Експертни съвети за начинаещи в залаганията

Почти всеки човек в определен момент от живота си е бил поставен пред избора дали да заложи от своите пари на определено спортно събитие. След като е сигурен в прогнозата си, защо не? Залага при определен букмейкър, на висок коефициент, доста пари, след което печели или губи. В тази статия сме поместили ценни съвети за тези, които тепърва предстоят да залагат в интернет.

съвети за начинаещи в онлайн залозите

Тези напътствия ще Ви дадат основна насока в избора на сайт за залагания, ще знаете за какво да внимавате докато правите първите си залози, а също така и какви цели да си поставите.Въведение

Да предположим, че гореспоменатия човек е спечелил, след като е заложил на любимия си тенисист, да спечели турнир, който залагащият дори не е чувал и не го интересува. Ако реши да заложи отново на следващият турнир? Дали любимият му тенисист отново ще спечели? Ами, ако турнирът е от Голям Шлем, а предишният е бил просто турнир от средните нива на тенис асоциацията. Ако реши този път да заложи още повече пари, подведен от още по-високият коефициент за неговия любимец? Тук шансът да загуби е в пъти по-голям, отколкото да спечели!

За да бъде една сграда стабилна и да не се срути, тя трябва да има стабилна основа! Същото е и при спортните залагания. Всеки играч на спортните пазари, трябва да следва определени правила и съвети, за да е печеливш в дългосрочен план. Всеки може да има късмет в определен момент и да спечели много пари, но е твърде вероятно до няколко дни букмейкърът да си ги прибере обратно, след многото последвали неуспешни залози.

Тази статия е за всички начинаещи играчи (а и не само), които не искат да са от многото губещи в залаганията. Тук ще намерите съвети как да започнете да залагате и за какво да внимавате.


Как да изберете подходящото място за да залагате?

Истина е, че вече залаганията на каквито и да е спортни събития става много бързо и лесно. Стига ти да имаш устройство с достъп до интернет и акаунт при някой от онлайн букмейкърите. Тъй като сте начинаещ, не бързайте, разгледайте какво ви предлагат различните препоръчителни букмейкъри, вижте кои от тях позволяват легално залагане от България, прочетете ревюта за тях, след което се регистрирайте при най-изгодния или подходящия за вас. Едва ли ще намерите букмейкър, който да не ви предложи бонус при нова регистрация. Възползвайте се и от него. След като натрупате опит в залаганията, може да се регистрирате и в други букмейкърски компании, за да се възползвате и от техните оферти.


Как да направите първият си залог?

След като вече имате акаунт при даден букмейкър, значи вече можете да се впуснете в безкрайният океан от спортни залози. Но как да заложите първите си пари? Не се страхувайте, започнете с малка сума на по-сигурен залог. Дори да спечелите малко, това ще е във ваша полза от психологична гледна точка. Дори да загубите, не се отчайвайте, това е едва първият ви залог. Целта ви е да бъдете успешни в дългосрочен план.


Започнете да се интересувате

След като сте решили да се занимавате със спортни залагания и да печелите максимално от това, то тогава е време да започнете да се интересувате от събитията, на които залагате вашите пари. Търсете, четете превюта на мачове, анализи и новини свързани със спортовете, на които наблягате в залозите.


Бъдете постоянни

Този съвет е много ценен, ако искате да печелите от вашите залози. Запомнете, че успешните играчи на спортните пазари са изключително постоянни в залозите си и в начините, при които ги прогнозират. Не можете да разчитате вечно на късмета, защото той ще ви изиграе лоша шега в определен момент. Ако например залагате всеки път на няколко определени отбора, то тогава вие трябва да се интересувате от тяхното моментно състояние, дали има контузени и наказани играчи. Бъдете постоянни, информирайте се и шансовете ви за печалба драстично ще нараснат.


Бъдете търпеливи

Винаги, когато залагате бъдете търпеливи. Дори залогът ви да не върви по план, не се отчайвайте, защото най-големите победи се печелят в края. Дори да загубите, не се предавайте, защото ако се интересувате, ако сте постоянни и търпеливи то шансът да спечелите следващият път е много голям.


Не се поддавайте на емоциите си

Всеки от нас е изпитвал силни емоции в определен момент. А знаете ли, че 99% от емоционално взетите от нас решения са грешни? Да, така е. Когато започнете да залагате много пъти ще сте ядосан, защото примерно сте заложили много пари и сте загубили само един от десетте заложени в колонка мача. Какво ще направите тогава? Ще започнете да търсите начини да си върнете парите ли? Ще заложите всичко останало в сметката ви на първият срещнат коефициент? НЕ!

Това е емоционалното мислене, а то е грешно при всички случаи. Най-добре спрете, починете си малко и чак след като сте се разсеяли от емоциите си, се върнете към залаганията. Направете нов анализ и пресметнете правилно следващите си залози.


Следете коефициентите

Когато много хора започнат да залагат много пари на определено събитие, обикновено букмейкърите започват да свалят съответния коефициент. В един момент може да се стигне и до там, че букмейкърът да не приема повече залози за даденото събитие.

Все пак следете коефициентите, защото да предположим, че сме решили да залагаме на срещата Барселона срещу Севиля. Ако 24 часа преди мача, коефициентът за победа на Барса е бил 1.5, то преди мача може вече да е 1.4 или 1.35 например. Това означава, че много пари са заложени за победа на Барселона. Естествено, вие след като сте направили анализа си за тази среща доста по-рано ще имате възможността да заложите на по-високия коефициент.

В нашето ръководство сме поставили на определено място и темата за коефициентите, като сме отделили нужното внимание, за да може всеки начинаещ да се запознае детайлно с тях. Може да се образовате допълнително за коефициентите, техните видове и как се изчисляват.


Внимавайте със залозите за изявените фаворити

Винаги, когато решите да заложите на събитие с изявен фаворит имайте едно на ум, особено ако сте решили да заложите доста пари. Всяка серия има край, в който и да е спорт, така че внимателно преценяйте съперниците, преди да заложите. Също така, обръщайте по-голямо внимание, когато, във футбола например, залагате на мач, не от първенството на страната, а на мач от купата на страната. Тогава доста често се получават изненади, при които по-малките отбори играят много над нивото си, водени от стимула да се прочуят и да промотират някой от играчите си. А защо не да заложите точно на някой от аутсайдерите, след като сте анализирали шансовете му за успех.


Поставете си ограничения

Много е важно да си поставите някакви цели, но също така и рамки, в които да залагате. Определете си месечен бюджет, с който да залагате и бъдете строги със себе си – не надвишавайте този бюджет, ако нещата тръгнат на зле в началото. Добра практика е в края на всеки месец да си записвате, с колко пари сте стартирали залозите си този месец и с каква сума разполагате в края му. По този начин ще може да проследите в дългосрочен план печалбите и загубите (ако има такива) от направените от вас залози.


Не се вманиячавайте

Не превръщайте залозите в мания, защото хазартът понякога води до лоши последици за вас като личност. Съветът ми е да не стигате до там да залагате цялата си месечна заплата, за която сте се трудили цял месец, само и само с мисълта да я удвоите. А ако я загубите?

Винаги премисляйте ситуацията, както вече казахме определете си бюджет, с който да залагате. Запомнете, че спортните залози са сериозно занимание и при правилно проведена стратегия на залагане, можете да печелите доста пари. Не забравяйте обаче вашите приятели и близки, отделяйте време и за други неща от живота. Време за залагане винаги има!

След като сте стигнали до тези редове, значи вече имате основата да започнете да градите своята репутация на успешен играч на спортни залози. Ако не друго, тези съвети ще ви предпазят от това да допуснете нежелани грешки, а също така да спестите много ценно време и разбира се – пари. Запомнете, че успешните играчи на спортните залози са заинтересовани, стриктни и много търпеливи в своите прогнози. Сигурен съм, че и вие ще бъдете един от тях!

Може да прочетете допълнителното ни ръководство описващо как да правим залози на тенис.

Атанас Танев
Атанас е основател на проекта Ефирбет и е човекът, който стои зад всичко в сайта - ревюта, прогнози, бонуси, дизайн и т.н. Вълнува се от онлайн маркетинг, афилиейти, предприемачество и спорт.