Стратегия за залагане на точен резултат

Стратегията за залози на точен резултат сред залагащите е една от най-често прилаганите. Популярността на този метод може да се обясни просто: той е подходящ за абсолютното мнозинство на отборните спортове. А и като цяло за всяка спортна дисциплина, правилата на които изискват точен изход от мача. Така, че тази стратегия има смисъл да се разгледа по-подробно.

стратегия за точен резултат

Какво представлява стратегията за залози на точен резултат?

Този вид залози сред всички други видове се счита за най-сложния и непредсказуем. Опитайте да познаете точния резултат за всеки футболен или хокеен мач. Едва ли ще успеете да познаете точния резултат на поне два поредни мача.

Но в това всъщност се състои и привлекателността на подобна стратегия. В края на краищата, анализаторите на онлайн букмейкъри също не могат със стопроцентова вероятност да предположат как ще свърши един или друг двубой. Но анализаторите с по-висока степен на вероятност могат да предскажат точния резултат от дадено спортно събитие, отколкото стандартния любител. И професионалния играч от своя страна може да предсказва резултатите от мачовете с по-висока степен на вероятност, отколкото средния играч.

Защо тогава играчите се насочват към такъв риск? Да назоват точния резултат за всяко събитие – това е все едно да познаеш по утайка от кафе. Отговорът лежи на повърхността: високият риск е добре платен. Коефициентите в залаганията за точен резултат са доста високи. Кой от нас не иска да рискува при коефициент от осем и по-горе? Но рискът трябва да е мъдър. Ако на точен резултат бъде направен единичен залог, то можете много бързо да изгубите. За това професионалистите, с цел намаляване на риска, предпочитат залозите с комбинации. Има няколко вида залози на точен резултат, като в следващите редове сме се постарали да разясним всяка от стратегиите.


Да започнем със стратегията, наречена „Плюс-минус един“

За да бъде реализирана в действителност, трябва да съберете четири спортни събития, резултатът от които може да се предположи възможно най-точно. За това ще трябва да прецените с какъв резултат ще приключи всяко едно от избраните от вас събития.

Нека да разгледаме един пример за футболен мач. Да кажем, вие сте уверени, че той ще приключи с резултат 2:1. Това означава, че вече сте определили точния резултат. Тогава е време да приложим нашата стратегия. Смисълът й се състои в това, първо да добавите и след това да извадите единица. С други думи, вие трябва да направите тези изчисления:

 • 2(+1):1 = 3:1
 • 2:1(+1) = 2:2
 • 2(-1):1 = 1:1
 • 2:1(-1) = 2:0

Направете тази картина за всяко избрано събитие. След това от тях трябва да направите комбинация.

Преди да заложите на такава система, в сайта на букмейкъра трябва да се поинтересувате, позволяват ли правилата на съответния букмейкър да се правят залози на точен резултат повече от веднъж, защото в Winbet online, например, подобна практика не е разрешена. Ако не, тогава трябва да потърсите букмейкър, където такива манипулации са разрешени.


Използване на стратегията „Много залози“

За нейното изпълнение трябва да изберете три спортни събития. Във всяко от тях трябва да участват отбори, които са приблизително равни по сила. Трябва да сте уверени в изхода на поне 55%. При това не е от значение в чия полза е резултатът. Ако смятате, че например домакинът ще спечели с малка преднина, правите предполагаем залог 2:0, 2:1 или 1:0.

Когато се очаква предимство на гостуващия отбор, ще трябва да се увеличи втората цифра. Тъй като силата на отборите е приблизително равна има смисъл да се предположи залога 0:0, 1:0 или 0:1.

За опростяване процеса по съвместяване на изходите, поставете ги в таблица. За три събития ще имате девет възможности. Сега от тях можете да правите залози, общият брой от които трябва да е 27. На всеки залог сумата пари трябва да е фиксирана.


Какво представлява стратегията „Дублети“?

Стратегията, наречена „Дублети“ се основава на статистически данни, получени от европейския футбол. Много хора са стигнали до извода, че повечето мачове сред европейските футболни отбори завършват с победа на приемащата страна. А вече 12% от тези мачове след последния съдийски сигнал имат резултат 1:0. Имайки представа за характерните особености на европейския футбол, всеки може да се опита да ги прилага в своята стратегия.

Трябва да изберете десет мача, къде според вас ще спечелят победа на домакинско поле. Изберете резултат 1:0. Поне две игри от десет трябва да приключат точно с такъв резултат. Тъй като коефициентите за точен резултат са доста привлекателни, като цяло няма да излезете на минус. Необходимо е само коефициентите да започват от седем и по-горе, като тогава спечелените суми ще покриват разходите по другите залози.


Какви са предимствата и недостатъците

Още веднъж трябва да повторим, че прогнозирането на точния резултат е много трудно. Като се има предвид факта, че първата стратегия изглежда като най-рискована от трите. Играчът трябва да предскаже с какъв резултат ще приключи всички от четирите мачове, а след това да изпълни определени изчисления. Изготвянето на комбинации има за цел да сведе рисковете до минимум, тъй като няма никакви гаранции, че вашите изчисления ще се окажат верни. Ако изгубите един от вариантите в комбинацията от събития, то може да спечели друг вариант.

Що се отнася до последната стратегия „Дублети„, то тя се основава на наблюденията, кога побеждават повечето отбори, играещи на собствен стадион. Това наблюдение се потвърждава и от статистическите данни, но е необходимо да се заложи на десет събития. Трябва да изберете само един резултат: 1:0. Всички извършени залози ще бъдат проиграни в случай, че абсолютно всичко от приемащата страна не завърши мача с такъв резултат.

Тук от огромно значение е да се предвиди големината на коефициентите. Те трябва да започват от седем и по-горе. Може да се окаже така, че да не можете да откриете необходимите коефициенти. Тогава откажете се от офертите на всички, отколкото да рискувате да загубите. Въпреки, че в големите първенства тези коефициенти не са рядкост.

Втората стратегия „Много залози“ се основава на комбинации от три възможни резултата, с които може да приключи срещата. Тази стратегия успя добре да се наложи, но тук цялата трудност се крие в избора на правилните събития. Тъй като са Ви необходими само три, трябва внимателно да обмислите своята прогноза.

Заключителни думи и оценка

Ако сте уверени поне на 55% в резултат, то всяка от по-горе описаните стратегии може да се укаже изгодна за вас. Само малък брой от играчите могат да прогнозират точния резултат. Човек трябва да притежава качества на добър анализатор, интуиция и късмет. Така, че преди да започнете да играете за истински пари, изпробвайте възможностите си при безплатните залози.

Атанас Танев
Атанас е основател на проекта Ефирбет и е човекът, който стои зад всичко в сайта - ревюта, прогнози, бонуси, дизайн и т.н. Вълнува се от онлайн маркетинг, афилиейти, предприемачество и спорт.

Comments are closed.

 1. Петър
  Здравейте.Добра статия.Имам само един въпрос.При стратегията плюс минус един ако да речем вашият пример за резултат вместо 2:1 е 2:0 как бихте посъветвали да приложим изваждането при прогноза 0 за гостуващия отбор?
  1. Kristiyan Kyulyunkov
   Когато трябва да извадите 1 от 0, просто пропускате този вариант. В този случай, ако сме избрали 2:0 точен резултат, стратегията ще изглежда така:

   2(+1):0 = 3:0
   2:0(+1) = 2:1
   2(-1):0 = 1:0
   2:0(-1) - пропускаме

   Успех! :)
 2. Хр. Христов
  Допада ми стратегията " Дублети"