BETMARKET ВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
BETMARKET ВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Онлайн залагания с дебитни карти

Онлайн букмейкъри, които приемат дебитни карти Visa/Maestro

Дебитни Карти
18+ Важат условия | Играйте разумно
Дебитни Карти
Оферта Нова Сметка. До 100 лв в Бонус за Залози за нови клиенти в bet365. Мин. депозит 10 лв. Бонусът за Залози е достъпен за използване след уреждането на залози на стойност на квалифициращия депозит. Важат изисквания за минимални коефициенти и изключения за залози и методи за плащане. Печалбите изключват заложената сума в Бонус за Залози. +18 | Важат срокове и условия | Кодът BBCODE може да се използва по време на регистрация, но не променя условията на бонуса. #ad
Букмейкър на месеца
Дебитни Карти
18+ Важат условия | Играйте разумно
Дебитни Карти
18+ Важат условия | Играйте разумно
Дебитни Карти
18+ Важат условия | Играйте разумно
Дебитни Карти
18+ Важат условия | Играйте разумно
Дебитни Карти
18+ Важат условия | Играйте разумно
Дебитни Карти
18+ Важат условия | Играйте разумно
Дебитни Карти
18+ Важат правила и условия | Национална агенция за приходите | Играйте разумно
Дебитни Карти
18+ Важат условия | Играйте разумно
Дебитни Карти
18+ Важат условия | Играйте разумно
Дебитни Карти
18+ Важат условия | Играйте разумно
Дебитни Карти
18+ Важат условия | Играйте разумно

покажи още


Бърза навигация:

Въведение

Дебитните карти са най-често срещаният начин, използван за разплащане при онлайн залаганията. Visa Debit, Visa Electron и Maestro са средствата, които сa общо приети от букмейкърите в почти цял свят. Захранването на акаунта чрез дебитна карта е опция, налична при всеки от букмейкърите, регистриран на този сайт. Залаганията чрез карта са един от най-безопасните и лесни начини да депозирате и теглите средства. Такси се начисляват изключително рядко от букмейкърите. Докато имате наличност в банковата си сметка и залагате в същата валута, в която са средствата ви, не би трябвало да заплащате нищо допълнително при изпращането и получаването на пари. Ако се интересувате от Visa Credit или MasterCard, вижте нашите инструкции за разплащане с карта.


Какво представляват дебитните карти?

По същество дебитната карта е разплащателна пластика, която дава на своя притежател достъп до банковата му сметка. Тя може да замести плащанията в брой, когато се правят покупки или се прехвърлят пари до друга институция, каквито се явяват и сайтовете за онлайн залагания. В България, дебитните карти почти напълно изместиха картите с отложено таксуване. Средствата се отпускат, веднага щом банката валидира транзакцията, което ви позволява да заредите пари в акаунта си на момента.

онлайн разплащания с дебитни карти

Транзакциите с дебитни карти изискват в сметката ви да има наличност или предварително да сте договорили овърдрафт с банката си. Именно по тази причина те са най-добрият начин за залагане. Това ви позволява да следите депозитите и тегленията си отблизо чрез личната си банкова сметка. Тук трябва да споменем, че транзакциите ви се следят и от самите банки. Това не означава, че те ще ограничат залаганията ви, но ако по сметката ви има съмнителна активност, тя може да бъде блокирана, докато не потвърдите, че именно вие сте наредили движенията по нея. Не се безпокойте! Веднъж, щом банката се увери, че искате да направите залог, този тип транзакции ще се считат за нормални.

Някои банки са по-добри от други, оставяйки ви да залагате на спокойствие. Имайте предвид обаче, че не всички, но някои транзакции ще се покажат в банковите ви извлечения, както и компанията, към която са направени. Ако това представлява проблем за вас, може би ще бъде по-добре да зареждате акаунтите си за залагания, използвайки електронен портфейл като посредник.

Visa Debit, Visa Electron и Maestro са най-често срещаните оператори на дебитни карти. Това не е самата банка, а компанията, която поддържа разплащателната система, използвана от банката. Повечето банкови сметки в България поддържат именно тези два доставчика на карти. Съществуват и други, по-стари форми. Обикновено, но не винаги, те се приемат на местата, където се работи с Visa и Maestro. Погледнете нашите ревюта за отделните букмейкъри за по-детайлен списък с методите на плащане, които всеки един от тях приема.

По света съществуват много системи за дебитни карти, но тук ние ще се фокусираме върху системите, процесите и процедурите, които се срещат в България. При нас вече разплащания с дебитни карти се приемат навсякъде. Системата за електронен превод на средства в пунктовете за продажба е универсална и действа навсякъде.


История на банковите карти

През 1914 г. Western Union първи издават на избрани клиенти метални разплащателни карти, които да заменят кешовите плащания. През 1950 г. американският Diners Club издава първите карти с отложено таксуване, които се използват в редица ресторанти. Множество подобни карти са издадени до 1958 г., когато American Express пуска първата си карта с отложено таксуване. През 1962 г. Diners Club започва да издава във Великобритания, а година по-късно примерът е последван и от AmEx, които обаче начисляват огромни такси.

През 1966 г. на бял свят идва първата кредитна карта, издадена от Barclays. Тя е направена по модела на AmEx и се нарича Barclaycard. През следващата година в Енфилд е открит първият банкомат, а до 1972 г. NatWest, RBS, Midland и Lloyds работят заедно, за да създадат първата така наречена Access Card – карта за достъп. През 1974 година правителството на Великобритания изработва Закон за потребителските кредити, който да осигури защита за потребителите на кредитни карти, които правят поръчки на стойност над 30 паунда. Във Великобритания, Visa излиза за пръв път през 1980 г. и това води до разпада на Access group.

До 1985/1986 г. са изобретени банкоматите Link и Matrix и през 1987 г. Barclays, Lloyds, RBS и Банката на Шотландия издават първата дебитна карта, използвайки Visa Delta. През следващата година дебитната карта Switch е изобретена и използвана от Midland (сега собственост на HSBC), NatWest и RBS. Въведени са гаранционни прагове на чековете, а през 1990 г. възниква практиката за cashback. През 1992 г. MasterCard пуска на пазара своята марка за дебитни карти – Maestro. Visa Electron излиза през 1996 г., Solo card – през 1997 г., а до 1998 г. дебитните транзакции изместват чековете.

През 2001 г. плащанията с дебитни карти за първи път са повече от тези с кредитни карти, а на следващата година чипът и пин кодовете навлизат във Великобритания. През 2004 г. Switch се преименува на Maestro. Първите безконтактни плащания са осъществени през 2007 г., година по-късно става факт първата транзакция чрез мобилен телефон, а през 2009 г. са въведени допълнителни функции за сигурност.


Залагания с Visa и Maestro

Онлайн букмейкърите в България са лицензирани, което значи, че почти всички депозитите към тях са безопасни. Това се отнася и за родните ни брандове като Efbet и Winbet, които са под стриктния контрол на Държавната комисия по хазарта (ДКХ). Залаганията с Visa, Maestro и други дебитни карти са често срещани и досега рядко се е случвало да чуем за някоя банка, която да откаже да зареди регистриран акаунт за залагания. Бъдете внимателни обаче, ако решите да депозирате средства в сайтове, които се намират извън списъците с лицензирани оператори, тъй като в този случай банката едва ли ще възстанови сумата, ако парите ви внезапно изчезнат.


Как да залагаме с дебитна карта?

Използването на Visa, Maestro и пр. за финансирането на акаунт е наистина лесно.

  1. Просто въведете името си така, както е отпечатано върху пластиката, например Ivan Petrov. Въведете адреса си за плащане – това е адресът, който сте регистрирали в банката си.
  2. Впишете дългия номер, изписан от лицевата страна на картата си, както и месеца и годината, до която е валидна пластиката. Понякога е необходимо да се въведе и датата на издаване на картата. Някои карти имат номер на издаване, който също ще ви е необходим при регистрацията. В общи линии, нужни ще са ви или датата на издаване, или номерът на издаване.
  3. Последната информация, която ще ви е необходима, е така нареченият CVV номер, който е допълнително средство за борба с измами и цели да удостовери, че вие действително притежавате картата. CVV номерът се намира в горния ъгъл на панела за подпис върху гърба на картата. За електронни транзакции ще са ви нужни последните три цифри от този номер.

Страни, в които дебитните карти могат да се ползват за залагания

По принцип банките не ограничават финансирането на легални институции. Ако залагате в сайт, регистриран и лицензиран в България или в Англия, то не би следвало плащането ви да бъде отказано. По правило, ако залагането е легално в дадена страна, банките, които се намират в нея, ще ви позволят да използвате сметките си и да заредите акаунта в сайтовете за онлайн залагания.

Ако сметката ви е в банка, намираща се в страна с рестрикции към хазарта, може би ще ви бъде по-лесно да зареждате акаунта си чрез електронни портфейли като PayPal. Има я и алтернативната възможност да си откриете банкова сметка в държава, където транзакциите за хазарт са позволени.


Сигурност

В допълнение към средствата, гарантиращи сигурността при банковите карти, какъвто е, например CCV кодът, има редица други мерки, които правят залаганията с Visa и другите дебитни карти един от най-сигурните начини. Картата ви трябва да е свързана с адреса ви за плащане, за да изискате процедура по верификация от банката си. Тя, от своя страна, ще наблюдава сметката ви за измамни транзакции. Така например, ако обикновено залагате по 20 лева на седмица, а после опитате да депозирате 20 000 лева, всяка добре функционираща банка ще блокира това движение по сметката ви. Някои финансови инситуции имат допълнителни пароли за верификация, които трябва да се въвеждат в края на всяка онлайн транзакция.

Добавената идентификация за сигурност при дебитните карти, която липсва при кредитните, е още една причина при дебитните да няма такси, за разлика от положението при кредитните карти. Трябва да споменем, че ако някой хакне акаунта ви и се разпорежда с парите ви, не всяка банка ще гарантира средствата ви по дебитните карти, докато при кредитните парите до определени суми са обезпечени.


Такси при дебитните карти

По правило наистина не би следвало да ви се начисляват такси, когато плащате с дебитни карти. Изключение правят случаите, когато сметката ви е празна и оперирате с договорен или извънреден овърдрафт. Тогава следва да платите такси, определени от банката ви. Друг случай, в който се начисляват такси е, ако зареждате акаунта си в различна валута. В този случай вероятно ще дължите такса за превалутиране, за превод във валута, в която не се осъществяват транзакции, или дори такса за пари, изтеглени кеш. Помнете, че средствата, зареждани към бетинг сайтовете често се класифицират като кешови транзакции.

Рядко ще срещнете букмейкър, който да ви наложи такса, защото зареждате акаунта си чрез Visa, Maestro или друга дебитна карта. Вижте таблицата в горния ъгъл на страницата или посетете ревютата ни, касаещи сайтовете за онлайн залаганията, за да получите повече информация около допълнителните такси, които се начисляват. Нашият съвет е да не плащате такса, ако искат да ви начислят такава. Подобни такси са най-често срещани в сайтове като Betfair. И все пак, има толкова голям избор от сайтове за залагания в интернет. Защо да плащате повече?

Експерт Efirbet
Efirbet
Efirbet е вашият сайт за най-добрите съвети за спортни залагания, ревюта на букмейкъри и онлайн казина.
Коментирай