Методи за Депозиране и Теглене в Букмейкърите

В тази статия ще разгледаме какви възможности имаме да депозираме пари в сметката ни при букмейкъра. След като сте се регистрирали при даден букмейкър, намерете бутон “депозит”. Обикновено се намира около потребителското ви име и сумата, която имате в акаунта си. Букмейкърите предлагат различни начини за депозиране и теглене на средства. Ще разгледаме най-популярните от тях и ще се запознаем с техните особености.

Кои разплащателни методи сме засегнали:
Букмейкър на месеца
PayPal
Skrill
Neteller
ePay.bg
ePay.bg
EasyPay
EasyPay
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
PayPal
Skrill
Skrill
Neteller
Neteller
ePay.bg
ePay.bg
EasyPay
18+ | Важат срокове и условия | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
PayPal
Skrill
Skrill
Neteller
ePay.bg
ePay.bg
EasyPay
EasyPay
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
PayPal
Skrill
Skrill
Neteller
Neteller
ePay.bg
EasyPay
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
PayPal
Skrill
Skrill
Neteller
ePay.bg
ePay.bg
EasyPay
EasyPay
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
PayPal
Skrill
Skrill
Neteller
Neteller
ePay.bg
ePay.bg
EasyPay
EasyPay
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!

Дебитни и кредитни карти

кредитни и дебитни карти

Това е може би най-използваният метод за депозиране и теглене на пари в България. Естествено, първо трябва да издадете такава карта в някоя банка, след което да я използвате. Най-често в България се използват за залагания дебитните карти, които са широко разпространени и се издават лесно от всяка банка. Обикновено за регистрация на дебитна/кредитна карта, букмейкърът изисква следната информация:

 • номер на карта
 • име на притежателя на картата
 • дата, на която картата е издадена
 • дата, до когато картата е валидна
 • номер на издаване на картата

След като сте регистрирали такъв тип карта, когато искате да направите депозит ще трябва да въведете номер на сигурност на картата, което представлява последните 3 цифри от номера на гърба на картата, в полето за подпис.

Стандартният минимален депозит, който може да направите чрез този метод е 10 лв., като може да варира при различните букмейкъри. Максималното ограничение може да варира в зависимост от банката, която е издала картата. Срокът за обработване на депозит е незабавен, като някои букмейкъри може да ви наложат и такса, процент от сумата на депозит. Когато искате да извършите теглене, обикновено минималната сума е 30 лв., но също може да варира. Максималната сума на теглене, обикновено има праг от 100 000 лв. на ден. Основният недостатък на този метод е, че когато изтеглите определена сума, тя се обработва и пристига в банковата ви сметка в срок между 2-5 работни дни. За тази операция, обикновено такси не се изискват. В тази страница с разплащателни методи не сме споменали умишлено за картите American Express, защото те не се използват от български граждани, а залаганията онлайн с тях са ограничени поради различните законодателства.


Skrill (Moneybookers)

Skrill - moneybookers

Един от най-популярните методи за разплащания онлайн в света. През 2001 г. компанията е създадена под името Moneybookers, но по-късно се ребрандира в Skill Group.

За да направите депозит в сметката ви при букмейкъра, първо трябва да си направите акаунт в системата на Skrill. Единственото, което ви е нужно за да направите такъв акаунт е валиден e-mail адрес, чрез който да потвърдите акаунта си.

Има различни видове на акаунт, но този, който ви е нужен на вас е – Клиентски акаунт. Той е препоръчан от Skrill за онлайн спортни залагания и транзакции (ако се интересувате от стратегии при спортни залагания прочетете нашата статия). Чрез тази регистрация вие си осигурявате Дигитален Портфейл в системата на Skrill.

След като се сдобиете с такъв портфейл трябва да регистрирате вашата дебитна/кредитна карта в акаунта си. Преди да можете да теглите и депозирате пари чрез Skrill, първо трябва да верифицирате вашата дебитна/кредитна карта.

Това става чрез следните стъпки:

 1. влизате в Skrill акаунта си и избирате ‘Карти и Банкови акаунти (Cards and Bank accounts)’
 2. избирате ‘Верифициране (Verify)’, което се намира срещу въведената от вас карта
 3. на следващата стъпка, Skrill ще изтегли малка сума от сметката ви, която в последствие ще ви върне
 4. след това проверявате тази транзакция и запомняте колко точно Skrill е изтеглил от сметката ви
 5. когато знаете сумата, можете да влезнете в акаунта си и да потвърдите сумата

По този начин вие верифицирате картата си и можете да използвате вашият Skrill акаунт. Преди да депозирате средства при букмейкър, първо трябва да сте изтеглили определена сума от вашата кредитна/дебитна карта във вашият Skrill акаунт.

За да депозирате пари в сметката си за залагане при букмейкъра е нужно просто да въведете вашия e-mail адрес, чрез който сте създали акаунта си в Skrill. Въведете сумата на депозит и вашата парола и така теглите от вашата сметка в Skrill.

 • Предимства:
 • Предимството на Skrill пред обикновеното използване на кредитна/дебитна карта е, че когато решите да теглите печалба, тегленето се извършва в рамките на няколко часа до максимум 24 часа
 • Другото предимство на Skrill е, че няма да плащате излишни такси, когато депозирате и теглите пари
 • Недостатъци:
 • Недостатъка на системата Skrill за българи е, че не приема директно разплащане в лева. Когато депозирате пари в сметката си на Skrill, те ще се конвертират в евро.
 • Запомнете също така, че Skrill има собствени валутни курсове, които са по-ниски от тези на банките. Така например, ако за 1 евро получавате 1,95 лв. в банката, в системата на Skrill срещу 1 евро ще получите например 1,80 лв.

Neteller

neteller регистрация на карта

Още един метод за електронно разплащане, който може да използвате във вашата сметка за залагане. Тук също трябва да направите регистрация в официалния сайт на Neteller, преди да започнете с разплащанията. За регистрацията ви, ще е нужно да въведете e-mail адрес, да си изберете парола, да въведете лична информация, като име, дата на раждане, пол, адрес, телефонен номер, а също така ще трябва да изберете и валутата, която искате да използвате при транзакциите си.

Запомнете, че тя се избира веднъж при регистрация и не може да се променя след това.

Хубавото тук е, че българският лев съществува като опция. След като сте направили регистрация и сте я потвърдили чрез e-mail, вече може да регистрирате и карта, чрез която да депозирате пари в сметката си при Neteller.

Данните, които са ви нужни при регистрация на карта са:

 • IBAN номера на вашата сметка в банката
 • името на банката
 • градът и държавата
 • валутата, с която работи вашата сметка в банката
 • BIC код
 • номер на банката (тази опция не е задължителна)

Важно: Запомнете, че името на вашия Neteller акаунт трябва да съвпада с името на вашия банков акаунт.

Системата на Neteller също изисква верифициране на банковата ви сметка. За да се случи това, Neteller депозира във въведената от вас банкова сметка при регистрация, малка сума, обикновено стотинки, като този депозит трябва да се отчете в сметката ви в рамките на 3 до 5 работни дни. Вие трябва да проверите вашата сметка и след като наистина сте получили тестовия депозит, влизате в Neteller акаунта си и верифицирате вашата карта, като въведете цифрите след цялото число на тестовия депозит, т.е. ако например са преведени 0,35, въвеждате 35.

Запомнете, че за банкови сметки в лева, тестовият депозит ще бъде изпратен в евро.

Сумата на депозит в Neteller акаунта ви варира от около 8 лв. минимална сума до 610 лв. максимална сума на депозит. Таксата, която Neteller прибира при депозит от вашия банков акаунт, за България варира между 1.9 – 4.5% от сумата на депозит.

За депозит в букмейкърския ви акаунт е нужно да въведете номер на сметка в Neteller и код за оторизация, който Neteller ви предоставя след регистрация. Депозитът от сметката ви в Neteller към сметката ви за залагане се обработва незабано. Тегленето в обратна посока се обработва в рамките на няколко часа до 24 часа.


PayPal

лого на Пей Пал

Услугата PayPal представлява виртуален портфейл, чрез който можете да извършвате и да приемате плащания. Създадена е през 1998 г., като 5 години по-късно става притежание на eBay. През 2015 г. PayPal се превръща в независима компания. Тази опция се ползва от изключително много хора по света, понеже предпазва банковата ви информация. Нужно е да я предоставите единствено на Пей Пал. Трябва само да свържете акаунта си в системата на PayPal с вашата банкова карта и вече ще може да извършвате плащания, предоставяйки единствено имейл адрес.

Системата ви позволява да държите средства и в електронния ви портфейл, като с тях също може да се разплащате. Много букмейкъри приемат плащания чрез PayPal, но все още продължава да има такива, които не поддържат този метод на разплащане.


EntroPay

създаване на сметка в EntroPay

EntroPay акаунтът представлява предплатен акаунт, който ви предоставя виртуална VISA карта, чрез която можете да правите всякакви разплащания. Депозирате средства във вашата виртуална EntroPay VISA, като използвате собствената си кредитна или дебитна карта.

За да отворите EntroPay сметка и да получите вашата виртуална VISA е нужно да се регистрирате в сайта на EntroPay, като попълните следната информация:

 • персонални данни, като име, рожденна дата и данни за контакт
 • детайлите на вашата кредитна/дебитна карта, която искате да използвате, за да депозирате средства в акаунта си на EntroPay
 • решавате колко пари да депозирате във вашата виртуална VISA карта

След като въведете тези данни, вече може да използвате вашата виртуална EntroPay VISA карта. След регистрацията си не е нужно да чакате e-mail за потвърждаване, веднага можете да започнете разплащания с новата ви сметка. Също така веднага ще видите на екрана си информация за вашата виртуална сметка. Ще видите 16-цифрения номер на картата и CVV номера, който може да копирате при плащане.

За създаване на акаунт в EntroPay не плащате нищо.

4.95% е таксата, която плащата при зареждане на EntroPay сметка от дебитна/кредитна карта. 1.95% от сумата е таксата, която EntroPay прибира, когато получавате пари във вашата виртуална VISA. Плащането с EntroPay е безплатно. Трансферът на средства от EntroPay акаунт към вашата сметка струва 4.50 евро.

За да направите депозит в букмейкърския акаунт посредством EntroPay са нужни следните данни:

 • номер на виртуалната VISA, която EntroPay създава
 • дата на валидност
 • номер за сигурност на картата

Отново предимството на EntroPay разплащането е, че когато теглите печалба към вашата EntroPay сметка не чакате повече от 24 часа за да се извърши плащанаето.


PaySafeCard

Paysafecard лого

PaySafeCard ви дава възможност да се разплащате онлайн с помощта на закупени ваучери в кеш. По този начин вие реално използвате налични кеш средства, за да плащате онлайн. PaySafeCard е собственост на компанията PaySafe, която притежава и други методи за разплащания онлайн, като в букмейкърските сайтове се използват много от тях.

Основното предимство на услугата е, че не е нужно да предоставяте никаква банкова информация. Трябва само да си регистрирате онлайн акаунт, което ще ви даде по-голяма сигурност. Следващата стъпка е да закупите ваучер, който представлява 16-цифрен код, осигуряващ ви определена сума. Чрез него извършвате плащането. Доста букмейкърски сайтове приемат депозити чрез този метод, но някои отказват изплащане чрез него. Другият лек недостатък е, че лимитите обикновено са по-ниски от останалите методи.


ePay

плащания през epay bg

ePay.bg е услуга, чрез която можете да плащате и получавате пари чрез Интернет. Нужно е да се регистрирате в ситемата на ePay.bg, за да извършвате разплащания чрез вашата банкова карта или вашата микросметка. При регистрация в ePay.bg системата изисква задължително данни като име, ЕГН, e-mail, адрес и телефонен номер.

Микросметката представлява платежен инструмент, който се открива и поддържа от системата Easypay, чрез сайта ePay.bg.

Таксата за откриване на сметка в ePay.bg е 0,80 лв. + такса, която се плаща на банката, в която е регистрирана дебитната/кредитната карта. Таксите за превод от банкова карта по банкова сметка варират между 0.47% до 2.9% + такси, които изисква банката картоиздател.

Обикновено минималната сума на депозит, която букмейкърските компании изискват е по-голяма отколкото, ако депозирате директно чрез дебитна или кредитна карта.


EasyPay

депозит и теглене през EasyPayЗа да извършите депозиране чрез EasyPay, първо трябва да намерите кода на плащането в съответния букмейкър. След това можете да депозирате желаната сума, в който и да е от пунктовете на EasyPay. След като внесете сумата в касата, вашият депозит ще бъде наличен в сметката ви. Минималният депозит обикновено е 10 лв. За да изискате теглене на сума чрез EasyPay, трябва да направите заявка в сайта на букмейкъра.

След това ще получите потвърждение по e-mail, че изисканото теглене е обработено и трябва да отидете до някой от пунктовете на EasyPay, за да получите вашите пари. Единственото, което е нужно да удостоверите на касата е, че вие сте собственикът на сметката.


Bitcoin

виртуална валута Bitcoin

Има букмейкъри, които предлагат да залагате с разплащателния метод Bitcoin, който е известен като най-популярната криптовалута. При тези букмейкъри обикновено се залага само и единствено чрез биткойн. Естествено преди да започнете да залагате чрез биткойни, трябва да си създадете биткойн портфейл, където да съхранявате средствата си.

В Интернет съществуват различни безплатни и платени услуги, които предлагат да си създадете ваш собствен биткойн портфейл. Биткойни може да си набавите чрез така наречените биткойн борси, където търгувате парите си за интернет валутата биткойн. Друг вариант са биткойн банкоматите, където можете да размените пари за биткойни, които да преведете директно във вашия биткойн портфейл.

Има букмейкъри, които дори не изискват регистрация и депозити, за да залагате чрез криптовалутата. Просто изпращате вашите залози на определен адрес и ако спечелите, печалбата би се превежда директно към вашия биткойн портфейл. Тук може да прочетете за това, какво представляват бонусите.

Друг вариант е букмейкърът да не поддържа сметки в биткойн валута. При това положение, когато депозирате средства от биткойн портфейл, те се конвертират по определен курс във валутата, в която е вашата сметка. Обратно, когато теглите пари към вашия биткойн портфейл, сумата се конвертира в биткойн валута, след което я получавате.


ecoPayz

разплащания през EcoPayz

ecoPayz е новото име на услугата ECO, която предоставя онлайн разплащания. При регистрация е нужно да въведете данни като име, парола, e-mail адрес, държава, предпочитана валута, чрез която да извършвате разплащанията.

За да депозирате средства във вашия ecoPayz акаунт може да използвате един от следните методи:

 • кредитна или дебитна карта
 • локален банков депозит
 • международен банков депозит
 • чрез други локални услуги

Ако използвате метода на кредитна/дебитна карта, първо ще трябва да я валидирате, преди да започнете да извършвате разплащания. Когато въведете данните на вашата карта във вашата ecoPayz сметка, системата ще изиска определена сума, обикновено межу 2 и 4 лева, като микро депозит.

За да докажете, че картата е ваша, трябва да проверите тази транзакция и да запомните изискана сума на микро депозита, която бе изискана. Когато потвърдите сумата във вашата ecoPayz сметка, ще може да използвате акаунта си за извършване на разплащания.

За да направите локален банков депозит се нуждаете от банкова сметка.

За да направите локален банков депозит трябва да направите следните стъпки:

 1. влизате във вашия ecoPayz акаунт;
 2. избирате “Депозит” от менюто;
 3. избирате опция “Локален Банков Депозит”;
 4. потвърждавате номера на акаунта, от предоставеното меню;
 5. въвеждате сумата, която искате да депозирате в ecoPayz сметката си;
 6. избирате банката от предоставеното ви меню;
 7. потвърждавате, като изберете бутон “Потвърждение” (“Confirm”);
 8. след това ще ви се предостави нужната информация за да завършите вашия депозит;

Таксата, която дължите при банков депозит в ecoPayz акаунта варира между 0-7%.

Таксата, за депозит чрез кредитна/дебитна карта е между 1.69-2.90% от сумата на депозиране. Превод от ecoPayz сметката ви към банковата ви сметка струва между 11 до 20 лева.

Тъй като има различни типа ecoPayz акаунти, има и различни лимити при използването му. При класическия тип акаунт имате възможност да използвате сума около 4 800 лева. Минималната ви транзакция е малко над 19 лева, а максималната е около 390 лв. Максималната за деня също е около 390 лв.

Не всички букмейкъри предлагат депозит чрез ecoPayz, но при тези които го правят обикновено нямате ограничения при минималните и максималните суми на депозит. Срокът за обработване на депозита е около 2 часа и обикновено се таксува с около 1.5% от сумата на депозита.


Apple Pay

Apple Pay лого

Много удобен метод за всички, които разполагат с устройства на марката Apple – iPhone, iPad, Watch, MAC или друго устройство, поддържащо Touch ID. Разплащанията с Apple Pay включват използването на пръстов отпечатък, с който се ауторизира транзакцията. Самата услуга представлява виртуален портфейл, чрез който можете да извършвате мигновени плащания. Нужно е да регистрирате банковата си карта в Apple Pay, като след това нейната информация няма да е налична за никой.

Все още малко букмейкъри са интегрирали разплащания с този метод, като засега са налични само депозити. Тегления с Apple Pay не са позволени. Лимитите са почти същите, като тези при банковите карти. Предимствата на Apple Pay са бързите преводи и високото ниво на защита, което ви осигурява при плащане.


Банков трансфер

Банковият трансфер представлява международен метод за превеждане на пари от една банкова сметка към друга. Банковият трансфер се използва най-вече за преводи на средства в големи размери.

превод на пари по банков път

За да извършите депозит чрез банков трансфер, обикновено първо трябва да намерите този метод на плащане при вашия букмейкър. Букмейкърът би трябвало да е предоставил своите данни, към които да направите трансфера. Трябва да намерите данни като име на сметка, име на банка, адрес на банка, IBAN, Swift код, номер на сметка и референция. След като преведете сумата по предоставените данни, ще получите e-mail, чрез който букмейкърската компания ще ви уведоми за полученото плащане.

Минималната сума на депозит чрез банков трансфер при различните букмейкъри обикновено варира между 30 лв. и 100 лв., а максималната достига до 100 000 лв.

Срокът за обработване на банковия трансфер е до 5 работни дни, а таксите за депозита варират в зависимост от правилата на банката. За да изтеглите печалби чрез банков трансфер, обикновено минимумът е над 10 лв., а максималната сума е без ограничение. Срокът за обработване на банковия трансфер също е до 5 работни дни, а таксата, която заплащате обикновено се равнява на 10 лв.


Western Union

western union лого

Компанията за финансови услуги – Western Union, е една от най-известните в областта на разплащанията. Създадена още през 1851 г., Western Union предоставя сигурна и удобна среда на своите клиенти, когато те желаят да извършат превод на парични средства.

Сред основните плюсове на този метод са бързината на превода и не изискването на банкова информация. Опцията да се разплащате по този начин в онлайн букмейкърските сайтове не се среща на много места, но все пак някои я предлагат. Основният недостатък на услугата е, че отнема време да идете до локална каса на Western Union, за да финализирате депозита или тегленето. Таксите за самите преводи също са сред основните минуси.


CASHTERMINAL

плащане с cashterminal

Cashterminal, представляват система за разплащане чрез терминали, разположени на ключови публични места в страната. Ако вашият букмейкър позволява разплащания чрез Cashterminal, това означава, че когато застанете пред някое Cashterminal устройство трябва да имате възможност да изберете от менюто разплащане с конкретния букмейкър. След като сте го намерили, въвеждате вашето потребителско име, след което поставяте желаната сума за депозит в устройството.

След този процес, трябва да изчакате и да вземете бележката, която устройството ви дава. Тази бележка гарантира, че сте направили съответния депозит. Сумата, която депозирате се прехвърля към сметката ви при букмейкъра. Минималният депозит обикновено се равнява на 10 лв.


Bet365 MasterCard

Bet365 MasterCardПредставлява предплатена карта, която се издава директно от световно известния букмейкър Bet365. Картата е от тип MasterCard, като ви позволява в нея да съхранявате и изтегляте печалбите си от спортни залагания в сайта на Бет365. Добрата вест е, че всички печалби, които са изтеглени в картата, могат да се харчат както намерите за добре. Налична е дори опцията да ги изтеглите от всеки банкомат, приемащ MasterCard.

Запомнете, че не можете да извършвате депозити чрез тази карта, но пък е позволено разплащане в различни онлайн или локални магазини.

Атанас Танев
Атанас е основател на проекта Ефирбет и е човекът, който стои зад всичко в сайта - ревюта, прогнози, бонуси, дизайн и т.н. Вълнува се от онлайн маркетинг, афилиейти, предприемачество и спорт.