На кой спорт да заложим и защо да изберем него?

На кой спорт е добре да заложим

Замисляли ли сте се какво огромно влияние върху разнообразието в този сектор оказа появата на популярните сайтове за спортни залози? Преди дигиталната ера, феновете на този тип забавления бяха принудени да търсят услугите на различни наземни пунктове за игра. Сега сте в състояние да заложите само с един клик на мишката или дори през телефона си.

Това допринесе за по-ожесточената конкуренция на пазара и накара компаниите постоянно да добавят нови възможности в своето портфолио. Ярък пример за това е букмейкърът Bet365, където едва ли ще откриете липса в богатия списък от предлагани спортове.

Как обаче да се ориентираме в това разнообразие, за да направим правилния избор. На кой спорт е най-добре да заложим и защо да се спрем именно на него? Отговора на този въпрос ще разгледаме в следващите редове.

При кой спорт има най-висок шанс за печалба?

Както вероятно се досещате, няма спорт, който ще ви сигурен залог. Има обаче редица обстоятелства и тънкости, които да сведат риска ви до минимум. Разбира се, трябва да помните, че колкото е по-висок шансът ви за печалба, толкова по-ниски са коефициентите, с които може да играете. Не мислете, че букмейкърите не пресмятат прецизно тези вероятности.

Като принцип обаче можем да ви кажем, че индивидуалните спортове предлагат сравнително по-сигурни печалби. Причината е, че в тези двубои развоят зависи от кондицията само на един играч.

Нека вземем за пример един тенис мач. Развоят в него зависи изцяло от двамата състезатели – от тяхната подготовка, от физическата им кондиция и от психическото състояние, в което се намират. Всички тези фактори могат да се проследят сравнително бързо и лесно, стига да сте добре информирани за света на тениса.

Ако направим съпоставка с една футболна среща, например, ще установим, че там неизвестните са значително повече. Причината е съвсем ясна – успехът тук зависи от представянето на всеки един от 11-те играчи на терена. В допълнение, добрите резултати се влияят и от наличието или липсата на отборен дух, както и от координацията между състезателите.

Сами разбирате, че когато говорим за цял отбор, ще ви бъде много по-трудно да държите всеки от играчите под око, за да предвидите какво може да се очаква от него в предстоящата среща.

В този смисъл може да кажем, че шансовете за печеливш залог са сравнително по-големи при индивидуални спортове като тенис, голф, бокс, конни надбягвания, гонки с кучета, тенис на маса, бойни спортове, снукър и пр. Ще се радвате да разберете, че всички те присъстват в листата с възможности за спортни залози от Ефбет, където ще откриете и други любопитни инфивидуални дисциплини.

Съветваме ви да им обърнете внимание, най-вече защото ще можете да направите бързо и точно проучване, разглеждайки ранглистите и новините около съответните играчи.

В случай, че изберете индивидуален спорт, ви ще е полезно да се фокусирате върху няколко конкретни състезатели. Следете отблизо тяхното развитие и залагайте само на техните мачове. Така ще имате известно предимство, защото ще сте много добре запознати със ситуацията.

Разбира се, няма да е грешно да се спрете и на отборни спортове като футбол, волейбол, хокей на лед, бейзбол, американски футбол, ръгби и пр. В този случай добра идея ще бъде да си изберете едно конкретно първенство, за да следите отблизо представянето на отборите.


Inbet
Betano
Bet365
Palms Bet
Bwin
Winbet
Още букмейкъри
Стартов бонус
400 лв.
Процент
100%
Врътки
3x
Минимум Депозит
10 лв.
Apps
Кешаут
Залози на живо
Излъчване на живо
Рейтинг
4.0
Регистрация
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Стартов бонус
-
Процент
-
Врътки
-
Минимум Депозит
-
Apps
Кешаут
Залози на живо
Излъчване на живо
Рейтинг
4.8
Bet365 вход
18+ | Важат срокове и условия | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Стартов бонус
550 лв.
Процент
-
Врътки
4x
Минимум Депозит
10 лв.
Apps
Кешаут
Залози на живо
Излъчване на живо
Рейтинг
4.9
Вход в Winbet
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Стартов бонус
200 лв.
Процент
100%
Врътки
x6
Минимум Депозит
10 лв.
Apps
-
Кешаут
Залози на живо
Излъчване на живо
Рейтинг
4.9
Регистрация
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!


Има ли спортове за начинаещи и за напреднали играчи?

Не можем да твърдим категорично, че в тази сфера има дисциплини за начинаещи и за напреднали играчи. Ако все пак се чудите на кой спорт да се спрете, вземете като ориентир казаното по-горе – опитайте първо с индивидуалните спортове, където развръзката в мача е изцяло в ръцете на конкретния играч.

Всъщност, правилото, по което е добре да се водите, ако искате да реализирате печалба от спортни залози, е да играете за спортовете, които най-добре познавате. В България, например, футболът, волейболът и тенисът са сред най-популярните дисциплини за залог. Това е така, защото именно те са и сред най-широко разпространените и обичани спортове в страната.

Имайте предвид, че това не ви гарантира успех. Фактът, че от всички останали съществуващи спортове сте гледали най-много футбол, не ви прави експерт в тази област. Нека това обаче да не ви отчайва. Може да развиете уменията си, използвайки списъка с бонуси от Палмс Бет, например, където ви очакват специални футболни оферти. Те ще ви позволят да тренирате преценката си, като същевременно печелите.

За да печелим от спортни залози, трябва да сме наясно, поне в основни линии, с правилата и с представянето, което може да очакваме от дадените отбори или състезатели. Именно това, а не видът спорт, отличава хората, които се занимават с професионално залагане. За разлика от новобранците в тази област, напредналите играчи имат сериозен запас от знания. Този опит им позволява да видят различни зависимости, корелации и вероятности, които убягват на онези фенове, които тепърва опипват почвата.


Залози на повече от един спорт – плюсове и минуси

След всичко, казано дотук, може би е добре да разгледаме и въпроса дали е удачно да залагате на повече от един спорт. Казано накратко – това зависи изцяло от вас. Има успешни играчи, които залагат предимно и само на конкретен спорт, а има и такива, които обичат да развиват тактики за залагане, включващи различни дисциплини. Най-важното е да сте добре информирани и да знаете какво правите.

Нека разгледаме по-важните плюсове и минуси на играта с повече спортове:

  • Предимства
  • Може да правите комбинирани залози за фаворитите в различни дисциплини
  • Развивате познанията си за различни спортове
  • Възползвате се от тематичните промоции, които букмейкърите правят по време на горещите първенства в различните дисциплини.
  • Недостатъци
  • Трябва да следите отблизо случващото се на много фронтове.
  • Има опасност да загубите фокус и да станете посредствен играч в много спортове, а не експерт в дадена дисциплина.

Като цяло трябва да отбележим, че е добре да не обръщате гръб на никой спорт. Всяка игра има какво да ви предложи като възможности, но за целта трябва да се запознаете по-отблизо с нея.


На кой спорт да заложим, за да печелим?

Кой спорт е подходящ за залози

Сигурно вече сте се досетили, че няма как да ви дадем категорично предложение за спорт, който ще ви донесе сигурна печалба. Въпреки това можем да ви предложим три ценни съвета, които да ви насочат.

Спортът, с който имате най-богат опит

Това е и желязното правило при залаганията. Изберете сфера, в която имате най-богат опит и с която сте най-добре запознати. Така ще може да предвидите повече вероятни развръзки и да елиминирате риска от неизвестното.

Дисциплината, за която имате най-голям достъп до информация

В днешно време достъпът до информация не би трябвало да е проблем за никого. В интернет може да намерите безбройни анализи и статистики, които да ви помогнат при играта ви. В случай, че не говорите чужд език и сте ограничени до българските портали, най-добре изберете спорт, който е по-популярен в страната ни. Така ще си гарантирате по-богато изобилие от източници, а информацията в тях ще бъде на по-високо ниво.

Играта, която ви доставя най-голямо удоволствие

Разбира се, това е най-ценният съвет, който можем да ви дадем. Ако се чудите на кай спорт да заложите, изберете дисциплината, която ви доставя най-голямо удоволствие. Печалбите, коефициентите и вероятностите са важни, но в крайна сметка най-голямо значение има да се забавлявате. Само ако изпитвате истинско удоволствие от играта си, ще може да бъдете успешни в дългосрочен план.


Финални думи

Надяваме се, че сме успели да ви помогнем при избора на спорт, за който да играете. Ако сте нови в тази сфера, не се колебайте да прегледате огромния избор, който предлагат водещите платформи за залози. Не е задължително да се ограничавате само до по-известните спортове. Може да експериментирате с по-непознати опции като електронните спортове, например. Най-важното е да се заредите с търпение и да проучите нещата, преди да пристъпите към по-сериозни залози. Най-добре би било в началото да опитате с по-основните пазари или да се придържате към прогнозите за категоричните фаворити. По този начин ще се запознаете със ситуацията и ще придобиете по-експертен поглед над избрания от вас спорт.

Ели Мартинова
Експерт залози
Сертифициран Експерт
Ели Мартинова
Ели се занимава с писане, оформяне и публикуване на ревюта на български, английски и немски. Има опит в журналистиката и любимото ѝ занимание е писането. Има голям опит в работата с букмейкъри.