Сравнение на ТОП Стратегиите за Залагане

Сравение на стратегии

Ако сте изчели внимателно полезния ни наръчник, вече сте се уверили, че светът на спортните залагания е необятен. Нещо повече – броят на възможностите в него расте всеки ден, защото букмейкърите постоянно гледат да добавят нови опции в портфолиото си. Това е изключително благоприятно, но може да бъде и объркващо за играчите, които тепърва започват да трупат опит.

Как да изберем успешна стратегия за залог

Макар вече да сме изготвили списък с подбрани стратегии за вас, решихме да ви улесним, като направим кратко сравнение между тях. Целта ни е да ви помогнем при избора на тактика, защото неправилно подбраната стратегия не само, че няма да увенчае играта ви с успех, но и ще ви разочарова. Помнете, че това решение трябва да е рационално, но на практика зависи и от чертите на характера ви. Най-общо казано, от значение е дали сте пристрастени към риска, дали предпочитате да правите по-големи удари или сте фенове на балансираната и дългосрочна игра. В което и от определенията да се разпознавате, в следващите редове ще откриете предложения за играта си.


Стратегии, подходящи за дългосрочна игра

Ако сте от играчите, които не обичат да предприемат различни рискова и смятат, че ключът към всяко постижение е постоянството, значи е по-добре да заложите на стратегии, където не се гонят бързи успехи, а се поставят по-дългосрочни цели.

Стратегия за залог на първо полувреме и краен резултат

Един от пазарите, подходящ за подобна игра, е комбинираното предположение за Краен Резултат и Първо полувреме. Както подсказва името му, то ще поиска от вас да познаете правилно развръзката след първата половина на срещата и в края ѝ. Подходящ вариант за вас е да откриете мачове с ясно изразен фаворит и да заложите 1 1. Коефициентите тук няма да са чутовни, но със сигурност ще са по-високи, ако заложите единствено на краен резултат за фаворита.

Стратегия за Залог на равен резултат

Тактиката за залог на равен резултат е добре позната на опитните играчи. Тя в предпочитана, защото по традиция коефициентите тук са доста апетитни. За да успеете с тази тактика, е нужно постоянство, добро проучване на срещите и внимателен разчет на личната ви банка. Най-общо казано, от вас се изисква да подбирате мачове със сравнително равностойни противници, на които да поставяте залог за Х. Определяте предварително твърда сума, с която ще играете, например – 10 лв. Ако залогът ви пропадне, на следващата среща залагате 15 лв. и така след всяка неуспешна прогноза, увеличавате стойността на залога си с 50%. При успех, започвате отначало.

Точен Резултат

В известна степен, залозите за точен резултат се считат за висш пилотаж. Ако проучите материята по-обстойно обаче, ще видите, че в тях няма нищо сложно. Всичко е въпрос на сметки – на внимателно подбиране на срещите, планиране на залозите и точно определяне на стойностите, с които ще играете. Най-общо казано, от вас се изискват две неща – да откриете среща с относително сигурен резултат и да поставите прогнози за тази развръзка и за близки до нея резултати.


Стратегии с високи коефициенти

Ние от Efirbet разбираме добре, че играчите се различават по темперамент и предпочитания, затова сме подготвили предложения и за онези от вас, които обичат риска и тръпката от високите коефициенти.

Първо полувреме и краен резултат

Да! Не се бъркате. Тази стратегия споменахме и в горната точка, но тя заслужено намира мястото си и тук. В този случай обаче вариантът ви е да се натъкнете на мач, в който фаворитът не е бил в блестяща форма през последните срещи. Тук ви предлагаме да заложите на изненадата, като подкрепите аутсайдера за развръзката в полувремето. Ако пък считаният за по-слаб опонент играе на свой терен, може дори да го подкрепите за крайна развръзка, което ще ви донесе огромни коефициенти.

Гол в последните минути

Идеалният вариант за любителите на залозите на живо. Ако така и така сте решили да следите дадена среща, не пропускайте шанса си да се възползвате от пазара за гол в последните минути на мача. По традиция той се ползва с много апетитни стойности, особено ако досега в двубоя няма отбелязано попадение.

Обрат в мача

Още едно чудесно предположение за феновете на In-Play играта е пазарът за Обрат в мача. Ако следите срещата и водещият отбор има минимална преднина, а противникът настъпва неудържимо, потърсете именно тази опция за залог. По принцип при всички букмейкъри тя предлага чудесни коефициенти, от които ще може да извлечете изгода, в случай, че прогнозата ви се окаже вярна.


Стратегии с голяма банка

Ако сте имали успешна серия, вероятно сте натрупали стабилна наличност в баланса си. В случай, че не искате да теглите парите си, а ви се ще да разгърнете още играта си, имаме няколко идеи как да се реализирате. Това са пазари, които при правилно проучване предлагат почти сигурна развръзка.

Двоен изход за аутсайдера

Това е един особен случай, за който ще е нужно познаване на противниците в срещата или малко по-подробно предварително проучване. Удачно е да прибегнете до тази опция за залог, ако аутсайдерът се изправя срещу категоричен фаворит, който обаче напоследък не е във върховата си форма. В зависимост от първоначалните анализи, коефициентите тук обикновено варират между 1.50 и 2.50. Както се досещате, с една по-крупна сума на залога, ще може да натрупате значителни активи.

Залог за водещия отбор/играч в мача

В случай, че горната идея ви се вижда твърде рискована, ви предлагаме пазар със значително по-малко нерви. Ако следите дадена среща и тя се очертава като ясна, използвайте точния момент и заложете на водещия отбор/играч. Ключовото тук е да улучите момента, докато стойностите все още са поне 1.2-1.4. Разбира се, в зависимост от преднината в срещата, те варират, но ако, да речем, резултатът в един мач е 3:0, твърде вероятно е букмейкърът вече да не предлага залог за фаворита.

Над 1.5 гола в мача

Подходящ вариант за играчите с голяма банка е и пазарът за над 1.5 гола. Ако подберете равностойни противници, той няма да ви предложи бомбастични коефициенти, но за сметка на това ще е почти сигурен. В крайна сметка, ако на терена излизат два класни отбора, почти сигурно е, че ще паднат поне два гола.


В заключение

Опитахме се да сравним за вас няколко от най-често използваните стратегии, за да дадем идеи на всеки играч. Надяваме се, че сте открили нещо, което да кореспондира със стила ви на игра. Ако сме разпалили любопитството ви и искате да разгледате още полезни съвети, погледнете раздела ни със стратегии.

Ели Мартинова
Експерт залози
Сертифициран Експерт
Ели Мартинова
Ели се занимава с писане, оформяне и публикуване на ревюта на български, английски и немски. Има опит в журналистиката и любимото ѝ занимание е писането. Има голям опит в работата с букмейкъри.
Коментирай