BETMARKET ВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
BETMARKET ВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Полезни съвети за печалба от залози на живо

Как да печелим от In-Play Зализи

Прогнозите на живо са любимо забавление както за опитните залагащи, така и за хората, които тепърва се учат в областта. Причината за популярността на In-Play залаганията се крие в това, че те предлагат несравнима тръпка за играчите. В допълнение трябва да споменем и възможността за добри печалби.

Ако все още не сте изпробвали уменията си с този тип прогнози, нашето ръководство е тъкмо за вас. В следващите редове ще получите отговори на най-съществените въпроси по темата – как да изберете букмейкър, на какви тактики да се спрете и за какво да внимавате, когато залагате на живо.


Изберете надежден букмейкър

За щастие, вече почти не се среща букмейкър, който да не предлага опция за залози на спорт в реално време. Това обаче не значи, че In-Play секцията във всяка платформа е еднакво добра. Трябва да споменем, че Efbet е първият български букмейкър, който предложи онлайн залози на живо на своите клиенти. С течение на времето обаче на пазара се появиха и други реномирани брандове, които осигуриха на своите клиенти голямо разнообразие в областта на прогнозите в реално време.

Първият и най-ценен съвет, който можем да ви дадем при избора на букмейкър за вашите In-Play прогнози е да се спрете на реномирана компания с добра репутация. В днешно време може да използвате Google, за да се ориентирате бързо и лесно в това дали даден бранд има добри отзиви или не. Разбира се, нашата препоръка е да се спрете на платформа, която разполага с лиценз и оперира легално в България. Направете подробно сравнение на условията, които предлагат платформите. Всичко останало е въпрос на предпочитания.


Техники и принципи за печелене от залози на живо

Съвети за печеливши In-Play залози

Както всеки тип игра, залозите на живо имат някои особености. Ще бъде добре да се запознаете с тях, преди да направите първата си прогноза. Предлагаме ви пет ценни принципа, които е желателно да спазвате, за да се поздравите с успех.

Заложете на изобилието от пазари

Основното предимство на прогнозите в реално време е разнообразието от пазари, което ще откриете при отделните срещи. В рамките само на един мач може да поставите няколко залога, като така увеличите многократно печалбите си или успеете да възстановите загубите си. Ето защо ви съветваме да залагате за спортове, към които са налични разнообразни опции за прогноза. Разбира се, Bet365 е класическият пример за букмейкър, който ще ви предложи изобилие от пазари на живо.

Следете интерактивните схеми

Ще се уверите сами, че интерактивните схеми, които букмейкърите предлагат в секциите си за залози на живо, имат ключово значение за успешната ви игра. Колкото по-подробна и информативна е тя, толкова по-отблизо ще може да следите случващото се в мача. Анимациите в секцията „На Живо“ на bwin са добър пример за това и ще ви помогнат да вземате бързи и адекватни решения.

Използвайте излъчванията на живо

Опцията за Live Streaming на различни събития не е само екстра, с която може да следите горещите спортни събития, дори да не разполагате с платени програми. Както може да прочетете в нашата стратегия за залози на живо, тази функция е от изключително значение, когато говорим за залози в реално време. Тя ще ви осигури възможност да се насладите на играта, като същевременно поставяте правилните залози в точния момент. Разгледайте различните платформи и вижте кои от тях предлагат тази опция.

Следете статистиката на живо

Някои букмейкъри като WINBET ще ви предложат прегледна статистика, извлечена единствено на базата на съответната среща, която следите в реално време. В нея ще откриете ценна информация като брой изпълнени корнери, удари към противниковата врата, отсъдени картони, брой наказателни удари и пр. Не пренебрегвайте тези данни. Те ще ви помогнат да направите обосновано предположение и ако сте внимателни, ще може да надвиете букмейкъра.

Обръщайте внимание на специалните функции

Всеки букмейкър, който се старае да направи In-Pay секцията си по-привлекателна за клиентите, е помислил и за специалните нужди на потребителите, които предпочитат този тип залози. Пример за това е т. нар. Multi View секция, която ще откриете при водещите платформи за игра. Тя ще ви даде шанс да добавите на едно място всички мачове, за които играете в реално време. Това е от решаващо значение, защото по този начин ще може да следите внимателно какво се случва с прогнозите ви. При някои букмейкъри като Palms Bet тази опция се нарича „Любими“, но по същество осигурява същото предимство – може да наблюдавате удобно и лесно всички сблъсъци, за които играете.

Друга важна функция, свързана с In-Play залаганията, ще откриете в електронните фишове на букмейкърите. Става въпрос за отметката, с която се съгласявате да поставите залога си, дори ако в същия момент коефициентите са се изменили. Сами разбирате, че за игра с голяма динамика тази опция е ключов фактор.


Видове пазари

Различните букмейкъри ще ви предложат разнообразни пазари за спортовете, които са налични в In-Play секциите им. Общото между тях е, че опциите за предположение в реално време отделни части от дадена среща. Коефициентите се менят динамично, а понякога се добавят и нови пазари към дадена среща. Все пак, за да ви ориентираме, ви предлагаме част от опциите, които ще срещнете при различните спортове:

 • Футбол – Кой отбор ще отбележи първия гол, Резултат от полувремето, Колко гола ще паднат в първото полувреме, Хендикап, Залог за следващ гол, Попадения в определен интервал от време,
 • Тенис – Кой ще вземе определен гейм, Ще вземе ли даден играч поне един сет, Колко гейма ще съдържа даден сет, Кой е ще отбележи следващата точка, Ще има ли тайбрек в даден сет
 • Волейбол – Кой ще победи в даде сет, Колко сета ще бъдат изиграни в мача, Кой отбор пръв ще отбележи даден брой точки, Ще бъде ли решен мачът в пет сета?
 • Тенис на маса – Кой играч ще вземе даден сет, Брой точки Под / Над, Точен брой точки в даден сет, Брой геймове, Колко гейма ще надхвърлят точковия лимит
 • Баскетбол – Ще има и продължения, Победител в дадена четвърт, Брой точки в дадена четвърт, Победител в първо полувреме

Специфики и рискове на залозите в реално време

Може би се чудите каква е разликата между стандартните прогнози и залозите в реално време. Най-съществената от тях е, че In-Play играта е изключително динамична. Коефициентите се променят постоянно и трябва да имате много бързи реакции. Именно това е основният риск, който тези прогнози крият. Ако закъснеете дори със секунда, може да се разминете с успеха. От друга страна, понякога платформите на букмейкърите също създават известни затруднения, защото не успяват да извършат промените мигновено и пазарите остават блокирани. Честите забавяния в секция „На Живо“ оставят наистина неприятно чувство у играчите. Ето защо ви съветваме да проучите как стоят нещата при избрания от вас букмейкър.


Предимства и Недостатъци

 • Предимства:
 • In-Play Залозите осигуряват най-голямата тръпка от играта
 • Имате възможност да заложите на много разнообразни пазари само за една среща
 • Може да генерирате големи печалби само в рамките на един мач
 • Коефициентите към залозите на живо са доста атрактивни
 • Недостатъци:
 • Ако не внимавате, може да изгубите голяма сума пари
 • Когато срещата е много динамична, платформите на букмейкърите често блокират в най-важните моменти
 • Залозите на живо изискват опит и много бързи реакции

Финални думи за залозите на живо

Прогнозите на събития в реално време са може би най-забавната част от онлайн залаганията. Те предлагат несравнимо забавление, като същевременно осигуряват шанс за действително големи печалби. Добре е обаче да имате предвид, че това е нож с две остриета и ако не сте внимателни, може да претърпите съществени загуби и то само в рамките на броени минути. Ето защо ви съветваме да се придържате към принципите, които споделихме с вас в това ръководство. Не бъдете безразсъдни. Подберете най-удачния букмейкър и играйте внимателно. Ако сте предпазливи и достатъчно бързи, In-Play залаганията със сигурност ще ви станат любими.

Експерт залози Елица Мартинова
Сертифициран Експерт
Елица Мартинова
Ели се занимава с писане, оформяне и публикуване на ревюта на български, английски и немски. Има опит в журналистиката и любимото ѝ занимание е писането. Има голям опит в работата с букмейкъри.