Залагания с American Express карти

Бърза навигация:

Въведение

официално лого на american expressAmerican Express е една от най-старите форми на кредитни карти. Опитните играчи са забелязали, че букмейкърите, които приемат плащания с нея, са много малко. В това ръководство ще обясним защо Am Ex не се допуска като средство, с което директно да заредите своите акаунти за онлайн залагания. Също така ще ви покажем някои косвени начини, чрез които все пак бихте могли да депозирате средства за да залагате в интернет.

Ако се интересувате от залагания с Visa credit и MasterCard, вижте ръководството ни за разплащания с кредитни карти.

Съмняваме се, че ще намерите сайтове за залози, които приемат директни плащания с American Express, но дори това да стане, вероятно ще трябва да платите големи такси. Основна причина тази карта да не се използва за онлайн залагания са условията на доставчика на пластиката, а не тези на букмейкърите, и за това си има обяснение.

American Express е американска компания, която носи и националното име. Тъй като преводите за онлайн залагания са незаконни в САЩ, контролът върху тях е много стриктен. Макар да няма реална причина клиентите от България и Европа да бъдат възпрепятствани да зареждат пари към хазартните сайтове, подобни транзакции най-често биват блокирани. Дори да откриете букмейкър, който приема AmEx, има сериозна възможност преводът ви да бъде спрян така или иначе.

Споразумението за кредитни карти на American Express посочва, че всяко хазартно плащане се разглежда като кешова транзакция и поради това се облага с лихва за плащания в брой. Процентът тук обикновено е 27.9%, което прави преводите към бетинг сайтовете непосилни за потребителя. Много други кредитни карти също третират зареждането на хазартните акаунти като кешова транзакция и това е нещо, на което трябва да обърнете внимание, преди да използвате кредитната си карта, за да захраните профила си.

Второ, таксите на Am Ex към търговците са особено високи и това възпрепятства употребата на кредитните им карти в редица други случаи, а не само при онлайн залаганията. Тази банка обикновено начислява на търговците такси в размер на 5%, докато при Visa MasterCard същите услуги се облагат с 2% или по-малко. Повечето букмейкъри предлагат възможността да депозирате или изтеглите средства безплатно, така че може да разберете защо не приемат American Express като метод за плащане.

И все пак, ако искате да захраните своя акаунт за залагания с този тип карта, не всичко е загубено, защото има и други начини.


История на American Express

American Express е базирана в Ню Йорк и е основана през 1850 г. Мастодонти в САЩ, те съставляват почти една четвърт от всички транзакции с кредитни карти, направени в щатски долари. Брандът е оценен на близо 15 млрд. долара.

Първоначално Am Ex започва дейността си като компания за доставки в рамките на Ню Йорк. С разширяването на железопътните и корабоплавателни маршрути, тя бързо става национална. В сферата на финансите компанията навлиза през 1882 г., а през 1891 г. въвежда пътнически чекове, които ѝ помагат да се наложи като световна марка.

Първата си карта за таксуване, фирмата представя през 50-те години на миналия век и довежда до бум в следвоенната икономика на САЩ. Първата златна карта е издадена през 1966 г., а платинената – през 1984 г. Те показват стремежа на компанията да привлече клиенти от средите на бизнеса и високата класа. В момента, Am Ex предлага богат набор от карти. Някои от тях са без такси, но повечето са с годишни такси, точки и парични награди.


Залагания с American Express

Напълно законно е европейски гражданин да преведе пари към великобритански букмейкър за залагания, използвайки кредитна карта AmEx, регистрирана на Острова. Това се отнася и за българите, които се намират там. Това обаче не означава, че American Express все пак ще ви позволи да заложите. В качеството си на частна финансова компания, те определят сами към кои търговци може да изпращате транзакции и това често ще ви пречи да залагате. Поведението си банката обяснява с това, че хазартът е индустрия, изложена на риск от измами и тероризъм, но ние знаем, че проверените сайтове за залози са напълно сигурни, така че обяснението на Am Ex в случая не важи. В случай, че все пак ви позволят да играете с тази карта, транзакцията ви ще се разглежда като кешово плащане и ще ви донесе високи такси.


Как да залагате с American Express?

стъпки за регистрация в american express
 1. Имате възможност да използвате своята Am Ex карта, за да заредите дигитални портфейли като PayPal и Skrill, а после да ги използвате като посредник, чрез който да внесете пари в акаунта си за залагания. Това е добра опция за онези от вас, чийто единствен разплащателен метод е American Express. По-голямата част от букмейкърите не начисляват такси при захранването с електронен портфейл, така че това е съвсем приложим метод. Имайте предвид обаче, че едва ли ще получите допълнителни точки, бонуси или награди от Am Ex за това, че сте заредили електронен портфейл.
 2. Таксите за зареждане на дигитален портфейл с Am Ex варират, но обикновено са в порядъка на тези, начислявани за останалите кредитни карти. Например, процентът, който Skrill налага върху всички кредитни карти (включително Diner’s club и JCB), е 1,9%, независимо за коя от пластиките става въпрос. Добре е да знаете, че дори когато използвате електронен портфейл, транзакциите ви все пак може да бъдат блокирани от Am Ex или въпреки всичко да дължите такса като при кешово плащане.
 3. Някои букмейкъри подчертават в общите си условия, че акаунтите им не могат да се зареждат чрез American Express, дори ако се използва PayPal за посредник. Нашият съвет е да се консултирате с банката, електронния портфейл и букмейкъра си, преди да продължите нататък.
 4. Друга опция е да използвате своята Am Ex карта, за да поръчате кеш ваучери като PaySafeCard и с тях да заредите своя профил за залагания. Най-вероятно това също ще бъде разчетено като транзакция в брой и ще ви бъдат наложени високи такси.

Предимства и недостатъци

 • Предимства:
 • Наложила се световна марка
 • Богат набор от карти
 • Сигурност при извършване на разплащания
 • Недостатъци:
 • Приема се от сравнително малко букмейкъри
 • Има значително по-виски такси

Заключение за American Express и залаганията с него

Както разбрахте от всичко казано до тук, American Express е сигурен начин, но за съжаление не достатъчно популярен, когато става на въпрос за онлайн разплащания, свързани със залози. Разбира се, сред букмейкърите има изключения, които предлагат този тип разплащателни карти. Просто не са така популярни, както някои от другите методи за депозиране и теглене на парични средства, които сме разгледали подробно. Като цяло, ако можете да захраните букмейкърския си акаунт по друг начин, препоръчваме засега да избягвате употребата на American Express за хазартни игри. В случай, че ситуацията се промени и те станат по-популярни, що се отнася до онлайн залозите в букмейкърските къщи, ние своевременно ще ви уведомим за това.

Вход в American Express

Efirbet
Експерт
Efirbet
Efirbet е вашият сайт за най-добрите съвети за спортни залагания, ревюта на букмейкъри и онлайн казина.
Коментирай