Стратегия за успешни залози на първо полувреме

Всеки запален играч търси начини да оптимизира играта си и да намери стратегия, която да донесе печалби при по-голямата част от залозите му. Един от примамливите варианти, ако сте фенове на футбола, е да поставяте залози за първото полувреме в мачовете. Прочетете съветите ни за успех в следващите редове.

стратегия за залози на първо полувреме

Какво е залогът за първо полувреме?

Повечето запалянковци знаят, че изненадващите обрати не са рядкост във футбола. Няма как да не сте залагали на утвърден фаворит, който е загубил срещата заради колебливо представяне през втората половина. Тук на помощ ви идват прогнозите за първо полувреме. Хубавото е, че ще ги откриете при повечето букмейкъри.

Всъщност, те доста си приличат с предположенията, които може да направите за целия мач. Както се досещате обаче, разликата е, че се отнасят до развитието на играта в първите 45 минути. Печалбата ви не зависи от крайния изход на сблъсъка. Поставяте прогнози единствено за резултата след първата половина в мача. Ако предположенията ви са успешни, залозите ви се уреждат веднага след изтичането на 45-те минути.

Друга разлика е, че предлаганите пазари за първо полувреме обикновено са по-малко, в сравнение с опциите за целия мач. Въпреки това възможности съвсем не липсват. В повечето сайтове ще откриете тематичните прогнози в отделна графа. Ще може да играете с предположения като:

  • Победител в първо полувреме
  • Двоен шанс
  • Хендикап
  • И двата отбора да отбележат гол
  • Първо полувреме точен резултат
  • Голове през първото полувреме Над / Под
  • Голове Четно / Нечетно
  • Скоркаст

Къде е ключът към успеха?

След като уточнихме, че прогнозите за първо полувреме са доста сходни с предположенията, базирани върху целия мач, нека разгледаме кой е ключовият момент за успех. Най-важният съвет, който можем да ви дадем тук, е да не залагате на сляпо, а да проучвате внимателно решенията си. Ако се чудите как да го направите, отговорът е съвсем прост – чрез справка в статистиката. Повечето сайтове предоставят на своите клиенти подробни и изчерпателни данни, с помощта на които да вземете правилното решение.

Имайте предвид, че при залозите за първите 45 минути от мача проучването е от особено значение. Не е достатъчно само да се доверите на букмейкърските предположения за фаворит в мача. Много често има отбори, които правят силно първо полувреме, макар че впоследствие губят играта. За да си осигурите печалба и то още преди края на срещата, трябва да се потрудите.


На какво да обърнете внимание?

преглед на различни класирания

Поровете се в таблиците и ще откриете една необикновена и много любопитна статистика. Тя ще ви даде алтернативно класиране на отборите в турнира, което се базира на представянето им само в първата половина от срещите. Може би досега не сте стигали до тази информация, но ви уверяваме, че тя е достъпна при повечето букмейкъри. За да я намерите, трябва просто да изберете спорт, конкретен шампионат и после да маркирате табличен вид на данните. Ще забележите няколко полезни филтъра, един от които е опцията „Полувреме“. Именно тя ви е нужна. След като веднъж достигнете до нея, ще се убедите, че има съществени разлики в крайното класиране на първенството и в подредбата, когато тя се базира само на играта в първото полувреме. Именно тук се крие тайната на вашия успех.

пълно класиране на футболно първенство

За да се убедите сами в думите ни, ще ви покажем конкретен пример. На снимката по-горе виждате актуалното към момента класиране на от Бундеслигата в Австрия Сезон 2017/2018. Разгледайте таблицата добре, защото по-долу ще разберете как би изглеждала подредбата, ако се взимаше предвид единствено играта в първите 45 минути.

преглед на класиране за първо полувреме

Забелязвате ли, че ако класацията се основаваше само на първо полувреме, фаворитът в листата Залцбург нямаше да е на първо място? То щеше да принадлежи на Рапид Виена, който пък по принцип е на трето място в общото класиране. Това показва, че става въпрос за отбор, който може да се похвали със силна игра в първите полувремена на срещите.

Друг любопитен момент е, че ЛАСК, който е четвърти в крайната подредба, е на дъното в класацията за представяне в началните 45 минути. Това показва, че тимът обикновено пази силите си за втората половина и не е разумно да залагате на него в първо полувреме.

Подобни заключения може да си направите за всяка друга дивизия. Ще се учудите колко интересни неща ще забележите. Щом изградите относително ясна представа, че някой от отборите е стабилен в първите полувремена, спокойно може да подбирате срещите, в които играе той и да залагате само на тях.

При всички положения е добре да помните, че статистиката е вашият най-сигурен партньор. Няма защо да се ограничавате до извадките, които са достъпни в сайтовете за залагания. Може спокойно да търсите информация в интернет, като я филтрирате според конкретния отбор, който ви интересува.

поредица от резултати на Байерн Мюнхен

Чудесен пример за тази стратегия може да видите на снимката по-горе. Това са последните шест мача на Байерн Мюнхен. Отборът е регистрирал четири победи, една загуба и едно равенство. Въпреки сравнително добрите резултати обаче, може да забележите, че тимът не е особено активен през първите полувремена и се мобилизира за вторите 45 минути от срещите. Такива бързи проучвания може да правите всеки път, щом се колебаете. Справката няма да ви коства много време, а може да се окаже решаваща при залога ви.


На кой пазар да играете?

След като ви показахме как да се информирате за залозите на първо полувреме, вече е време да ви посъветваме и кой пазар да изберете. Нашето предложение е да се спрете върху залог за фаворита в мача и на снимката по-долу ще видите защо.

пазар за залог на първо полувреме

Ако нямате опит с прогнозите за първо полувреме, вероятно ще се изненадате колко по-изгодни са коефициентите при този тип игра. Забележете, че в мача между ЦСКА Москва и Арсенал гостите са фаворит и букмейкърите предлагат коефициент за победата им от 2.30. Щом отворите залозите за първите 45 минути, виждате доста по-изгодната стойност от 2.85. Според нас опцията за залог на фаворит е най-удачна, защото е сравнително лесна за познаване и може да се обоснове добре от статистическите данни за отбора. Остава само да направите проучване и още в почивката на мача може да се радвате на своите печалби.


За кои мачове да заложите?

Добрата новина е, че залозите за фаворит на мача в първото полувреме могат да се правят съвсем спокойно за всички срещи, дивизии и първенства. Както вече сте разбрали, най-важното условие е да се допитвате до статистическите справки. Ако допреди няколко години единствено работещ линк за bet365 щеше да ви даде шанс да заложите за първо полувреме, сега този тип пазари са достъпни при повечето популярни букмейкъри у нас за всички популярни турнири. Бихте могли, например, да разгледате любимото си първенство и да приложите стратегиите, които описахме по-горе. Изберете си ТОП 3 отбора, които са най-стабилни през първите полувремена, и играйте само за техните мачове.

Другият вариант е да правите бърз преглед на съперниците във всички предстоящи срещи, които ви интересуват. Интернет предоставя достатъчно възможности, така че да обосновете добре прогнозите си. Още един критерий, по който може да подбирате срещите си, е въпросът дали към предположенията за първо полувреме ще се предлага Cash Out. Решението за това е в ръцете на букмейкърите и може да се информирате за него в сайтовете им. При всички положения е добре да имате тази опция предвид, защото тя може да ви спести големи загуби, ако нещата не се развиват според очакванията ви.


В заключение

На финала искаме да ви уверим, че залозите за първо полувреме са изключително привлекателен начин за игра. Те могат да ви донесат не само по-бързи печалби, но и доста по-изгодни коефициенти. Най-хубавото в случая е, че няма да ви се налага да чакате пълното игрово време, защото финалният изход от мача няма да окаже влияние върху талона ви. Този тип прогнози са и чудесен начин да разнообразите играта си. Ако не се плашите от работата със статистическите справки, залозите за първо полувреме са точно за вас.

Атанас Танев
Атанас е основател на проекта Ефирбет и е човекът, който стои зад всичко в сайта - ревюта, прогнози, бонуси, дизайн и т.н. Вълнува се от онлайн маркетинг, афилиейти, предприемачество и спорт.