Бонус
без депозит
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
Бонус
без депозит
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Спортни залози

Въведение

Спортните залози навлизат масово в ежедневието на все повече хора. Букмейкърите залагат на иновативност, страхотен бизнес модел и много добра популяризация на своите продукти. Те предлагат на залагащите голямо изобилие от спортни събития и пазари за игра. Това дава право на по-богат избор и прави залагането по-лесно, ако имаш нужните познания.

спортни залози ефирбет

Самите спортни залози най-просто казано представляват залог на дадено спортно събитие, с конкретна сума пари. С постоянното развитие на технологиите, букмейкърите добавят все повече екстри към своите сайтове. Едни от най-предпочитаните спортни залози са тези на живо (т.нар. Live). При тях можеш сам да следиш развитието на срещата и да прециш какъв ще бъде изходът ѝ. Спортните залози никога не гарантират 100-процентов шанс за печалба и вие трябва да знаете това от самото начало.


На кои спортове се поставят най-често залози?

Във всеки един букмейкър може да откриете залози за различни спортове. Всеки спорт разполага със своите опции за игра. Ние ще ви предложим някои от най-популярните сред залагащите.

залагания и спорт
 1. Футбол – Няма как да не започнем с него. Най-голяма част от залозите са именно футболни. Повечето букмейкърски сайтове предлагат различни залози и покриват множество пазари. Крайният изход винаги е поставен на първо място, защото бива най-предпочитан за залагане. Присъстват в програмите на букмейкърите също пазари за голове, картони, корнери. Предлагат се на залагащите също доста интересни опции, като хендикап, кой ще реализира първи в срещата, как ще завърши полувремето. Не са рядкост комбинациите, които включват краен изход и общо голове в двубоя, както и специалните спортни залози, включващи голмайстори и по-трудни за предсказване събития.
 2. Тенис – Това е спорт, в който се залага на индивидуалните качества на самите играчи. Най-голям скок в тенис залозите има около големите турнири, като Wimbledon и US Open. Вариантите за игра са различни, като започнем от познатия ни краен изход и минем през пазари, като сбор сетове или геймове, точен резултат, победител в различните сетове и други опции, предлагани само в някои букмейкъри. Тенис срещите се развиват бързо и това привлича все повече хора към залозите на живо. Големите букмейкърски компании правят страхотни предложения, насочени към залагащите на тенис събития, защото те нарастват все повече.
 3. Баскетбол – Не малка част от спортните залози са насочени към този вид спорт. Предпочитани турнири за залагане са НБА, испанското първенство, европейските турнири и отделните шампионати на национално ниво. Голяма част от букмейкърите включват продълженията при определянето на крайния изход на двубоите. Предлагат се още залози за сбор точки, хендикап в срещите, победител в отделните четвърти. Най-богат е изборът при НБА, където може да търсите точки от даден баскетболист, както и да залагате кой ще направи повече точки или борби в срещата.
 4. Волейбол – Изисква се много добро разбиране на играта, за да се правят залози на волейболни срещи. Букмейкърите отчитат голям ръст в залозите покрай по-силните клубни първенства, като италианското, както и при големи турнири, като Световната лига. Може да залагате на победител в двубоя или отделните геймове, да търсите общо точките в срещата или спечелените точки само от единия отбор. Има и куп други варианти за игра, които ще откриете в предложените от нас букмейкъри.
 5. Хокей на лед – На пръв поглед пазарите за този спорт са подобни на футболните. Отново може да търсите победителя в срещата, както и разликата, с която очаквате да спечели. Букмейкърските къщи предлагат линия за голове, която вие трябва да прецените дали ще бъде надмината или не. Популярни също са залозите за отделните третини и точният резултат в двубоя. Най-много са залозите, насочени към първенства, като NHL и руския шампионат.
 6. Бейзбол – Популярен в САЩ, но залози се правят и от други части на света. Подобно на другите спортове и тук се изисква отлично познаване на правилата му и възможностите на отборите. Залага се главно на „Money line„, търси се победителят в отделните ининги, както и ръновете и ударите в тях.
 7. Американски футбол – Този спорт гарантира наистина невероятни печалби при правилно анализиране и добре преценен залог. Букмейкърите му обръщат все по-голямо внимание, защото се усеща огромен прилив на почитатели. Залагания се правят за победа с хендикап в срещата или се търси общият сбор точки.
 8. Бокс – Компаниите отчитат най-голям скок в залозите около големи събития, като сблъсък за световната титла в отделните категории или за някой невероятен шоу спектакъл. Пазарите за този спорт ни предлагат опции за търсене на победител в срещата или в отделните рундове, в кой рунд точно ще бъде сложен край на сблъсъка и дали ще завърши с нокаут или с решение на съдиите.
 9. Снукър – Подобно на тениса и тук се разчита на индивидуалните качества на отделния състезател. Изисква се страхотна психика и постоянство в ударите. Снукърът набира широка популярност по всички краища на света и логично букмейкърите са се заели със създаване на повече варианти за залог. Предлагат се опции за търсене на крайния победител, точния резултат в двубоя и общия сбор на изиграните фреймове. Предпочитани също са дългосрочните залози за носител на купата в даден турнир.
 10. Моторни спортове – Не малко приходи реализират компаниите около залозите при формула 1, Наскар и MotoGP. Състезанията от тези надпревари са предпочитани за залагане и букмейкърите се стремят към създаване на по-голямо удобство и по-богат избор. Предложенията са за победител в цялото състезание или в квалификацията. Може да залагате на крайната позиция на даден пилот в класирането или кой ще направи най-бърза обиколка. Изборът е огромен, стига да имате нужните знания и да сте наясно със състоянието на състезателите.

За кого са предназначени спортните залози?

предназначение на спортните залозиСпортните залози са предназначени за абсоюлтно всички, които имат някакви познания в областта на спорта и са навършили пълнолетие. Ако вие сте лице под 18 години, то нямате право да участвате в никаква хазартна дейност.

Онлайн букмейкърите следват много строга политика, която не позволява на непълнолетни лица да откриват свои сметки. Ако сте начинаещ и не сте съвсем наясно със спортните залози е добре да се доверите на някой вещ в това начинание.

Запознайте се с различните стратегии и възможностите при отделните спортове.

Опитайте се да изградите свой подход при залагането. Следвайте изпипан вече метод и не се отпускайте в своите залози. Старайте се да ограничите депозитите и да не позволявате огромни загуби. Навярно сте запознати, че хазартната зависимост е почти неизличима болест, която може да ви нанесе тежки лични и финансови последствия.


Плюсове и минуси

Онлайн залагането ни предоставя лесна за използване услуга. Колкото и да изглеждат идеални, спортните залози също притежават своите недостатъци. Ако вие сте начинаещ е добре да се запознаете с тях.

 • Плюсове:
 • достъп до голям брой събития – онлайн компаниите се стараят да предоставят достъп на потребителите си до различни спортове и голям брой срещи всеки ден.
 • Live залози – вече споменахме, че те са широко разпространени и предпочитани от залагащите. Гарантират бързи печалби, ако следите двубоя и направите точен анализ на неговия развой.
 • удобство при селектиране на залози – само с няколко кликвания на мишката вие може да изберете вашите залози. Срещите са структурирани много добре и лесно можете да ги откриете. Фишовете се създават автоматично и от вас не се изискват абсолютно никакви компютърни умения.
 • лесно депозиране – при българските онлайн букмейкъри, като Efbet и Winbet, може да депозирате, дори без да разполагате с карта. Депозирането става бързо и много удобно, а броят на офисите, в които може да го направите, е значително по-голям от тези на еврофутболите. Депозитите през кеш терминал са също на разположение.
 • сигурност на сметката ви – букмейкърите гарантират за вашата сигурност и данните, които сте предоставили. Те са строго криптирани и никой няма да има достъп до тях. Данните ви се изискват, за да потвърдите вашата възраст и са нужни при тегленето на средства от сметката.
 • Минуси:
 • водят до пристрастяване – спортните залози са един вид хазартна дейност. Честото залагане води сериозни последствия след себе си, които трудно може да поправите. Залагайте разумно и не надхвърляйте допустимите загуби.
 • не винаги печелите – няма нищо сигурно в залозите и винаги са възможни загуби. Колкото и старателно да бъде анализирано дадено събитие е възможно да настъпят обстоятелства, които да повлияят на изхода му.
 • бърза загуба на парите ви – споменахме, като плюс, че лесно може да спечелите от онлайн залозите, но е възможно и бързо да допуснете големи загуби. Постоянните залози в повечето случаи се оказват голяма грешка. Опитите ви да удвоите вече спечеленото ще ви донесе единствено загуби и нерви. Залагането на живо също носи своите последствия и огромното количество пазари в някои случаи подлъгват хората към безразсъдни действия.

Има ли рискове при спортните залози?

рискове на спортните залозиВече споменахме на няколко пъти, че спортните залози никога не бива да се приемат, като 100% сигурни. Те крият известна доза риск в себе си и винаги са възможни загуби. Залагането трябва да става след добре направен анализ на събитията около срещата.

Никога не залагайте сума, която не може да си позволите да загубите. Не са рядкост случаите, в които се стига до последствия, които променят нечий живот.

Вземането на заем с цел залагане е наболял проблем, който вече говори за хазартна зависимост. Бъдете много предпазливи, защото спортните залози могат да донесат на вас и вашето семейство сериозни проблеми.

Избягвайте залозите с големи пари, колкото и сигурно да ви се струва дадено събитие. Разчитайте на доказани специалисти, които са добре запознати с отделния спорт и могат да ви помогнат с правилния залог и да намалят шансовете ви за загуба.


Стратегии при спортните залози

Всеки един доказал се експерт разчита на дадена стратегия, която да увеличи неговите печалби. Ако вие не използвате стратегии при залагането, това означава, че се оповавате единствено на късмет. Стратегиите служат за помощ и изграждане на правилна мисъл сред залагащите. Съществуват различни методи за залагане, които може да откриете в Efirbet.


Ценни съвети за печалба в спортните залози

 1. Определете си банка – средствата, които депозирате, не трябва да надхвърлят вашите възможности. Тези пари са единствено и само с цел залози. Сумата им трябва да покрива поне 10 ваши залога, защото може да ви се случи да попаднете в лоша серия. Следете непрекъснато баланса в сметката ви.
 2. Залагайте разумно – на пръв поглед изглежда едно от простите правила, но се оказва твърде трудно за спазване. Многото опции за игра водят до непрестанна жажда за залагания.
 3. Използвайте стратегии – това е важен подход, ако искате да трупате дългосрочни печалби. Спазвайте стриктно стратегията, защото тя е доказан и изпипан метод.
 4. Изберете си правилния букмейкър – ако сте се насочили към конкретен спорт при своите залози, то разгледайте всички букмейкъри, преценете кой отговаря на вашите изисквания и кой предлага най-добрите коефициенти.
 5. Открийте си сметки в повече букмейкъри – добре е да имате акаунти в повече компании. Това не означава постоянно депозиране. Разпределете си наличните средства във всеки един букмейкър. Това ви дава възможност в някои случаи да залагате на по-високи коефициенти или да търсите пазари, които липсват на останалите места.
 6. Залагайте само на даден спорт – старайте се да следвате тази политика, защото трудно може да направите точен анализ на различни спортни събития. Най-добре си изберете един или най-много два спорта, които да следите по-подробно.
 7. Не залагайте по фенски подбуди – никога не залагайте за даден играч или отбор, защото сте му фен. Гледайте реално на нещата и оценете правилно шансовете за успех.
 8. Не се лъжете по коефициента – това е изпипан метод от букмейкърите, които фаворизират някои отбори без видима причина. Не залагайте никога по коефициент, защото се крият уловки в ставките за някои срещи.
 9. Повече от 3 срещи НИКОГА – Дългата колонка ви носи по-голям шанс за загуба. Най-удачният вариант е да залагате на сингъл, но все пак, ако сте фенове на колонките се опитвайте да не надхвърляте границата от 3 залога.
 10. Доверявайте се на специалисти – ако не разчитате само на себе си и имате нужда от услугите на спортни анализатори бъдете внимателни. Разучете старите им прогнози, проверете тяхната успеваемост и потърсете мнения от други техни клиенти.
 11. Не бързайте – при Live залозите доста хора се подвеждат от известен първоначален натиск. Той в повечето случаи е временен и не винаги дава резултат. Запазете търпение и изчакайте поне 20 минути от двубоя преди да направите своя залог.
 12. Запознайте се с наличните пазари – огледайте внимателно всички налични опции за дадено събитие. Случва се да откриете залог, който е сравнително по-малко рисков.
 13. Проверете статистиката – тя не винаги е определящ фактор, но в повечето случаи оказва своето влияние. Показва моментното състояние на отборите и формата, в която се намират.
 14. Прочетете новините – преди да направите своите залози е добре да се запознаете с амбициите и възможните липси в някой от отборите. Контузиите в спорта са често явление, което може да окаже своето влияние върху крайния изход.
 15. Търсете стойност на залога – добре е, когато залагате, да знаете, че рискът е оправдан и си струва заложената сума.
 16. Залагайте според банката – не надхвърляйте даден процент от парите, с които разполагате. Един залог е добре да се равнява най-много на 10% от наличните средства.
 17. Избягвайте съмнителни двубои – вие няма как да знаете абсолютно всичко около даден мач, но не са рядкост срещите, в които някой от отборите подхожда по-несериозно към двубоя.
 18. Без залози на непознати първенства – Ако не сте наясно с възможностите на отборите и играчите в дадено първенство, то избягвайте да правите залози за него.
 19. Пропуснете първите кръгове – едно неписано правило е да не правите залози за двубои от началните етапи на турнири или кръгове в дадено първенство. Тогава все още не е ясно какви ще са амбициите на отделните отбори.
 20. Разучете системите – те са доста предпочитан вариант за игра, особено, ако ще правите залози на по-рискови събития.
 21. Търсете удвояване на залога – ако мачът ви на сингъл или общият коефициент на колонката ви е под 2,00 залогът ви не е напълно оправдан. Все пак вие залагате сума, която е възможно да загубите.
 22. Спрете, докато е време – ако виждате, че трупате големи загуби за деня, то най-добре е да се отдадете на почивка и да забравите за залозите. Денят може просто да не е вашият.
 23. Не се обвинявайте – никога недейте да приемате залога ви за глупав и да се обвинявате. Случват се загуби стига, разбира се, да не са в огромни размери.
 24. Не залагайте всичките си пари – често под някакво емоционално състояние, най-вече след загубен залог, е възможно да ви хрумне тази налудничава идея. Никога не правете това, дори и шансът ви за печалба да се доближава до 100-те процента.
 25. Следете развоя на срещите – много букмейкъри предлагат опцията „Cash out“, която може да ви донесе печалба преди края на вашите залози. Препоръчително е да я използвате, ако не сте докрай уверени в своя избор.
 26. Не се подхлъзвайте по fixed прогнози – Това е стар изпипан трик, който може да ви донесе много загуби. Не се доверявайте на хора, които предоставят тази услуга, защото те се опитват да ви манипулират.
 27. Без ритуали при залагането – Ако смятате, че дадени ритуали ще ви донесат печалба, то жестоко се лъжете. Разчитайте на познанията си, а дали в крайна сметка ще спечелите, никой не може да каже преди да е завършила срещата.
 28. Спазвайте дисциплина – изградете си план, който да ограничава количеството на вашите залози на ден. Многото залози водят по-често до неуспешни резултати. Няма как да се подготвите перфектно за голям брой срещи.
 29. Забавлявайте се – Опитайте се да превърнете спортните залози във ваше хоби, което ви доставя удоволствие.
 30. Бъдете отговорни – макар и да го приемате, като забавление все пак бъдете внимателни и действайте разумно. Спортните залози трябва да се приемат отговорно и да се залага предпазливо.

Заключението ни:

Опитайте се да спазвате дадени правила и да си изградите навици при залагането. Спортните залози не бива да ги приемате, като нещо напълно вероятно да се случи. Възможни са загуби и вие трябва да бъдете готови за тях. Не се пристрастявайте, защото хазартът може да ви донесе много лоши последици.

Експерт Efirbet
Efirbet
Efirbet е вашият сайт за най-добрите съвети за спортни залагания, ревюта на букмейкъри и онлайн казина.