BETMARKET ВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
BETMARKET ВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Онлайн залагания с Apple Pay

Бърза навигация:

Въведение

официално лого на apple payApple Pay е вече достъпен като метод за депозиране на средства в някои от топ онлайн букмейкърите в България. eWallet или т. нар. виртуален портфейл е на разположение за потребителите на Apple, които притежават мобилни устройства с пръстов отпечатък, както и собствениците на компютри MAC.

Приложението е изключително удобно и разполага с висока степен на сигурност. Депозирането с Apple Pay ви позволява да използвате банковите си карти, но вместо да регистрирате картата в сайта за залози е необходимо само да регистрирате личните си данни с Apple.

Разплащателният метод на Apple може да се използва за плащане към вашия букмейкър, без да е необходимо той да знае номера на вашата кредитна карта или номера на акаунта ви.

Друго предимство на услугата е удобството да използвате телефона или таблета си за залагания без дори да е необходимо да търсите банковата си карта, да използвате пин или да въвеждате трицифрения CSV код за сигурност.

Повече за това как работи Apple Pay и нещата, които трябва да имате предвид при залагането с него, ще разберете по-надолу в рози материал.


Онлайн букмейкъри, които приемат плащания с Apple Pay

ApplePay
ApplePay
18+ Важат условия | Играйте разумно
ApplePay
ApplePay
Оферта Нова Сметка. До 100 лв в Бонус за Залози за нови клиенти в bet365. Мин. депозит 10 лв. Бонусът за Залози е достъпен за използване след уреждането на залози на стойност на квалифициращия депозит. Важат изисквания за минимални коефициенти и изключения за залози и методи за плащане. Печалбите изключват заложената сума в Бонус за Залози. +18 | Важат срокове и условия | Кодът BBCODE може да се използва по време на регистрация, но не променя условията на бонуса. #ad

За Apple Pay

Apple Pay е дигитален метод за плащане, достъпен за устройствата на Apple (iPhone, iPad, Apple Watch), които имат сензор за пръстов отпечатък, както и компютрите MAC. Може да го използвате за плащания, като с нормална банкова карта в магазини, през различни приложения и сайтове.

Плащането се класифицира в категорията eWallet и ви позволява да осъществявате безконтактни плащания през интернет. Apple Pay успешно дигитализира вашите дебитни и кредитни карти и оторизира транзакции от банковите ви карти, използвайки единствено пръстовия ви отпечатък. Позволява ви да съхранявате няколко разплащателни карти на едно и също място, дори да са от различни банки или финансови институции. Не е необходимо да помните своя пин или код за сигурност, щом картите вече веднъж са добавени във вашия Apple Wallet.

Повечето големи банки вече поддържат услугата Apple Pay, а за останалите това се очаква в най-скоро време.

Технологията използвана от Apple Pay пази вашата банкова информация отделно от сайта за залози, който използвате, както и отделно от всяка друга покупка, за която сте го използвали. Вместо да споделя личните ви данни директно, Apple създава динамичен и уникален код за сигурност, който се генерира за всяка транзакция или депозит. Този код не може да бъде използван от никой друг по веригата, за да разкрие достъпа до вашата пълна банкова информация.

Apple не следи и не пази история на използването на услугите ѝ. Само вие, вашата банка и сайтът, към който е извършено плащането, съхранявате историята на вашите транзакции. Apple поема и в някаква степен отговорност по отношение на извършените транзакции, въпреки че по-голямата отговорност си остава за вас и банката, в случай на злоупотреби.


Как да използвате Apple Pay?

Има две условия, които трябва да сте изпълнили, за да използвате Apple Pay. Едното е да притежавате устройство на Apple, а другото е вашата банка или издателят на картата ви да поддържа подобен начин за плащания. Ако отговаряте и на двете условия, плащането става невероятно лесно.

За да използвате Apple Wallet на вашия iPhone, трябва да добавите разплащателна дебитна или кредитна карта. Вие вече разполагате с Apple ID и пръстов отпечатък, които регистрирате при първите стъпки с вашето устройство.

 1. Стъпка 1 – Отворете приложението Apple Wallet и добавете банкова карта.приложение apple wallet

  Можете да сканирате картата си, използвайки камерата, за да идентифицирате номера ѝ.

  сканиране на карта при apple pay

  На следващата страница сверете тези данни и въведете срока на валидност, както и кода за сигурност на вашата карта. Ако камерата не успее да идентифицира правилно някое от числата на вашата карта, можете да ги редактирате и ръчно.

 2. Стъпка 2 – Продължете да четете и потвърдете, че сте съгласни с условията, а след това проверете данните още веднъж. Необходим е втори фактор за автентификация, за да продължите с настройките. Може да изберете измежду две опции, а именно да получите текстово съобщение или директно обаждане от банката.
 3. правила и условия на apple pay
 4. Стъпка 3 – Веднага щом го получите, въведете кода за верификация и така вашата карта ще бъде активирана. Вече можете да използвате Apple Pay.
 5. активиране на apple pay
начин на работа с apple pay

Apple Pay Залози

Единственото ограничение в използването на Apple Pay за залагания е наличието на услугата в сайтовете за залози, както и вашата локация по време на плащането. Възможността да се правят залози с eWallet зависи от това дали предоставената карта и метод на плащане могат да се използват за тази цел.

Можете легално да депозирате в сайтове за залози и казина с Apple Pay, ако:

 • сте жител на България (или страна, в която хазартът е законен);
 • основният банков акаунт/банкова карта, от които искате да депозирате, се намират в страна, в която са позволени плащанията към операторите на хазартни игри;
 • методът на плащане сам по себе си позволява употребата му за хазартни цели (например, AmEx не може да бъде използван дори и с Apple Pay).

Използване на Apple Pay за извършване на депозит

Веднъж щом сте настроили услугата, няма по-лесен начин за извършване на залагания. Скрийншотовете показват как да депозирате в Bet365 с iPhone.

Просто изберете Apple Pay за метод на плащане, въведете сумата, която искате да заложите и натиснете „плати“. Вашият Apple портфейл ще се отвори на екрана и оттам можете да изберете картата, с която да извършите плащането, ако имате повече от една регистрирани. Поставете пръста си върху скенера за пръстови отпечатъци, за да потвърдите транзакцията.

Плащането ще започне след няколко секунди и парите веднага ще бъдат прехвърлени към акаунта ви. Също така ще получите бележка, както с всеки един метод за плащане на Apple, която ще се появи като известие в портфейла ви.


Използване на Apple Pay за изтегляне

За момента нито един букмейкърски оператор не позволява директно изплащане през Apple Pay. Bet365 ще ви позволи да изтеглите всякакви печалби от депозити с Apple Pay посредством банков трансфер, докато SkyBet позволява парите ви да бъдат преведени в регистрирана банкова карта.

Политиките по изтегляне на средствата вероятно ще станат по-опростени, след като все повече букмейкърски сайтове използват Apple Pay.


Ограничения: минимум и максимум

Минималните и максималните суми на депозит могат да се сравнят с тези при банковите карти.


Дебитни и кредитни карти

Плащането с дебитни карти като цяло е най-добрият начин за захранване на онлайн акаунти за залози, тъй като те са всеобщо приети и предлагат най-изгодни условия.

Плащането с кредитни карта, въпреки удобството си, се счита като плащане в кеш от компаниите за залози, дори и през Apple Pay, а това означава, че обикновено се заплащат и такси. Най-добрият начин за избягването на такива такси е да се използва дебитна карта.

American Express

American Express не позволява плащания към оператори на хазартни игри, независимо къде се намирате или към кого се опитвате да инвестирате. Това е така без значение дали използвате директно AmEx, през Apple Pay, или чрез която и да е друга виртуална услуга за плащане, като например PayPal.


Други карти

Можете да използвате карти от който и да е издател на електронна валута, позволяващ употребата на Apple Pay, за извършване на депозити към онлайн букмейкъри. Много небанкови финансови институции предлагат кредитни и фирмени карти, които могат да бъдат регистрирани в Apple Pay (Marks and Spenser, например).


Банково/картово извлечение

Може да видите копие от плащането чрез Apple Pay в банковото си извлечение. Apple Pay работи като посредник между вашата банка и търговеца, така че транзакцията се записва от вашия картоиздател.


Такси

Добрата новина е, че няма начислени такси от страна на Apple Pay и съответните букмейкъри към самия потребител, когато се извършва плащане.


Предимства и недостатъци на залагането през Apple Pay

 • Плюсове:
 • Основно предимство е удобството да добавяте средства във вашия акаунт без дори да напускате приложението или сайта. Депозитите се правят неимоверно бързо, а това, от своя страна, е особено необходимо, когато разполагате с ограничено време, за да направите своя залог. От друга страна, някои могат да намерят това за недостатък, тъй като ти позволява да направиш мигновено своя залог, без да го обмислиш.
 • Друго предимство е запазването на анонимна информацията, получена от банковата карта. Необходимо е единствено обновяване на картите с изтекъл срок, а и вече няма да бъде нужно да разнасяте банкови карти и да помните кодовете им за сигурност.
 • Минуси:
 • Apple Pay няма много недостатъци, въпреки че в момента се нуждаете от друг валиден метод за разплащане с букмейкъра, когато ви се наложи да теглите от сметката си. Този факт показва, че вие реално отново предоставяте банковата си информация на букмейкъра.
 • Недостатък е, че разполагате с много малък избор за сайтове, които предлагат услугата.

Сигурност

Мнозина смятат, че заради удобството да се извършва плащане само с помощта на пръстов отпечатък, услугата Apple Pay е доста несигурна, но това не е така. Apple Pay е една от най-сигурните услуги, предлагани за онлайн и офлайн плащания.

Цялата концепция на Apple Pay е създадена просто защото банковите карти, с написани върху тях номера и кодове за сигурност, са доста уязвими, тъй като тези данни биват съхранявани от всеки физически или онлайн търговец. Вместо да изпращате лична информация, Apple Pay я взима и я запечатва в дигитален жетон за еднократна употреба.

Този дигитален жетон е криптиран със специален ключ към търговеца, на когото се опитвате да заплатите. Това добавя само още повече сигурност на системата, тъй като всяко плащане може да бъде отключено само от специален процесор. Apple също така изпраща номера на вашето устройство и допълнителен код за сигурност към сайта, за да потвърди транзакцията, без да се налага да използва никакви лични данни.

Пръстовият отпечатък е далеч по-надежден и сигурен от обикновения PIN, защото все пак се изисква физическото присъствие на човека, желаещ да извърши плащането през Apple Pay.

Експерт Efirbet
Efirbet
Efirbet е вашият сайт за най-добрите съвети за спортни залагания, ревюта на букмейкъри и онлайн казина.
Коментирай