ски се делят на различни видове надпревари, сред които слалом, гигантски и супер гигантски слалом, спускане и комбинирани състезания.

За тези събития се предоставят различни терени, по които играчите да управляват ските. Игрите се провеждат под егидата на ФИС (Международната федерация по ски), която е предложила система за участниците и точни определени правила за всяка една дисциплина.

Ски алпийски дисциплини можете да наблюдавате на Олимпийските зимни игри, Световните първенства по ски на ФИС, както и при Световната и Континенталната купа на ФИС.

Сноуборд

В исторически план сноубордът се появява през 1960 година, когато група студенти от Съединените американски щати правят аналог на сърфа, който да се движи по сняг. По-късно този спорт става много популярен, тъй като карането и техниките към него се усвояват значително по-лесно, отколкото при ските. В началото на осемдесетте години стартират различни състезания по сноуборд и мнозина американци се снабдяват с ценната дъска за спускане по снежни склонове.

Едни от най-популярните състезания по сноуборд са Nissan Stomp it, Horsefeathers Pleasure Jam и Air & Style Beijing, но има и още много, за които можете да намерите информация в интернет. В тези надпревари ще се запознаете с различните стилове на каране, сред които се отличават фрийрайд, фрийстайл и бордъркрос, които представляват голяма атракция за зрителите.

В мрежата може да намерите пълната програма за тези и други състезания, както и букмейкърите, които предлагат залози на този спорт. Разбира се, сноубордът не е сред най-предпочитаните зимни спортове за залагания, но това не значи, че не присъства в различните хазартни сайтове.

Бобслей

Този зимен спорт изисква от играчите да се пускат със специални шейни по заледени писти с улеи. Шейните носят наименованието бобслей и имат места за двама или четирима състезатели. Носят се слухове, че бобслеят е зимна игра, която стартира своя път още през 1888 година в Швейцария. Голяма част от европейския елит по онова време е бил запален по този вид спорт.

Първата Международна федерация по бобслей е създадена през 1923 година, а година по-късно спортът влиза в програмата на олимпийските игри, които се провеждат във Франция по това време. От 1980 година се провежда и Световната купа по бобслей, която със сигурност грабва вниманието на много от привържениците на състезанията с шейни в Европа и останалия свят.

Шорттрек

Един от зимните спортове, който се състои на хокейно игрище. В тази игра състезателите – мъже или жени, се пързалят с кънки и най-издръжливите имат шансове да спечелят надпреварите. През 1992 година шорттрекът става олимпийски спорт, а България се слави с постиженията на Евгения Раданова, която носи на страната ни един бронзов и два сребърни медала от зимни олимпийски игри. В зародиш този спорт намира своите шампиони в Канада, но в наши дни първенците идват от Азия и по-конкретно от държавите Япония, Китай и Южна Корея, където са топ спортистите.

Как се залага на зимни спортове и какви пазари съществуват?

Пазари на зимни спортове

Обикновено, когато става дума за залози на зимни спортове, трябва да се отбележи, че по-голямата част от букмейкърите предоставят едни и същи пазари за потребителите. С други думи, опциите за залог не изобилстват, но самите състезания не предразполагат към поставянето на много маркети. Ето защо ви предлагаме да разгледате стандартните възможности за залог, с чиято помощ да постигнете успех. Тук е нужно да имате немалка доза късмет при прогнозите си.

Някои алпийски ски дисциплини, от сорта на гигантски слалом, ви позволяват да заложите на един от двамата скиори, който смятате, че ще бъде по-бърз в състезанието. Тази опция присъства и за други събития и е една от най-използваните. Друг пазар е този за краен победител, където трябва да посочите кой ще бъде първенец в конкретната надпревара, първенство или турнир.

Също така можете да заложите за Топ 3 участници за даденото събитие. Букмейкърите ви дават шанс да прогнозирате кой от състезателите, участващи в надпреварата, ще влезе в първата тройка. Тук обикновено ставките са много съблазнителни, въпреки че е трудно да се направи точно предвиждане. За целта е добре да имате програма и статистика, които да следите постоянно.

За сноуборда и бобслея отново важат пазарите за победител в състезанието и най-бързите постижения в различните етапи на събитията. За съжаление, букмейкърските къщи не обръщат много внимание на тези иначе интересни и атрактивни за гледане и залагане зимни спортове.

Общо взето, най-разпространените пазари, които съществуват, са за победители на определени писти и разстояния. Останалите възможности се касаят до това да изберете кой от играчите ще бъде по-бърз, както и кои състезатели ще попаднат на призовите места на класирането. За да бъдете ефективни в залозите, трябва да познавате отлично играчите, пистите и условията към всяко едно събитие. Това ще рече, че е нужно да направите предварителна подготовка.


Съвети за успешни залози на зимни спортове

Въпреки че в България много хора практикуват зимни спортове, не се наблюдава чак такъв интерес към залозите на различните игри. За тези, които искат да залагат и да печелят от зимните състезания, написахме няколко лесни за приложение съвети, с чиято помощ ще увеличат шансовете си, когато поставят залог на ски, сноуборд, бобслей, кънки или друга надпревара.

1. Винаги се консултирайте със статистиката. Имайте предвид, че в повечето букмейкърски сайтове се предлагат статистически данни, които могат да ви ориентират как се представят различните участници в избрания от вас зимен спорт. Много често шампионите отново покоряват целта, така че вижте кои са фаворитите и ги имайте предвид в залозите си. Ако не можете да откриете справка в хазартните сайтове, то в интернет със сигурност има достатъчно информация, която можете да използвате, за да се подготвите по-добре.

2. Ако искате да спечелите повече пари от залози на зимни спортове, добре е да проверите какви коефициенти се предлагат за пазарите: победители в състезанията, топ 3, най-бързи играчи и така нататък. Всеки един по-специфичен залог ви носи по-големи суми, стига да можете да направите правилни прогнози, които се базират на задълбочени анализи. Последните може да направите, след като следите новините около спортните събития.

3. Вижте залозите за дългосрочни събития. Някои букмейкъри предоставят възможност да направите залагания за зимни спортове, преди да са започнали. В този ред на мисли, можете да сложите пари в няколко различни сайта, за да имате по-голям шанс за печалба. Сами ще установите, че ставките за предварителните събития не са никак ниски, което ви позволява да се развихрите и да реализирате вашите успешни прогнози за победителите.

4. Търсете изненадите в спортните събития. Невинаги фаворитите печелят, тъй като има млади и амбициозни играчи, които искат да извлекат максимума от класирането. Една бърза консултация с медиите и програмата на мачовете ще ви помогне да си изградите твърдо мнение относно състезателите с най-големи възможности и амбиции.

5. Не залагайте на зимни спортове, ако не сте гледали най-известните шампионати, защото това може да ви изиграе лоша шега. Играйте на сигурно и не правете излишни инвестиции за спорт, от който не разбирате. Само по този начин можете да постигнете краен успех.


Мнението ни за залози на зимни спортове

Едва ли за някого ще бъде тайна, ако напишем, че залозите на зимни спортове не са от най-лесните. И при тях има фаворити и аутсайдери, но пък не можем да бъдем сигурни в това кой ще се сдобие с най-високото отличие. В България се провеждат редица състезания, които могат да ви дадат някакъв ориентир относно игрите, така че не се колебайте да следите различните събития.

По-горе ви посочихме някои тактики за залагане на ски, сноуборд, бобслей и други зимни спортове, с чието съдействие може би ще получите печалби. Ние не провокираме интерес към залаганията, а само споменаваме важните стъпки за запалените играчи. От голямо значение за нас е да споделим опита си и да ви научим на правилните начини за прогнозиране на събитията.

В заключение можем да напишем, че зимните спортни събития са много интересни и любопитни. Те в никакъв случай не са за подценяване, тъй като крият множество изненади, ала ако напипате верния път, ще можете да се надявате на стабилни приходи от игрите в букмейкърските сайтове.

Ели Мартинова
Експерт залози
Сертифициран Експерт
Ели Мартинова
Ели се занимава с писане, оформяне и публикуване на ревюта на български, английски и немски. Има опит в журналистиката и любимото ѝ занимание е писането. Има голям опит в работата с букмейкъри.