Петър Борисов

Лех Познан трябва да се стяга за гостуването на ФК Хаугесунд

Видяно 26 пъти
Лига Европа

Лига Европа
Норвежкият Хаугесунд е домакин на Лех Познан в първата среща между двата отбора, която е в четвъртък от 20:00.

ФК Хаугесунд

Норвежкият Хаугесунд се класира за Лига Европа, след като финишира на четвърто място в Норвегия миналия сезон. Така това ще им бъде едва второто появяване на европейската сцена. Предишното им бе преди 3 години, когато преодоляват в първи кръг уелския Еърбъс с 3:2 общ резултат, но във втори отпадат от Сараево след победа 1:0 у дома и загуба 1:3 навън. Хаугесунд започна вихрено тазгодишното си участие в надпреварата и размаза тук Колърейн със 7:0 в първи кръг. В последните си мачове показват добра форма и рядко допускат голове. В последните си 9 мача са инкасирали едва 2 попадения във вратата си.

Лех Познан

Лех Познан изпусна титлата в Полша и се задоволи със сребърните медали. Поляците стартираха и те убедително в първи кръг на надпреварата. Отстраниха Пелистер също с общ резултат 7:0 от двата мача. Миналата година пропуснаха Европа, но предния сезон участваха в групите на Лига Европа. Там финишираха трети в компанията на Фиорентина, Базел и Беленензес. Сега пред тях отново групите са на дневен ред и не би трябвало да отпадат на такъв ранен етап, какъвто е втори кръг.

Хаугесунд показа израстване в последните няколко сезона. Неопитният в Европа отбор се намира в добра форма в местното първенство, което тече с пълна сила в момента. Загатнаха за потенциал срещу Колърейн, но сега имат по-труден противник. Лех Познан също започна убедително надпреварата. Изпуснаха титлата в Полша и сега само успех на европейско ниво може да ги утеши. Целта пред клуба е класиране в групите, но има още път до тях.

Прогноза: 2 или под 2.5 гола топка

Коефициент: 2.05Коефициент: 1.97Коефициент: 1.91
€100 за Спорт бетфеър промоцияВземете до 110лв ефбет бонусБонус 100лв. бет365 оферта
Типстър Петър Борисов
Петър Борисов
Петър е един от хората, занимаващи се с прогнозите, анализите и ревютата в сайта. Негова заслуга са и голяма част от новините, както и стратегиите и ръководствата.
Публикувай коментар
Все още няма мнения. Бъдете първият добавил!