Онлайн залагания с кредитни карти

Въведение

Кредитните карти са най-старата форма на изцяло електронно плащане, появила се още през 50-те години на миналия век. Може да се каже, че всеки букмейкър в България, който приема дебитни карти, позволява разплащания и с кредитните карти на Visa и MasterCard.

онлайн залагания с visa и mastercard

В това ръководство ще разгледаме кои букмейкъри приемат кредитни карти, какви са възможните такси, ограничения и какво е времето за обработка. Използвайки таблицата по-долу, ще може да изберете точния сайт, в който да залагате със своята кредитна карта. Ще обсъдим и някои основни условия и изисквания, свързани с употребата на кредитна карта, за да може да залагате безопасно и сигурно.

Ако се интересувате от Visa Debit, Maestro и други дебитни карти, вижте ръководството ни за разплащания с дебитни карти.

Кредитната карта е електронен разплащателен метод, който дава на своя притежател достъп до предварително определен или договорен кредит от дадена финансова институция. В миналото кредитни карти са се издавали единствено от банки, но в днешни дни те се предоставят също от супермаркети и други трети страни. Повечето кредитни карти се обслужват от Visa или MasterCard, но съществуват и други варианти като American Express и Diners Club. Повечето букмейкърски сайтове в България приемат Visa и MasterCard, но AmEx Diners Club са рядко срещани. Това се дължи на високите такси, които последните две компании начисляват при обработката на транзакциите си. За да научите повече за AmEx и други възможности, различни от Visa и MasterCard, натиснете тук.

Когато зареждате акаунт в бетинг сайт с кредитна карта, транзакцията се отичта моментално и всяко евентуално забавяне ще представлява времето, нужно на букмейкъра да обработи искането ви. Повечето тегления на средства към кредитни карти отнемат между два и пет дни, което е стандартна банкова процедура. Всяко допълнително забавяне отново ще се дължи на операционното време на бетинг сайта.

Макар, че зареждането на бетинг акаунт с кредитна карта е напълно легално, някои банки могат да блокират една или повтарящи се транзакции от този тип. Това е така, защото онлайн хазартът може да бъде източник на измами и банката ще спре всяко нареждане, което разчете като необичайна активност. Просто уведомете служителите на банката си, че не желаете да блокира транзакции от този тип и те ще ви оставят на мира. Ако банката ви постоянно блокира опитите ви, помислете за смяната ѝ.


История на банковите карти

За да видите пълната история на кредитните карти вижте текста ни за дебитните карти, като натиснете тук.


Залагания с Visa и Maestro

Хазартът, както и зареждането с кредитна карта на всеки лицензиран сайт за залози са легални на територията на България. Ограничение може да ви бъде наложено по една от следните причини:

  • Ако имате банкова карта, регистрирана в страна, където онлайн хазартът е нелегален, както е в САЩ, може да не успеете да заредите акаунта си, дори да се намирате във Великобритания или акаунтът ви да е регистриран там. Бихте могли да използвате услугите на дигитален портфейл като PayPal за посредник.
  • Ако се намирате в страна, където онлайн залозите са незаконни, може да сте възпрепятствани да зареждате и използвате акаунта си, докато се намирате на нейна територия. В този случай възможностите за реакция не са много. Бихте могли да направите залога си по телефона или да помолите друг да го направи вместо вас.
  • Ако сте помолили банката си да не допуска транзакции към хазартни сайтове или банката сама е решила да спре подобен тип движения заради съмнения за измама. Обадете се на банката си, за да потвърдите транзакцията и поискайте ограниченията или лимитите да бъдат вдигнати.
  • Ако кредитната ви карта не позволява кешови транзакции – използвайте друг метод за финансиране или се снабдете с нова кредитна карта.

Как да залагаме с Visa и MasterCard?

visa и mastercardЗа разлика от дебитната карта, при кредитната не е необходимо да имате наличност в сметката си, за да заредите акаунта си за залагания, защото в този случай вие използвате кредит. Задължен сте да изплатите обратно тази сума, върху която могат да бъдат начислени и такси. Трябва да споменем също, че финансирането на акаунтите за онлайн залагания се разглежда като кешова транзакция и може да се наложи да заплатите обичайните за това такси.

Транзакциите в брой обикновено са отделно от всички безлихвени харчове и по тях може да дължите не само такса, но и лихва.

  1. Просто регистрирайте и въведете информацията от своята карта, за да захраните акаунта си, това трябва да стане моментално, подобно на всяка друга транзакция с кредитната ви карта.
  2. Впишете името, отпечатано на пластиката, пр. Ivan Petrov, посочете разплащателния си адрес, вкарайте дългия номер, дата на валидност и CVV кода. Той се намира в панела за подпис на гърба на картата и ще са ви нужни последните три цифри, за да потвърдите транзакцията.

Сигурност

Захранването на акаунт с кредитна карта е един от най-сигурните разплащателни методи. Електронните мерки за сигурност като изискването да въведете разплащателен адрес, който да съответства на регистрирания ви адрес в банката, нуждата да въведете данните от пластиката и CVV код, означават, че вие трябва физически да разполагате с въпросната пластика.

Кредитните карти са дори по-сигурни от много дебитни. Когато правите транзакция, използвайки дебитна карта, вие взимате заем, което по закон означава, че компанията, отпуснала кредита, поема отговорност, ако парите бъдат откраднати или загубени. Това е регламентирано в Закона за потребителските кредити на България. Ето защо, ако по някаква причина – като хакване на букмейкърския сайт – сумата ви се загуби, вие ще сте защитени и няма да загубите средствата си. Това важи за депозити до определен размер, който обикновено се равнява на +-3000 лева.


Такси при кредитните карти

Три са възможните такси, които могат да ви бъдат начислени по кредитната карта. Макар че вече засегнахме този въпрос в статията, той е наистина важен, защото допълнителните плащания могат сериозно да набъбнат.

  1. Такси за кешово плащане – Вашият кредитодател може и вероятно има допълнителни такси за транзакции в брой по кредитните карти. Проверете този въпрос, преди да заредите акаунта си за залагания, тъй като тази операция се счита за кешова транзакция.
  2. Лихва за кешово плащане – Това е лихвата, която ще дължите на банката си след транзакцията. Кешовите транзакции обикновено не са включени в договорения гратисен период и лихвата по тях може да достигне 30%, така че бъдете внимателни. Въпросната лихва обикновено се начислява всеки месец, в допълнение към всички такси.
  3. Букмейкърска такса – Много малко са букмейкърите, които ще ви начислят такса за подобен тип транзакция. Наистина не би било честно в днешния модерен свят. Честно казано, ако букмейкърът, с който залагаме, ни начисляваше такава такса, бихме го сменили. Таблицата в горната част на страницата ще ви покаже всеки от нашите букмейкъри, който начислява допълнителна такса.
Efirbet
Експерт
Efirbet
Efirbet е вашият сайт за най-добрите съвети за спортни залагания, ревюта на букмейкъри и онлайн казина.
Коментирай