Лотария България – проверка на билет и печалби

Линк за Лотария България

Лотария България се нарича общо продуктовата линия от скреч карти на Евробет. Тя излиза на пазара през 2011 г. под името „Бинго милиони“. Натрупва популярност и заради съвместната работа на букмейкъра с националната телевизия bTV, където през същата година започва да се излъчва шоуто „Бинго милиони“. Лотарийните билети за търкане имат такъв успех, че с годините броят им в портфолиото на Евробет се увеличава няколкократно и в момента вече са 17. През 2014 г. фирмата сменя бранда на своите скреч карти, като ги преименува на „Лотария България“. Година по-късно шоуто „Бинго милиони“ също е прекръстено така и продължава да се излъчва и до есента на 2016 г.

Какво представлява Лотария България?

Лотария България е серия от 17 лотарийни билети с моментна печалба, които се намират в пунктовете и партньорската мрежа на Евробет. Всеки от талоните има свой уникален номер и баркод, които удостоверяват автентичността и печалбата от него.

лого лотария българияБилетите са с различна тематика, игри и правила. Цените им са 1 лв., 2 лв., 3 лв. или 5 лв., а от тях зависят и печалбите, за които играете. Картите с моментните печалби напомнят залаганията при останалите игри с фишове, залогът тук е цената, която плащате за билета. В този случай обаче печалбата е указана на фиша още от самото начало, а тръпката се състои в това да изтриете обозначените участъци, за да проверите късмета си.


Как да играете с Лотария България?

Всичко, което трябва да направите, за да изпитате емоциите на Лотария България, е да си купите скреч карта. Имайте предвид, че тази хазартна игра е като всяка друга и право на участие имат само лица, навършили 18 години.

Справка на сайта на Евробет показва, че билетите се разпространяват в 1303 обекта на територията на цялата страна. Вие сами избирате талон от коя игра да си купите, а продавачите са длъжни да ви предоставят възможността сами да изберете конкретния билет. Ако играете за пръв път, най-добре прочетете внимателно правилата, посочени на гърба на вашата скреч карта. Важно е да спазвате указанията за изтриване на различните сектори. В упътването ще разберете и какви са условията, при които печелите.

Какво да правим при печалба?

Ако щастието ви се усмихне, не забравяйте, че трябва да пазите билета си невредим. Евробет посочва, че няма да изплаща печалби от скъсани, сгънати или смачкани билети. Важно е да забележите и сектора „Не изтривай“, какъвто има на всеки от талоните. Макар, че върху него също има скреч покритие, не бива да го нарушавате, защото и в този случай ще се сбогувате с печалбата.

На гърба на своя билет ще намерите подробна информация за големината и броя на печалбите, за които се борите. При различните талони те варират от сума, равна на цената на билета, до 1 000 000 лв. Обикновено, суми до 100 лв. се изплащат от всички разпространители на скреч картите. Имате възможност да получите парите кеш, под формата на стока от конкретния обект или да го замените за други билети. Награди над 100 лв. се изплащат в централния офис на Евробет в София, както и в пунктовете за залагания на компанията.


Какви билети има в Лотария България?

билети в лотария българия
Билети в играта „Лотария България“

До момента в продуктовата линия с марката Лотария България влизат 17 билета. Всеки от тях е с различна цена, тематика и възможност за печалба. Ще се спрем накратко върху всеки от тях, за да може да изберете в коя игра да участвате.

 • “Левче Кефче” – както подсказва името му, той струва 1 лв. Имате само едно игрално поле. След изтриването му ще откриете шест символа и сума, изписана под тях. Ако три от символите се повтарят, печелите посочената печалба. Голямата печалба тук е 1 000 лв., а минималната – 1 лв.
 • “Неочаквана ваканция” е друг талон с цена 1 лв. След като изтриете обозначеното място, ще откриете три реда с по три символа, под които е изписана и сума. Ако трите символа на даден ред са еднакви, печелите съответната печалба. Тя може да е максимум 10 000 лв. или най-малко 1 лв.
 • “Кеш на мига” е билет с цена 1 лв., който ви дава шанс да спечелите 400 000 лв. Трябва само да изтриете скреч полето, под което ще видите шест суми. Ако една от тях се повтаря три пъти, я печелите като награда. Най-малката печалба е 1 лв.
 • “Астро” е игра за любителите на астрологията. Цената му е 2 лв. Билетите се отпечатват под знака на различните зодии. Може да изберете билет от вашата зодия, тази на половинката ви или друга предпочитана, за да проверите късмета си. Тук имате два шанса за печалба. След като изтриете осемте звезди на билета, ще откриете осем зодиакални знака. Ако три от тях са еднакви и съвпадат с основната зодия на самия талон, печелите сумата, скрита под надписа “Печалба 1”. Ако намерите три еднакви зодиакални символа, които обаче са различни от основния на картата, печелите наградата под надписа “Печалба 2”. Минималната награда е 2 лв., а максималната – 50 000 лв.
 • Билети
  • Билетът “КЕШ 1 Милион” струва 3 лв. и ви предлага три игри и общо 11 шанса за печалба. Върху него ще откриете три зони. След изтриване на първия сектор, ще откриете различни символи. Ако три от тях се повтарят, печелите сумата, изписана в Игра 1. Полето на втората игра съдържа пет реда, върху всеки от тях има по две числа и една сума. Ако сборът между двете числа на един ред е равен на 10, печелите прилежащата сума. Третата възможност ще ви донесе печалба, ако под сектора за изтриване намерите три еднакви валутни символа. В този случай печелите сумата, оказана до тях. Минималната печалба тук е 3 лв., а най-голямата – 1 000 000 лв.
  • “Bingo Милиони” се приема за класика в жанра, защото е пилотният талон на Евробет, който носи и първоначалното име на предаването по bTV. Имате две полета за изтриване – зона с печелившите числа и сектор с бинго бонус, под който може да се крие множител на евентуалната ви печалба. Бинго числата са общо 35. Ако след разкриването им едно или повече от тях съвпадат с вашите числа, печелите. Точната сума може да видите в таблица на гърба на билета. Но това не е всичко. Ако под сектора с бинго бонуса има множител, печалбите ви ще се умножат по него. Най-голямата печалба е в размер на 1 000 000 лв., а минималната е 2 лв., колкото е и цената на талона.
  Талони
  • Талонът “Супер Кеш” също е на цена от 2 лв. и ви дава два шанса за двойна печалба. След като изтриете игралното поле от картата, ще видите три сектора – един с вашите числа, зона с печелившите числа и полето супер бонус. Ако едно от вашите числа съвпадне с някое от печелившите, получавате като награда съответната сума. Ако числото от зона супер бонус е същото като някое от вашите, печелите указаната под него сума, умножена по две. Този билет може да ви донесе най-много 200 000 лв. или с играта да възстановите първоначалния си залог от 2 лв.
  • Талонът “Милион подаръци” има две игри и общо 25 шанса за печалба. Струва 3 лв. и може да ви донесе най-много 500 000 лв. В основната игра има две полета – с пет печеливши числа и с 25, с които играете. Ако някое от вашите числа съвпадне с обозначените като печеливши, ще получите сумата, изписана под него. Важно е да знаете, че този сектор може да ви донесе повече от една награда. При втората игра ще откриете различни символи. Ако някой от тях е камбанка, печелите автоматично 100 лв.
  • Същият билет се издава и в празничен вариант по Коледа. Правилата на игра са същите. Разликата е само, че вашите числа са 24, а не 25. Специалният талон струва 3 лв., а диапазонът на печалбите е същият като при стандартните билети “Милион подаръци”.
  Популярни талони
  • “Златото на инките” предлага интересен контекст на игра, в която вие строите древни пирамиди. Имате две зони с числа – печеливши и тези, с които вие играете. Вашите числа са тези, с които са построени двете пирамиди. Щом видите кои са печелившите числа, започнете внимателно да сравнявате всяко от тях с числата от вашите пирамиди. При съвпадение изтрийте съответната зона. Ако изтриете всички числа, съставящи едно стъпало на пирамидата, печелите сумата, изписана до него. Билетът струва 3 лв. и с него играете за 500 000 лв. Може да спечелите повече от една сума от един талон.
  • Талонът “24 карата злато” струва 2 лв. и ви дава шанс да спечелите 1 кг злато или 100 000 лв. Изтрийте обозначените сектори. Ако печелившо число съвпада с някое от вашите, печелите обозначената сума. Целта на втората игра е да откриете три кюлчета, което автоматично ви прави собственик на 1 кг злато.
  Билети
  • Билетът “Вегас” ви пренася в света на казината. Той струва 3 лв. и ви предлага четири игри – рулетка, блек джек, ротативка и зарове. При “Рулетката” печелите, ако някое от вашите числа съвпадне с печелившите. В играта “Блек Джек” имате късмет, ако сборът на двете карти, които ще се появят, щом изтриете полето, е 21. Секторът ротативка ви носи пари, ако откриете три еднакви символа. Със заровете ще имате щастливо „хвърляне“, ако ви разкрият някоя от обозначените встрани комбинации. Най-голямата печалба в билета “Вегас” е 250 000 лв., а минималната – 3 лв.
  • “Бинго Милиони 4 в 1” ви дава четири шанса за игра срещу 3 лв. първоначален залог. Билетът може да ви донесе максимум 1 000 000 лв. В играта “Ротативка” трябва да откриете три еднакви символа на един ред, за да спечелите сумата, оказана на съответния ред. Колелото на игрите ще ви донесе късмет, ако едно от вашите числа съвпадне с печелившите. В играта “Кеш Клуб” пък е необходимо да откриете една и съща сума три път, за да я спечелите. При “Пачинко” се надявайте някой от вашите символи да съвпадне с печелившите, за да се сдобиете с обозначената печалба.
  Популярни билети
  • “Кръстословицата” на Евробет е за онези от вас, които обичат не само цифрите, а и думите. Щом изтриете зоната с вашите букви, започнете да правите справка из кръстословицата. Ако с тях успеете да съставите поне две думи, печелите 3 лв. Талонът може да ви донесе максимална награда от 250 000 лв.
  • Билетът “100 Милиона Кеш” ви предоставя пет „пътя“ на печалбата, всеки от които е обозначен в различен цвят и съставен от пет различни числа. Ако числата от някой път съвпаднат с вашите, печелите сумата, до която той ви отвежда. Билетът струва 5 лв., а с него имате шанс да спечелите 1 000 000 лв.
  • “Пасиансът” е талон за всички любители на картите. Целта на играта е с вашите карти да успеете да „наредите“ някоя от колоните в пасианса. В този случай печелите сумата под нея. Билетът струва 2 лв., а максималната сума, която може да ви донесе, е 200 000 лв.
  • Ако поемете по верния път, срещу 2 лв. картата “Кеш Лабиринт” може да ви отведе до 200 000 лв. Започвате, като изтриете квадратчето с надпис „ВХОД“, а после трябва само да следвате стрелките, които могат или да ви доведат до печалба, или да ви изкарат от лабиринта с празни ръце.

  Проверка на билет в Лотария България

  проверка на билет
  Как да проверим своя талон в Лотария България

  Ако вече сте изтрили картата си от Лотария България и смятате, че е печеливша, може да се уверите бързо и лесно на страницата на Евробет.

  1. За целта трябва да натиснете червения бутон „Проверка на печалба“.
  2. Системата ще поиска от вас да въведете кода на билета си. Него може да откриете, след като изтриете обозначените сектори на скреч картата. До баркода ѝ ще видите 13-цифрен уникален код. Именно него трябва да посочите на сайта на Евробет за проверка на талон.
  3. След като го впишете, системата автоматично ще провери дали печелите. Може да проверите билета си тук: https://www.eurobet.bg/barcode.

  Кой печели от Лотария България?

  В сектора “Късметлии” в подраздела на играта може да видите кои са щастливците, спечелили големи награди в Лотария България. Справката би била любопитна за онези, които още се чудят с кой талон точно да играят.

  В секцията ще откриете снимка, имена и населено място на щастливците, както и играта, в която са участвали. Ако смятате, че в България има някое късметлийско кътче, може да проучите кое е то, като разгледате раздела: https://www.eurobet.bg/Kysmetlii-c259.


  Има ли бонуси в Лотария България?

  Ако обичате да играете с билетите на Лотария България, знайте, че те не могат да ви донесат директни бонуси. За да получите допълнителни поощрения, трябва да имате карта за лоялни клиенти „ЕВРОБЕТ Клуб“. Такава може да получите безвъзмездно във всеки обект на Евробет.

  Чрез залозите си, в този случай – чрез закупуването на билети, вие трупате точки в картата си, които по-късно може да осребрите кеш, да използвате за безплатен залог или за томболи с награди. Лошото в случая е, че точки ви се трупат, само ако купувате скреч картите си от букмейкърските центрове на фирмата.


  Лотария България през мобилното устройство

  мобилна версия на лотария българияСкреч картите от Лотария България имат специално място в мобилната версия на Евробет. Менюто ще ви отведе до желания раздел, в който ще откриете списък с щастливците, спечелили големи суми от лотарийните билети, кратко рекламно видео.

  Описани са и различните скреч карти. Това е особено полезно, ако искате да си купите билет, но не знаете на кой точно да заложите. През телефона си ще може да разгледате различните варианти.

  На устройството може да направите и проверка на талон. Важното е да знаете, че бутонът за проверка на фиш се намира на началната страница на мобилната версия, а не в раздела „Лотария България“.


  Контакти

  Ако по време на играта ви с лотарийните билети на Лотария България, възникнат каквито и да е въпроси, може да се вържете с Евробет по няколко начина.

  Ако предпочитате това да стане онлайн, използвайте формата за контакти на сайта им или им пишете на имейл bm@eurobet.bg. Ако искате да научите къде е най-близкият пункт, в който могат да изплатят печалбата ви, обадете се на 0700 20 270. В случай, че се чудите как да проверите билета си, на тел. 0700 20 260 могат да ви помогнат.


  Залозите в Лотария България

  Игрите на Лотария България се отличават от останалите възможности за залагания. Билетите с моментни печалби носят много по-различна тръпка от другите хазартни игри. В този смисъл, ако сте фен на лотарийните игри, на спортните залагания или сте пристрастен към статистиките и коефициентите, скреч картите ще ви се сторят скучни.

  Предимства:
  • Скреч картите са чудесен начин за игра – не, защото предлагат интересни възможности, разнообразни пазари и добри коефициенти, а защото са достъпни.
  • Най-сериозният им плюс е, че могат да се намерят буквално из цялата страна.
  • Чрез тях сте в играта дори да нямате интернет или букмейкърски пункт наблизо. Почти винаги може да ги откриете в магазините, в които обикновено пазарувате. Именно това ги прави предпочитан начин за залагане за хора от различни възрасти.

  Вход в Лотария България

  Ivan G
  Експерт
  Публикувано на 03 септември 2019, последна промяна на 04 декември 2023