Стратегия за залози на живо

Live залозите (или залозите по време на игра) заемат в бетинг нишата специално място. Много играчи смятат, че този вид залагания едва ли не е краля на букмейкърствата и възможност за спечелване на много пари за кратко време. Но са прави и тези, които смятат, че лайфа е един от най-коварните видове залагания – в края на краищата, както можете да спечелите бързо, така и за няколко минути всичко да загубите. Така, че кой е прав? Няма значение – важното е да играете лайфа внимателно и с познаване на нещата, като само тогава парите няма да ги застрашава нищо.

стратегия за залози на живо
Какво сме включили в тази стратегия:

Залози преди мача и по време на игра. Кое е по-добре?

Грешката се промъква в самата формулировка на въпроса – всеки вид залог е добър за всеки конкретен случай, но понякога трябва да се заложи преди мача, а понякога няма нищо по-добро от залога по време на играта и получаването на бърза печалба. По-точно би трябвало да се запитаме за плюсовете и минусите на тези видове залози.

Плюсове на залозите преди стартирала среща

  • Те могат да се правят по всяко време и на всяко място. Разбира се необходими са предварителни анализи, но няма нужда да се чака началото на мача и да го гледате.
  • Може едновременно да залагате на голям брой събития. В случая с live-залозите е необходимо непрекъснато да наблюдавате само една игра и то много внимателно.

Плюсове на Live-залозите

  • Можете да получите печалба от един мач няколко пъти. Опитните играчи, гледайки излъчването на играта могат да открият куп възможности , защото събитията в мача се променят често. А при залозите до игра, можете да залагате на резултат и да не спечелите допълнително след началото на играта.
  • Коефициентите на лайф-събитията често могат да бъдат завишени.

Това са само най-основните разлики в двата вида залози. Разбира се – изгодността на залозите на живо е очевидна, но и минусите също са достатъчно. В ръководството ни за LIVE залозите може да прочетете повече за рисковете и за това как да се предпазите от тях.

Минуси при залозите на живо

  • Малко качествени предавания с малки закъснения. Това е може би най-основният проблем на залозите по време на игра. Намирането на видео-излъчване с добро качество може да се срещтне само при топ-игрите. Други закъснения също са много важен фактор, който може да сведе до „не“ всички усилия. Защото в много видове спортове всичко се решава за секунди. Разбира се, много мечтаят да седят с лаптопа на стадиона, но това си остават само мечти и празни илюзии. Все пак водещите букмейкъри като Efbet, например, ще ви предложат сравнително качествена картина.
  • За разлика от залаганията до игра, които си направил и забравил“, при live е необходимо да следите играта почти непрекъснато. Но много игри могат да се следят през нощта или в работно време, но отвличането на вниманието може да доведе до загуба на концентрация и допускане на грешки.
  • Грешки от бързане. Това е коварният враг на Вашата банка. В live залаганията трябва да вземате решение веднага и много често излишното бързане може да доведе до катастрофа.

Общо взето, това е в основата на всичко, но може да се дадат съвети за съчетаването на Live и залозите преди игра. Не забравяйте обаче, че анализът е важен и в двата случая, а при лайв трябва да се правят и прилагат много бързо, така че тук натрупания опит и бърза реакция на ситуацията са много важни.


Кои спортове са достъпни за залагания на живо?

На пръв поглед за залагания по време на игра са много подходящи всички видове спорт, предлагани от букмейкърските сайтове – само ако са на транслация. Но нека да помислим логично – от коя ситуация може да се извлече печалба многократно и бързо?

Преди всичко там, където събитията се променят многократно и по някакъв начин се поддават на анализ. Така, че по този критерий са подходящи: футбола, баскетбола, тениса, конните надбягвания…

Между другото, конните надбягвания, според много играчи в букмейкърите (предимно на запад), се считат за един от най-доходоносните видове спорт за залози на живо. До голяма степен, защото всяко конно състезание трае само няколко минути, а броят на гонките за деня често превишават десетки. Но не трябва да забравяме, че конните надбягвания, въпреки привидната им простота е много труден спорт, в това число и за анализ, за това е достатъчно „коварен“. В края на краищата, за един ден можете да извисите банката „до небесата“ или да останете без пукната пара. Състезателните игри трябва да се познават изключително добре. Ако все още не сте опитвали този тип игра, имайте предвид, че букмейкърът Bet365, който има лиценз и за българския пазар, е сред най-добрите платформи, в които може да заложите на конни спортове.

При залаганията на футбол преди всичко са важни качествените транслации. Без тях сте за никъде. В края на краищата, по изменение на коефициентите и по текстовите транслации няма да можете да оцените цялата картина на играта, настроението на футболистите и други фактори, които биха могли да повлияят по един или друг начин на резултата. Разбира се по-добре е пред очите Ви да е не само транслацията, но и подробен лайвскор с динамиката на промените на коефициентите и статистическа информация – ние имаме такъв раздел, така че използвайте го.

Има широко разпространено мнение при футболните залагания по време на игра, че тази игра е невъзможно да се предвиди – откъде може да знае някой кога ще бъде вкаран гол и така нататък. Ами няма нищо невъзможно – да трудно е, но можете да направите така, както прави болшинството: да залагате по „ситуация“. Често картината на играта може да се разчита – отборът-фаворит губи, но под натиска на собствените си фенове или амбиция вървят напред и напълно могат да изравнят резултата или дори да спечелят. Съгласете се – това не е чак такава рядкост и е грях да не се възползвате. И това е само един от най-разпространените примери.


Букмейкърите при залозите на Живо

Разбира се избора на букмейкър за залози на живо трябва да се прави много внимателно, защото от това зависи много. Какъв трябва да бъде този букмейкър:

Скоростта за приемане на Live-залозите. Много важен елемент в този случай. Понякога 1 секунда може да Ви отдели от печалбата, но ако букмейкъра „мисли“ много дълго време, преди да приеме Вашия залог, може и да не видите печалбата! Обикновено в правилата на всеки такъв сайт е писано за закъсненията при тези залози, но проблемът е в това, че при различните събития (спортове), забавянето може да бъде различно. Така, че какво точно е закъснението трябва да се разбере „емпирично“ в съответния БК.

Атанас Танев
Атанас е основател на проекта Ефирбет и е човекът, който стои зад всичко в сайта - ревюта, прогнози, бонуси, дизайн и т.н. Вълнува се от онлайн маркетинг, афилиейти, предприемачество и спорт.