Paypal – глобалният гигант в онлайн залаганията

Бърза навигация:

Кратка история за началото

официално лого на paypalPaypal е най-старият и без съмнение най-известният електронен портфейл в света. Създаден през 1998 г. в САЩ, той е бил най-добрият начин за плащане на ebay, използван е за електронна търговия и е преминал през много промени в историята си. Започва като разработчик на софтуер под името „Confinity“, като първите парични услуги стартират през 1999 г.

От 2001 година се слива с онлайн банковото дружество „x.com“ и променя името си на Paypal, докато през 2002 г. са били придобити от ebay срещу сумата от 1,5 млрд. долара.

Въпреки, че не са свързани с онлайн залаганията в същата степен, като другите електронни портфейли (например, Skrill и Neteller), те са разширили услугите си през последните години и сега са приети от много сайтове за спортни залагания.

Вход в PayPal


Paypal и залаганията

Това, което прави Paypal отлични като избор, е фактът, че те са най-сигурната онлайн платежна услуга. Безброй транзакции се извършват ежедневно през техните сървъри, а безкрайните ресурси и престиж на ebay са допълнителна гаранция за стабилност и сигурност. Освен това те се съсредоточават и наблягат на шестте нива за предпазни мерки, а именно защита на личните данни, предотвратяване на измами, 24-часово наблюдение на всяка транзакция, разрешаване на спорове, сигурни технологии за шифроване и глобална защита на членовете.

Като залагащ, имате право да посочите друга причина, да изберете различен начин на плащане, освен традиционните начини за банков превод и картови депозити. Почти като всеки друг електронен портфейл, Paypal може да бъде използван, за да се направи незабавно допълване на картата, в повечето случаи безплатно. Това, което ги отличава, е фактът, че можете да заявите депозит бонус, ако направите първия си депозит в Paypal (или различни промоционални оферти), което не е се предлага от други електронни портфейли. Всяко изтегляне се извършва в рамките на 3 до 5 дни, безплатно, като има шанс да не ви бъдат наложени никакви такси на банковата paypal сметка, в зависимост от банката, с която работите.

Моля, имайте предвид, че Paypal не допуска депозити на букмейкъри, намиращи се в държави, в които хазартът се счита за незаконен (като например САЩ). Това означава, че освен ако компанията за залагания не притежава лиценз в посочената юрисдикция, ви е забранено да използвате Paypal за следните хазартни дейности: хазартни игри, казино игри, спорт или спортни залагания, конни състезания или състезания с хрътки и игрални машини.


Създаване на профил

създаване на профил в paypal

Има два вида сметки на Paypal – „лични“ и „бизнес“. Бизнес профилът е свързан предимно с електронна търговия и организации, а личният профил е за ежедневни транзакции, включително залагания.

 1. Просто въведете www.paypal.com и кликнете върху бутона „Регистрирай се безплатно„, намиращ се в центъра на екрана.
 2. Изберете типа на профила си, въведете своята държава на пребиваване, имейл и парола.
 3. На следващия екран трябва да попълните вашата лична информация, като име, националност, адрес и т.н.
 4. Уверете се, че внимателно сте прочели условията за ползване на потребителското споразумение.
 5. След това ще трябва да свържете кредитна/дебитна карта към профила си, като въведете информацията за картата си и кликнете върху бутона „връзка към карта“, за да потвърдите това действие.
 6. Една малка сума ще бъде временно дебитирана от вашата кредитна карта, като средство за проверка и след няколко дни ще получите парите си.

Създайте своя профил


Депозити и тегления

 1. За да направите депозит чрез Paypal, трябва да отидете в раздел „Плащане“ на вашия букмейкър и да изберете съответния метод.
 2. Трябва да въведете необходимата сума и след това ще бъдете прехвърлени в Paypal акаунта си, ако се налага да влезете в профила си, за да потвърдите плащането.
 3. Ако искате да получите пари, трябва отново да отидете в раздел „Плащане“, да изберете „Paypal“, да въведете сумата, която искате да изтеглите и да въведете паролата за букмейкъра.
 4. Добавянето на пари в сметката ви в Paypal е доста лесно и може да бъде направено или чрез вашата банкова сметка, или чрез услугата Paypal кеш. На първо място, трябва да имате свързана банкова сметка и да въведете www.paypal.com в лентата за търсене във вашия браузър. Кликнете върху бутона „добавяне на пари“, разположен под вашия баланс.
 5. Изберете коя банкова сметка ще използвате, въведете нужната сума и кликнете върху „Добавяне“.
 6. За да използвате кеш услугата, трябва да влезете отново, да изберете сумата, която искате да депозирате и да намерите търговец, близък до вас, който сътрудничи с Paypal.
 7. Ще трябва да представите специалния баркод, който е бил издаден, когато сте поискали депозита и разбира се, съответната сума в брой.
 8. Ще се заплати такса за обслужване от 3,95 евро и сметката ви ще бъде кредитирана незабавно.
 9. Има 3 начина за теглене на пари. Можете да изпратите пари на свързана банкова сметка, да поискате лично чека или да използвате дебитната карта на Paypal. В първия случай ще получите парите си в рамките на 3-4 работни дни, при използването на чек ще отнеме около две седмици, а ако използвате дебитната карта, средствата ви ще бъдат достъпни по всяко време.

Такси

Извършването на депозит е безплатно, обаче вземете под внимание това, че всеки път, когато теглите пари в своята Paypal сметка, ще бъдете обложени с комисиона от 3,4%. Ако получавате повече от 3 000 евро всеки месец, можете да се квалифицирате за по-добра „търговска ставка“, която може да намали комисионната до 2,4%.


Сигурност

Едно от нещата, които правят Paypal отличен избор, е тяхното внимание към сигурността и защитата на клиенти им. В резултат на сътрудничеството си с ebay, те трябваше да инвестират в сигурността на транзакциите. Нещо, което е доста удобно за залагащите. Всяко плащане се криптира, като се използва най-новата технология, а личната и финансовата ви информация със сигурност ще останат неразкрити.


Paypal Mastercard

Ако желаете да теглите пари директно от вашата Paypal сметка, пазете персоналната си финансова информация лична и освен това е добре да имате предвид, че е препоръчително за да избягвате високи такси, когато получавате пари чрез вашата банка. Би било разумно да се сдобиете с предплатената Paypal Mastercard. Всичко, което трябва да направите е да влезете в профила си, да кликнете върху банера „Получете картата си“, да попълните информацията за себе си и да получите картата си, в рамките на няколко работни дни. Имайте предвид, че тази услуга не е достъпна за всяка страна.


Paypal мобилна версия

Ако случайно сте в движение или нямате достъп до компютър, можете да се регистрирате за мобилната услуга PayPal.

 1. Преди всичко трябва да отидете на адрес www.paypal.com/gomobile.
 2. След това влезте в профила си, изберете държавата си на пребиваване, въведете и потвърдете подробностите относно личен телефон за връзка и изтеглете приложението Paypal.

Предимства и недостатъци

Плюсовете и минусите на използването на Paypal за онлайн залагания могат да бъдат обобщени по следния начин:

 • Предимства:
 • Приема се от почти всеки надежден и популярен букмейкър;
 • Незабавни парични преводи от банковата ви сметка до PayPal, както и във всеки букмейкър;
 • Безопасност – поддържайте персоналните и финансовите си данни лични;
 • Над 20 години опит в онлайн транзакциите;
 • Обслужване на клиенти – можете да се свържете с телефонния център от 08:00 до 16:30 часа от понеделник до петък или да изпратите имейл до центъра за поддръжка;
 • Надеждност – PayPal гарантира, че баланса и транзакциите ви са защитени с помощта на най-новата технология за шифроване;
 • Paypal мобилна версия – предоставя достъп до профила ви, позволява извършване на транзакции или допълване на вашия букмейкърски баланс, където и да се намирате.
 • Недостатъци:
 • Възможно е да бъдете обложени с определени такси за депозити и тегления, в зависимост от вашия букмейкър;
 • Всяка транзакция, която завършвате, се документира чрез вашата кредитна карта, което означава, че тя се вижда от вашия местен финансов орган.

Заключение за използването на PayPal при залаганията

Както и сами можете да видите, PayPal има не малко предимства, заради които заслужава да бъде използван като метод за разплащане. Фактът, че едни от най-популярните и предпочитани букмейкърски къщи го предлагат като вариант, би следвало да ви подскаже, че не е избор за подценяване. Ако все пак PayPal не отговаря на вашите нужди, можете да разгледате някой от останалите разплащателни методи за депозит и теглене и да се запознаете с всеки един от разгледаните. И все пак, съветваме ви да обърнете още веднъж внимание на разгледания в текущата статия метод. Причината за това не е никак случайна, а фактът, че PayPal има над двадесет години професионален опит в онлайн транзакциите и можете да бъдете сигурни, когато го използвате.

Посетете PayPal

Efirbet
Експерт
Efirbet
Efirbet е вашият сайт за най-добрите съвети за спортни залагания, ревюта на букмейкъри и онлайн казина.
Коментирай