Betano Вземи бонуса

Стратегия за залози на краен резултат

Залозите за изход на мача са най-популярни. Ако внимателно подходите към подбора на мачовете и коефициентите, то тези залози ще Ви дадат някаква степен на свобода, което означава, че може не винаги да печелите, но все пак ще останете на плюс.

стратегия за краен резултат

„Правилно“ – това не означава да залагате на всички мачове подред с коефициент 1.2 и по-нисък: това е сигурния път към фалита поради това, че на първо място подобни коефициенти се поставят от букмейкърите, а за да се застраховат (много играчи залагат на явни фаворити) значително ги занижават.

На второ място, във всички коефициенти е заложен някакъв процент печалба за букмейкърите (което също води до понижаване на коефициентите).

Всичко това взето заедно означава, че събитие с коефициент 1.2 се печели не в 83% от случаите, в следствие от съвпадението на вероятността за този залог, а значително по-рядко: само в 60-70% от случаите! Това означава, че от 100 залога на събития с коефициенти 1.2, печелят максимум 70. Ако всеки такъв залог е по 10 лв, то поставяйки сумата от 1000 лв, ще получим само 840 лв, т.е. ще загубим най-малко 160 лв!

Най-лесния и логичен изход: ако заложим срещу фаворитите, то от тук следва, че трябва да се окажем на плюс! Така ли е всъщност?


Какво да вземем под внимание, залагайки на краен резултат

Ако коефициентът за победа на фаворита е занижен, то тогава неизбежно ще се повишат другите два коефициента – за равен резултат и победа за аутсайдера, пропорционално размера на този коефициент (и коефициента за победа на аутсайдера или равенство – т.е. няма да загубите).

Ако фаворитът, на когото е забелязан коефициента от 1.2 печели в 70% от случаите, то при 30% от случаите аутсайдера не губи. Коефициентът на последното събитие при тези условия е минимум 3.5.

По този начин, поставяйки 100 залога по 10 лв на негубещия аутсайдер с коефициент 3.5, ние печелим най-малко 1050 лв, т.е. като минимум 50 лв са чисти! А ако използваме някоя прогресивна финансова стратегия (или веднага се закачим за негубещия аутсайдер), то размерът на чистата печалба вече ще се свързва със сумата, изразходвана за това.

Коефициентите за мачовете, където определянето на фаворита не е толкова просто, рядко се занижават: в това няма смисъл, тъй като голяма част от играчите няма да заложат на мач с коефициент 2.60 – 2.85 – 2.40 (1 – Х – 2), когато в близост се намират игри с привидно очевидни фаворити и коефициентите за тях са 1.2 – 1.5. В този случай почти е невъзможно да се определи предварително кой на какво ще заложи за да бъдат „преместени“ коефициентите в съответствие с предполагаемото разпределение на залозите.

Да, и правилното изчисление на вероятността в подобни игри не е толкова просто. Затова коефициентите в такива мачове често дори се завишават, а понякога и при двата участника.


Какво да правим, ако някой от мачовете не излезе на краен резултат?

От такива мачове (по-точно казано, събития с коефициент за победа на един от участниците не по-малко от 1.8), можете да изберете няколко, за изхода на които в различна степен сте уверени, и да ги обедините в залози. Много често в подобни залози се случва, единия от мачовете да завърши не така, както сте прогнозирали: например, наравно вместо да спечели.

В такива случаи е възможно да се предложат два варианта:

  • Вариант №1 – да заложите не за чиста победа, а за вероятния според вас отбор (1X, X2), или – нулев шанс за този отбор. Коефициентът в този случай ще бъде значително по-нисък, но вероятността да познаете се увеличава.
  • Вариант №2 – да поставите не залог, а система. В този случай обаче системата 3 от 4 за един явен мач няма да ни попречи да получим печалба (само ако коефициентите са избрани така, че най-малкият от включените в системата да е с не по-малка цифра от броя на всички присъстващи в системата коефициенти).

Ако сте сигурни, че ще познаете всичко, но подозирате, че един или няколко мача ще завършат наравно, то можете да поставите непълна или модифицирана система.


Примери за използването на стратегия при краен изход от мач

Да разгледаме например последната (стратегията с нейното използване се нарича „Класическа“ – „Classical„). Да предположим, че сме избрали 3 мача вероятни победители, но смятаме, че един от тях може да завърши наравно.

Да направим четири залога:

Мач 1Мач 2Мач 3
Залог 1111
Залог 211X
Залог 31X1
Залог 4X11

Ако сте уверени в един или няколко мача, то може да намалите броя на вариантите, например чрез премахване на тези, на които сте направили залог за равенство.

Всъщност, за да се гарантира, че един от залозите ще излезе на плюс е необходимо най-малкият коефициент на един от тях (най-вероятно това ще бъде залог 1) да е над 4.00.

Можете да разширите тази стратегия и в случай на загуба, броят на вариантите да е твърде голям: те трябва да бъдат по някакъв начин ограничени. Например, трябва да сте уверени, че в първия мач фаворитът със сигурност ще спечели, във втория е възможно равенство, а в третия може да бъде всичко, но две равенства в три мача не трябва да се допускат.

След това поставете следните залози:

Мач 1Мач 2Мач 3
Залог 1111
Залог 211X
Залог 31X1
Залог 4112
Залог 51X2

Тук вече най-малкият от коефициентите на залозите трябва да бъде повече от 5.00.

Друга разновидност на тази система е да изберете например 3 отбора, играещи навън и имащи най-добрите показатели по външни игри и да направите следната непълна система:

Мач 1Мач 2Мач 3
Залог 1222
Залог 222X
Залог 32X2
Залог 4X22
Залог 5XX2
Залог 6X2X
Залог 72XX
Залог 8XXX

Обикновено коефициентите за победа на гостите са доста високи, така че коефициентите при такива системи може и да са по-големи от 8.00.

Атанас Танев
Атанас е основател на проекта Ефирбет и е човекът, който стои зад всичко в сайта - ревюта, прогнози, бонуси, дизайн и т.н. Вълнува се от онлайн маркетинг, афилиейти, предприемачество и спорт.