Paypal – глобалният гигант в онлайн залаганията

Вход в PayPal

Кратка история за началото

Paypal е най-старият и без съмнение най-известният електронен портфейл в света. Създаден през 1998 г. в САЩ, той е бил най-добрият начин за плащане на ebay, използван е за електронна търговия и е преминал през много промени в историята си. Започва като разработчик на софтуер под името „Confinity“, като първите парични услуги стартират през 1999 г.
официално лого на paypal От 2001 година се слива с онлайн банковото дружество „x.com“ и променя името си на Paypal, докато през 2002 г. са били придобити от ebay срещу сумата от 1,5 млрд. долара. Въпреки, че не са свързани с онлайн залаганията в същата степен, като другите електронни портфейли (например, Skrill и Neteller), те са разширили услугите си през последните години и сега са приети от много сайтове за спортни залагания.

 

Paypal и залаганията

Това, което прави Paypal отлични като избор, е фактът, че те са най-сигурната онлайн платежна услуга. Безброй транзакции се извършват ежедневно през техните сървъри, а безкрайните ресурси и престиж на ebay са допълнителна гаранция за стабилност и сигурност. Освен това те се съсредоточават и наблягат на шестте нива за предпазни мерки, а именно защита на личните данни, предотвратяване на измами, 24-часово наблюдение на всяка транзакция, разрешаване на спорове, сигурни технологии за шифроване и глобална защита на членовете.

Като залагащ, имате право да посочите друга причина, да изберете различен начин на плащане, освен традиционните начини за банков превод и картови депозити. Почти като всеки друг електронен портфейл, Paypal може да бъде използван, за да се направи незабавно допълване на картата, в повечето случаи безплатно. Това, което ги отличава, е фактът, че можете да заявите депозит бонус, ако направите първия си депозит в Paypal (или различни промоционални оферти), което не е се предлага от други електронни портфейли. Всяко изтегляне се извършва в рамките на 3 до 5 дни, безплатно, като има шанс да не ви бъдат наложени никакви такси на банковата paypal сметка, в зависимост от банката, с която работите.

Моля, имайте предвид, че Paypal не допуска депозити на букмейкъри, намиращи се в държави, в които хазартът се счита за незаконен (като например САЩ). Това означава, че освен ако компанията за залагания не притежава лиценз в посочената юрисдикция, ви е забранено да използвате Paypal за следните хазартни дейности: хазартни игри, казино игри, спорт или спортни залагания, конни състезания или състезания с хрътки и игрални машини.

 

Създаване на профил

създаване на профил в paypal

Има два вида сметки на Paypal – „лични“ и „бизнес“. Бизнес профилът е свързан предимно с електронна търговия и организации, а личният профил е за ежедневни транзакции, включително залагания.

 1. Просто въведете www.paypal.com и кликнете върху бутона „Регистрирай се безплатно„, намиращ се в центъра на екрана.
 2. Изберете типа на профила си, въведете своята държава на пребиваване, имейл и парола.
 3. На следващия екран трябва да попълните вашата лична информация, като име, националност, адрес и т.н.
 4. Уверете се, че внимателно сте прочели условията за ползване на потребителското споразумение.
 5. След това ще трябва да свържете кредитна/дебитна карта към профила си, като въведете информацията за картата си и кликнете върху бутона „връзка към карта“, за да потвърдите това действие.
 6. Една малка сума ще бъде временно дебитирана от вашата кредитна карта, като средство за проверка и след няколко дни ще получите парите си.

Създайте своя профил

 

Депозити и тегления

 1. За да направите депозит чрез Paypal, трябва да отидете в раздел „Плащане“ на вашия букмейкър и да изберете съответния метод.
 2. Трябва да въведете необходимата сума и след това ще бъдете прехвърлени в Paypal акаунта си, ако се налага да влезете в профила си, за да потвърдите плащането.
 3. Ако искате да получите пари, трябва отново да отидете в раздел „Плащане“, да изберете „Paypal“, да въведете сумата, която искате да изтеглите и да въведете паролата за букмейкъра.
 4. Добавянето на пари в сметката ви в Paypal е доста лесно и може да бъде направено или чрез вашата банкова сметка, или чрез услугата Paypal кеш. На първо място, трябва да имате свързана банкова сметка и да въведете www.paypal.com в лентата за търсене във вашия браузър. Кликнете върху бутона „добавяне на пари“, разположен под вашия баланс.
 5. Изберете коя банкова сметка ще използвате, въведете нужната сума и кликнете върху „Добавяне“.
 6. За да използвате кеш услугата, трябва да влезете отново, да изберете сумата, която искате да депозирате и да намерите търговец, близък до вас, който сътрудничи с Paypal.
 7. Ще трябва да представите специалния баркод, който е бил издаден, когато сте поискали депозита и разбира се, съответната сума в брой.
 8. Ще се заплати такса за обслужване от 3,95 евро и сметката ви ще бъде кредитирана незабавно.
  Има 3 начина за теглене на пари. Можете да изпратите пари на свързана банкова сметка, да поискате лично чека или да използвате дебитната карта на Paypal. В първия случай ще получите парите си в рамките на 3-4 работни дни, при използването на чек ще отнеме около две седмици, а ако използвате дебитната карта, средствата ви ще бъдат достъпни по всяко време.
 

Такси

Извършването на депозит е безплатно, обаче вземете под внимание това, че всеки път, когато теглите пари в своята Paypal сметка, ще бъдете обложени с комисиона от 3,4%. Ако получавате повече от 3 000 евро всеки месец, можете да се квалифицирате за по-добра „търговска ставка“, която може да намали комисионната до 2,4%.

 

Сигурност

Едно от нещата, които правят Paypal отличен избор, е тяхното внимание към сигурността и защитата на клиенти им. В резултат на сътрудничеството си с ebay, те трябваше да инвестират в сигурността на транзакциите. Нещо, което е доста удобно за залагащите. Всяко плащане се криптира, като се използва най-новата технология, а личната и финансовата ви информация със сигурност ще останат неразкрити.

 

Paypal Mastercard

Ако желаете да теглите пари директно от вашата Paypal сметка, пазете персоналната си финансова информация лична и освен това е добре да имате предвид, че е препоръчително за да избягвате високи такси, когато получавате пари чрез вашата банка. Би било разумно да се сдобиете с предплатената Paypal Mastercard. Всичко, което трябва да направите е да влезете в профила си, да кликнете върху банера „Получете картата си“, да попълните информацията за себе си и да получите картата си, в рамките на няколко работни дни. Имайте предвид, че тази услуга не е достъпна за всяка страна.

 

Paypal мобилна версия

Ако случайно сте в движение или нямате достъп до компютър, можете да се регистрирате за мобилната услуга Paypal.

 1. Преди всичко трябва да отидете на адрес www.paypal.com/gomobile.
 2. След това влезте в профила си, изберете държавата си на пребиваване, въведете и потвърдете подробностите относно личен телефон за връзка и изтеглете приложението Paypal.
 

Предимства и недостатъци

Плюсовете и минусите на използването на Paypal за онлайн залагания могат да бъдат обобщени по следния начин:

Предимства:

 • Приема се от почти всеки надежден и популярен букмейкър;
 • Незабавни парични преводи от банковата ви сметка до PayPal, както и във всеки букмейкър;
 • Безопасност – поддържайте персоналните и финансовите си данни лични;
 • Над 20 години опит в онлайн транзакциите;
 • Обслужване на клиенти – можете да се свържете с телефонния център от 08:00 до 16:30 часа от понеделник до петък или да изпратите имейл до центъра за поддръжка;
 • Надеждност – PayPal гарантира, че баланса и транзакциите ви са защитени с помощта на най-новата технология за шифроване;
 • Paypal мобилна версия – предоставя достъп до профила ви, позволява извършване на транзакции или допълване на вашия букмейкърски баланс, където и да се намирате.

Недостатъци:

 • Възможно е да бъдете обложени с определени такси за депозити и тегления, в зависимост от вашия букмейкър;
 • Всяка транзакция, която завършвате, се документира чрез вашата кредитна карта, което означава, че тя се вижда от вашия местен финансов орган.

Посетете PayPal

Вашето ревю

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *