Залози на двоен шанс – стратегия за успех

Колкото по-опитен става един играч, толкова повече се стреми да оптимизира играта си. Всеки залагащ има индивидуални стратегии, но залозите на двоен шанс присъстват в много от тях. Именно на този тип прогнози искаме да се спрем и да ви покажем как да печелите от тях.

стратегия за залози на двоен шанс

Какво е залогът Двоен шанс?

пазари за двоен шанс

Играта с опцията Двоен шанс е чудесен начин да подсигурите залога си а защастие се предлага от всички български букмейкъри, като дори попада сред основните пазари към срещите. Най-често тази функция е достъпна за събития от света на футбола и касае прогнозата за крайния изход от мача. Този тип предположение се основава на стандартния троен залог, при който може да се обзаложите за победа на домакините, победа на гостите или за равенство. При Двоен шанс обаче имате възможност да играете с две от евентуалните развръзки на срещата. В този случай фишът ви ще изглежда по един от следните три начина:

 • Домакинът печели или Равенство
 • Гостът печели или Равенство
 • Или Домакинът, или Гостът печелят

За печалба ви устройва която и да е от избраните две развръзки. Реално погледнато, може да претърпите загуба, само ако се случи третият вариант за изход в мача. Сами разбирате, че шансовете ви за успех нарастват чувствително, благодарение на Двоен шанс. За сметка на това обаче коефициентите стават по-ниски. И тук те са съобразени изцяло с прогнозата на букмейкърите за по-вероятния фаворит. При всички положения обаче е добре и вие самите да направите проучвания и да имате предвид някои важни моменти, на които ще се спрем в следващите редове.


Как да печелите от Двоен шанс?

Опцията за Двоен шанс добавя известна сигурност към играта ви, но това не значи, че не трябва да се подготвите, преди да заложите. Ще ви дадем няколко примерни стратегии, които могат да ви отведат до желаната печалба. Разбира се, ако имате сигурен фаворит и сте убедени в успеха му, няма защо да прибягвате до този тип игра, тъй като тя ще свали стойностите на фиша ви.

Нека да предположим, че на терена ще се изправят отборите на Реал Мадрид и Ювентус. Да се спрем на трите възможни опции за прогноза.


Домакин или равенство
Първият ви вариант е да заложите за победа на Реал Мадрид или равенство. Това е добра идея при следните ситуации:

 • Реал Мадрид имат стабилно представяне през сезона, а играта на Ювентус е колеблива. Реал Мадрид е фаворитът на букмейкърите.
 • Реал Мадрид е победил Ювентус при гостуването си.
 • Шансовете на двата тима са сравнително близки, но Реал Мадрид има преимущество, защото е домакин.
 • Ювентус има лоша история при гостуванията си.
 • Ключов играч на Ювентус е контузен или няма да играе заради натрупани картони.

При всички положения е добре да прегледате статистиката. Този вариант на Двоен шанс е удачен, ако сте убедени, че Ювентус няма шанс.


Гост или равенство
Другата ви опция е да предположите, че гостите ще отмъкнат победата или срещата ще завърши наравно, въпреки подкрепата, на която ще се радват домакините. На този развой може да заложите, ако е налице някой от следните фактори или в най-добрия случай – всички наведнъж:

 • Ювентус има стабилно представяне през сезона, а играта на Реал Мадрид е колеблива. Ювентус е фаворитът на букмейкърите.
 • Ключов играч на Реал Мадрид е контузен или няма да играе поради натрупани картони.
 • Ювентус вече са били на свой терен Реал Мадрид, а статистиката показва, че гостуванията не влияят на играта им.
 • Реал Мадрид е понасял чести поражения и на свой терен.

При всички положения трябва да отчетете факта, че Реал Мадрид са на собствен терен, а домакините обикновено имат предимство заради подкрепата на публиката. За да заложите за победа на госта или равенство, трябва да сте сигурни, че отборът, който играе на чужд терен, има устойчива психика, превъзхожда противника и ще успее да измъкне поне равенство. Това ще донесе успех и за вас.


Домакин или Гост печели
Последният ви вариант от възможностите, които предоставя Двоен шанс, е да заложите, че някой от двата отбора ще спечели със сигурност. Това е доста любопитен начин на игра, който се прилага, когато и двата противника имат шансове.

 • И Реал Мадрид, и Ювентус са показали силна игра през сезона.
 • И двата тима се нуждаят от победа, за да се класират на следващ етап от надпреварата.
 • Прегледали сте статистиката и сте забелязали, че сблъсъците между двата отбора рядко остават без победител.

Двоен шанс в акумулатор

талон със залози на двоен шансВероятно вече сте се убедили, че макар да увеличава шансовете ви за печалба, този тип игра също изисква проучване и понижава коефициентите на фиша ви. Не е задължително обаче да се примирявате с по-малките печалби. Чудесна идея е да комбинирате сигурността на Двоен шанс с предимствата на правата колонка. Подберете внимателно събитията. Спрете се на мачове, чиято развръзка е сравнително ясна.

Проучете добре противниците и след като направите информиран избор, комбинирайте по подходящ начин селекциите във фиша си. Помнете, че акумулаторите крият риск, тъй като дори едно от събитията да не излезе, ще загубите целия си залог. Употребата на двоен шанс обаче донякъде ви предпазва от неочакваните развръзки. Комбинацията на тези две функции може да ви бъде много полезна, стига да залагате внимателно и разумно.


В кои спортове има Двоен шанс?

Прогнозата с Двоен шанс е една от най-популярните опции, които предлагат популярните букмейкъри, като WINBET онлайн, например. Компаниите се стремят да разширяват възможностите на клиентите си и да им осигурят максимално интересна игра. Все пак имайте предвид, че Двоен шанс не е наличен при всички видове спорт. Ако идеята за сравнително сигурна игра ви допада, може да потърсите функцията при своя любим букмейкър. Най-общо казано, тя може да се предлага при всички спортове с три опции за краен резултат: Победа за домакин, Равенство и Победа за гост.


Live залози и Cash Out

Повечето букмейкъри предлагат Двоен шанс и за залозите си на живо. Важно е да имате предвид, че тук коефициентите ще се развиват динамично и трябва постоянно да следите играта. Стратегиите, които ви показахме по-горе, са напълно приложими и при прогнозите в реално време. Тук също е от ключово значение да подбирате селекциите си, за да се радвате едновременно на добри шансове и сравнително изгодни коефициенти. В този случай изненадващият обрат ще ви направи най-голяма услуга. Идеалният вариант би бил, ако се спрете на мач, в който утвърденият фаворит неочаквано губи, но се стреми активно да възвърне позициите си в играта.

Добре е да знаете, че прогнозирането с Двоен шанс не изключва опцията за Cash Out. Имайте предвид и тази функция, когато залагате, защото тя може да ви измъкне от трудни положения. Дали Cash Out ще е достъпен, зависи изцяло от решението на букмейкъра ви.


В заключение

След като се запознахте със спецификите на предположенията с Двоен шанс, вече сте напълно готови да поемете по пътя към успеха. Помнете, че най-важното в случая е да се подготвите добре, преди да заложите. Този тип игра е изключително подходящ и за по-неопитните от вас, които тепърва изграждат стратегията си в сферата на спортните прогнози. Ако смятате, че даден отбор ще спечели, но все пак не сте готови да заложите всичките си надежди на тази развръзка, изберете опцията за Двоен шанс. Така печалбите ви ще са по-скромни но и вероятността да се разочаровате също ще бъде по-малка.

Атанас Танев
Атанас е основател на проекта Ефирбет и е човекът, който стои зад всичко в сайта - ревюта, прогнози, бонуси, дизайн и т.н. Вълнува се от онлайн маркетинг, афилиейти, предприемачество и спорт.