Стратегия за залагане срещу аутсайдера

Въведение

Всеки залагащ по своето време със сигурност е започнал със залагане на ясни фаворити в събитията. При това, ако залогът е печеливш, освен моралното удовлетворение може да се получи и още една малка печалба. Но колкото по-голяма е дистанцията от подобна игра, толкова по-забележим ще бъде факта, че печалбите от тези игри ще намаляват. Причината за това се крие в няколко фактора. На първо място, играчът не взема предвид възможността за загуба на фаворита, а на второ място букмейкърите специално занижават коефициентите. Всичко това води до факта, че дори и след поредица от познати резултати, една загуба ще върне всичко в началото.


стратегия за залог на аутсайдер

Пример 1

Нека разгледаме един пример:
В мача между отборите „А“ и „Б“, „А“ е явен фаворит и коефициента за неговата победа е 1.2. Играчът залага на фаворита 10 лв и при успешен изход получава 12 лв, т.е. 2 лв чиста печалба. Но ако фаворита загуби мача и 10-те лв отидат в букмейкъра, то за да си ги върнете обратно, трябва успешно да познаете изхода от 5 мача, получавайки за всеки 2 лв печалба при залог от 10 лв.

Преди залога срещу аутсайдера си струва да се анализират много фактори и да се помни, че рано или късно всеки фаворит може да загуби.

Например, фаворитът в продължение на няколко поредни мача не е показал блестяща игра, а аутсайдерът напротив се намира в добра форма. То в такъв мач можете да рискувате и да заложите срещу фаворита, тъй като не е изключен варианта за загуба. Разбира се, това е само пример, а анализа преди залога трябва да е по-глобален.

По-опитните играчи никога не създават система от залози за победа на фаворити, а понякога дори попадат на случаи, когато е много изгодно да заложат и на аутсайдера и да получат печалба в случай на негова победа при висок коефициент.


Вариант с букмейкърска борса

Съществува и друг вариант, ако правите залози не в букмейкър, а използвате букмейкърска борса.

За залозите ни трябват например 20-40 лв и подбор на правилното събитие. Необходимо е да се открие мача, в който явния фаворит ще действа срещу очевидно по-слаб противник и просто да сте напълно уверени в минималната вероятност от загуба на фаворита. На борсата, за разлика от букмейкърите, залогът се прави или срещу отбора или за него. „За“ е ординарен залог, а при „против“ залагате конкретно срещу отбора.


Пример 2

Нека разгледаме всичко по-нагледно с един пример:
За основа отново приемаме мача между отборите „А“ и „Б“. Отбор „А“ е фаворит за спечелването на срещата. Вие сте уверени, че отборът няма да загуби и правите залог „срещу“ отбор „Б“ с коефициент например 7.0 за 5 лв.

Излиза, че рискувате да загубите 35 лв твърдейки, че отбор „Б“ не може да удържи победа над отбор „А“. Т.е., по същество вие правите 1x залог на фаворита и при успешен изход можете да спечелите 4.75 лв или да загубите 35.

При букмейкърите, коефициентът на такъв мач би бил от порядъка на 1.09, което не би дало възможност да получите такава печалба, но и риска е много по-висок. .

При борсата, вие във всеки един момент без проблем имате възможност да продадете залога. В случай, че в процеса на мача започнете да получавате съмнения, че фаворитът може и да загуби, тогава продавате залога и поставяте същите 5 лв на отбор „Б“. Тук трябва да се отбележи, че най-често коефициентът на залога от 7.0 с течение на мача може да се увеличи в случай на 0:0. Ако това се случи, причината ще е във все по-малкото оставащо време за победа на единия или другия отбор. Ако отбор „А“ вкара, то след това коефициентът на „Б“ ще се увеличи още повече и ще имате възможност да продадете залога не за първоначалните 7.0, а да речем за 27.0 и да чакате победа на отбор „Б“, без много вълнение.

В случай, че първия все пак вкара на отбора-аутсайдер, то също не си струва да изпадате в паника, тъй като фаворитът може да изравни (по условията, това също ще се счита за печалба, защото сме заложили против победата на аутсайдера, а равенство не е победа). Но ако все пак победата от страна на слабия отбор изглежда вероятна, то винаги можете да заложите на него за свеждане на загубите до минимум.


Финални думи и оценка

За да обобщим ще кажем, че подобни залагания не принадлежат към пълноценна стратегия, а просто начин за получаване на малка, но доста стабилна печалба. Въпреки, че и в този вариант рискът от загуба е голям и за да си върнете средствата ще е необходимо да заложите на още няколко подобни игри. Тази стратегия има сред най-високите оценки (8/10), които са гласувани анонимно от играчи сред водещите букмейкърски сайтове.

Атанас Танев
Атанас е основател на проекта Ефирбет и е човекът, който стои зад всичко в сайта - ревюта, прогнози, бонуси, дизайн и т.н. Вълнува се от онлайн маркетинг, афилиейти, предприемачество и спорт.