Петър Борисов

Румъния и Дания не са се отказали от борбата за класиране

Видяно 3 пъти

световното по футбол 2018

Друг интригуващ мач в неделя вечер от квалификациите е този между Румъния и Дания. Двата отбора излизат един срещу друг в Букурещ от 21:45.

Домакините Румъния

Домакините не успяха да впечатлят с изявите си на европейското през лятото. Сега Румъния събра 5 точки от изиграните до момента 4 мача в групата и е на четвъртото място. Те започнаха с равенство 1:1 тук с Черна Гора. След него се появи светлина в тунела с разгромна победа 5:0 като гост на Армения. Последва обаче ново равенство – този път 0:0 в Казахстан. В последният си мач допуснаха и поражение при домакинството на Полша с 0:3 и така намалиха драстично шансовете си за класиране.

Гостите от Дания

Дания не са много постоянни в изявите си. До момента имат 2 победи и 2 загуби в групата, което им отрежда третото място. С точка са зад Черна Гора, а с 4 зад лидера Полша. Именно от Полша е едното им поражение. Датчаните загубиха визитата си там с 1:0. Допуснаха и малко очаквано домакинско поражение с 0:1 от Черна Гора. Преди това поне бяха победили у дома Армения с 1:0. В последният си мач се наложиха с 4:1 над Казахстан. Този мач е важен за гостите, които пропуснаха европейското първенство и нямат желание да пропускат и предстоящото световно.

Атакуващият халф на Тотнъм и Дания Кристиан Ериксен е голмайстор за страната си към момента и ще може да се разчита на него и за предстоящата визита. В атака ще се разчита на нападателите и голмайстори на Копенхаген й Фейенорд Андреас Курнелиус и Николай Йоргенсен.

Румънците не таят много надежди за класиране, но евентуален успех тук може да ги вкара отново в борбата. Дания обаче не е никак слаб отбор и трудно ще отстъпи в срещата. Ние дори смятаме, че датчаните имат по-стойностен състав, който е способен да спечели в Румъния. Равенството също е доста вероятно, но и неизгодно за двата отбора. Ако трябва обаче да избираме измежду някой от двата отбора, то това ще са гостите.

Прогноза: 2 или гол/гол

Оферти за тази среща:

[one_third]Bet365100лв. бонус[/one_third][one_third]Efbet – Вземете до 110лв[/one_third][one_third_last]Betfair – €100 за Спорт[/one_third_last]

Типстър Петър Борисов
Петър Борисов
Петър е един от хората, занимаващи се с прогнозите, анализите и ревютата в сайта. Негова заслуга са и голяма част от новините, както и стратегиите и ръководствата.
Коментирай