50 Free Spins БЕЗ ДЕПОЗИТ
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
50 Free Spins БЕЗ ДЕПОЗИТ
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Онлайн залагания с Bitcoin

Въведение

Бърза навигация:
лого на криптовалутата bitcoin

Bitcoin е виртуална децентрализирана крипто валута. Какво имаме предвид? Това означава, че Bitcoin е 100% дигитална и не е обвързана с никоя икономика, хазна или с конкретна държава. Системата се контролира от самите партньори в нея, с помощта на мрежа от децентрализирани възли, които записват транзакциите в публичен регистър, наречен Blockchain, т. нар. „верига от блокове“. „Монетите“ Bitcoin могат да бъдат купувани и продавани като всяка друга валута и се съхраняват виртуално под формата на частни ключове.

Парите от този тип се пазят в електронни портфейли и за да направите разплащане, е нужно само да знаете адреса на получателя.

Bitcoin представлява нов метод за плащане по много безопасен и сигурен начин, чрез който потребителят отново може сам да контролира парите си. От края на 2016 г. вече може да използвате и Bitcoin за финансирането на акаунтите си в някои букмейкъри. Този начин на плащане ви дава чудесна възможност да следите залозите си отделно от стандартната си банкова сметка. Много хора избират този метод за разплащане, защото е абсолютно анонимен и труден за проследяване!

Букмейкъри, приемащи Bitcoin

Bitcoin
Bitcoin
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!

В таблицата по-горе виждате сайтовете за залози в България, които работят с Биткойн. Имайте предвидвид, че съществуват букмейкъри и казина, приемащи криптовалути, различни от Bitcoin. Списъкът е динамичен, защото много от компаниите въвеждат тази опция и в последствие преценяват дали да я задържат като функция в сайта си.


Историята на Bitcoin

Имало е и други криптографски валути преди Bitcoin, но тя определено е първата, която заработи наистина добре. Към момента хазната на САЩ признава Bitcoin като първата децентрализирана виртуална валута. Изобретена е през 2008 г. от Сатоши Накамато, който публикува проучване за система, в която се осъществяват плащания директно през абонатите, членуващи в нея. Кодът е завършен през следващата година, а първата транзакция, в размер на 10 Bitcoin монети, се осъществява между Сатоши и програмиста Хал Фини. Година по-късно Сатоши напуска проекта, макар че системният софтуер все още носи неговото име.

В началото системата срещна лош отзвук от страна на медиите и се възприе като валута, обвита в мистерия, която може да се използва за незаконни цели. Тези схващания са породени от невежество и неразбиране за това как действа Bitcoin. Страховете се подхранваха и от редица правителства, които се опасяваха, че може да загубят собствената си валута. Много крипто валути бяха анонсирани през годините, но само Bitcoin устоя на изпитанията на времето. През 2014 г. тя вече спонсорира първенството Super Bowl, а година по-късно Barclays стана първата банка във Великобритания, която започна да приема депозити в Bitcoin валута.

В момента дигиталната валута набира скорост в световен мащаб и е чудесна алтернатива на конвенционалните кешови системи. През 2016 г. NetBet стана първият лицензиран букмейкър във Великобритания, който заработи с Bitcoin. Средствата се обменят в универсалната валута за залози, а при теглене се конвертират обратно в Bitcoin монети при същия курс.

Особено през първите си дни системата се сблъска със сериозни колебания в стойностите и това се дължи на факта, че не е обвързана с конкретна икономика. Колкото повече се разрастваше обаче, ставаше все по-устойчива и в момента е по-предсказуема от преди.

Малко повече за Bitcoin

По-голямата част от парите по света всъщност не съществуват физически, дори когато става въпрос за нормални валути като щатския долар или британския паунд. 95% или повече от кешът в системата съществува единствено дигитално. Bitcoin е 100% цифрова виртуална валута, но вместо да бъде свързана към една точно определена икономика или нация, е напълно децентрализирана. Това означава, че валутата не може да бъде контролирана от конкретно правителство или хазна или да бъде иззета.

Плащанията чрез криптовалутата се осъществяват директно между абонатите в блока, като транзакциите се предават между членовете на системата, без да е нужна институция-посредник. Парите от този тип съществуват под формата на криптографски ключове, които могат да бъдат закупени, продадени или обменени, подобно на всяка друга валута. Плащането се осъществява, когато подателят изпрати частен ключ до рецепиента. Транзакцията бива записана в публичен регистър (познат под името Blockchain), което гарантира, че средствата могат да бъдат използвани само веднъж.

Веригата от блокове Blockchain е изградена от мрежа от възли, които общуват помежду си, с помощта на Bitcoin софтуер. Те валидират и записват транзакциите. Мрежовите възли могат да се управляват от всеки, така че може да спечелите Bitcoin пари, ако действате като процесор. Тази дейност се нарича метафорично „миниране“. Приходите на „миньорите“ идват от таксите за обработка на транзакциите (за които ще споменем по-късно).

От гледна точка на потребителите, употребата на Bitcoin не е по-сложна от тази на останалите дигитални портфейли. Може да влезете в акаунта си и да плащате директно от компютъра и смартфона си много по-бързо, отколкото да използвате апликацията на конвенционалната си банка, за да направите депозит.

Когато искате да направите транзакция, дигиталният ви портфейл проверява в публичния регистър дали средствата ви са валидни и ако са, ги изпраща до получателя. Той от своя страна подписва (потвърждава дигитално), че е получил частния ключ. Това се излъчва в мрежата, записва се в Blockchain и средствата се прехвърлят от вашия акаунт в неговия. Този процес протича по обратен ред, ако искате да теглите пари.

Bitcoin си прилича с останалите валути по много начини, с изключение на управлението на транзакциите и това, че средствата се подсигуряват от самата мрежа, а не от централизирана банка или правителство. Транзакциите са необратими, бързи и сравнително евтини, тъй като протичат изцяло по електронна мрежа, която няма нужда от скъпа поддръжка. Плащанията в Bitcoin като цяло струват много по-малко в сравнение с таксите, които налагат електронни портфейли като Skrill, Neteller и PayPal.


Разплащания

За съжаление, много голяма част от водещите букмейкъри не предлагат опция за разплащане с криптовалутата Bitcoin. В това число влизат и Efbet, които бяха направили изключение и преди известно време имаше възможност играчите да залагат с тази валута, но това не продължи дълго. Можете да погледнете нашата таблица, в която сме включили всички букмейкъри, приемащи онлайн залози посредством използване на криптовалутата.


Законно ли е да използваме Bitcoin за хазарт?

онлайн залагания с bitcoinНяма ограничение в употребата на Bitcoin за плащания към сайтовете за залози или към който и да е друг търговец, стига те да приемат този метод. Всичко, което има значение, е дали хазартът е позволен там, откъдето се опитвате да заложите, и дали операторът има съответния лиценз.

Някои разплащателни системи могат да ограничат транзакциите за залагания, както прави American Express, но при Bitcoin случаят е различен, защото той е собственост на самите потребители. За да оперират безпроблемно на територията на България, всички букмейкъри се нуждаят от лиценз, който се издава от Държавната комисия по хазарта (ДКХ). Поради анонимността на тази валута, има много нелегални офшорни сайтове и казина, които я използват.

Както е при други методи за разплащане, от вас ще се изисква да потвърдите, че се намирате на територията на страната и че сте пълнолетни. Когато отваряте акаунт с банкова карта тази процедура е по-лесна, защото букмейкърът може да свери данните ви с информацията, която сте предоставили на банката си. С Bitcoin ще се наложи да изпратите допълнителни документи за удостоверение, но процедурата е сходна и при употребата на други разплащателни системи като PayPal.

Ако залагате в лицензиран сайт и се намирате на територията на България, няма да срещнете ограничения при зареждането на акаунта си с Bitcoin. Всъщност, Bitcoin е чудесен метод, защото е световна валута, използва се бързо, има ниски такси и е сигурна. Също така ви позволява да следите хазартните си транзакции отделно от нормалната си банкова сметка.

Тази крипто валута е законна почти във всички държави. Някои страни силно ограничават употребата ѝ (например Русия), но при тях по принцип се ограничава всяка чужда валута. Подобно на всички други пари, Bitcoin също може да се използва за измами, а в началото на развитието си дори бе погрешно нарочена като валута, създадена с точно тази цел. Система е чудесно средство за борба с престъпността и в частност с кибер измамите. Валутата не може да бъде фалшифицирана, транзакциите са необратими и са обезпечени срещу загуби от самата Blockchain-мрежа.

Печалбите, направени с Bitcoin, подлежат на облагане както при останалите валути. Ако я използвате за залагания в България, няма защо да се притеснявате за това, тъй като хазартните печалби тук не се облагат.


Начални бонуси и безплатни залози

начални бонуси и безплатни залози с bitcoinДо момента няма ограничения за началните бонуси и безплатните залози, когато се използва Bitcoin. Някои методи за захранване като Skrill и Neteller срещат подобни забрани в много от бетинг сайтовете, но това е свързано с предишни измами, а не със самите платежни системи.

Bitcoin е много сигурен начин за финансиране. Естеството на транзакцията означава, че парите са криптирани, а изпращачът и получателят са сигурни един в друг. Рядко има случаи стартовите бонуси да са ограничени при употребата на Bitcoin, но тъй като тази валута навлиза все по-широко, ще обновяваме таблицата на страницата по-горе и ще посочим, ако някой букмейкър спре промоциите при депозит с Bitcoin.


Как да използваме Bitcoin?

Използването на Bitcoin е съвсем лесно и не е по-сложно от употребата на всеки друг електронен портфейл или алтернативен начин на плащане. Тъй като методът все още е непознат за мнозина, оформихме малко по-дълго обяснение, за да ви подготвим какво да имате предвид, когато залагате с Bitcoin.


Какво трябва да знаем, преди да играем с Bitcoin?

Моля, обърнете внимание, че това не е изчерпателен наръчник. Силно препоръчваме да направите собствено проучване, преди да използвате Bitcoin, за да прецените дали това е правилният начин за вас. Bitcoin.org предлага добри начални инструкции.

 • Подсигурете виртуалния си портфейл – Bitcoin-средствата се съхраняват в Blockchain – публичният регистър на тази валута. Частният ви ключ е ефективно средство за идентификация и указва кои части от този регистър притежавате. Портфейлът ви просто съхранява цифровите идентификационни данни, които са ви нужни, за да достигнете до Bitcoin-средствата си в публичния регистър и да може да ги прехвърлите на някой друг.

  Съществуват софтуерни портфейли за съхранение на частните ви ключове и онлайн версии, които пазят вашите идентификационни данни. Всеки от двата типа има своите плюсове. Чрез софтуерните портфейли вие притежавате частните си ключове на личното си устройство. То обаче може да бъде откраднато или повредено, затова е важно винаги да поддържате резервен архив. При онлайн версията ключовете ви се съхраняват в Cloud пространството, което ги прави достъпни, дори ако загубите телефона или компютъра си.

  Разбира се, тук е задължително да имате пълно доверие на провайдъра си, но дори в този случай той може да бъде обект на кражби. В известен смисъл това е същото като да държите обикновената си валута е електронен портфейл като PayPal. Разглеждайте портфейла си Bitcoin като стандартен такъв. Дръжте в него само толкова средства, колкото смятате да похарчите. С тази система вие сам сте си в ролята на банка. Колкото повече Bitcoin средства имате, толкова повече може да загубите, ако личните ви ключове изчезнат. Трябва да знаете, че има редица доставчици на Bitcoin портфейли.
 • Транзакциите са необратими – Това не е като транзакциите с кредитни карти, които могат да бъдат отказани. Веднъж щом направите и потвърдите плащане от този тип, то е необратимо и единственият начин да си върнете парите, е да ги поискате обратно от реципиента. Ако използвате Bitcoin за финансиране на лицензираните букмейкъри, не би трябвало да имате проблем с това.
 • Bitcoin Адреси – Никой няма достъп до реалните ви данни (име и местонахождение), но веднъж щом направите транзакция, разплащателният ви „адрес“ се записва в публичния регистър. Адресите са символи за еднократна употреба (кодове с дължина между 26 и 35 знака), които се използват за изпращането на различни суми в Bitcoin валута. Потребителите могат да имат колкото адреси пожелаят, а всеки от тях се генерира, когато искате да изпратите пари. Препоръчително е да използвате различен адрес за всяко отделно плащане, което правите.
 • Потвърждение във веригата блокове – Макар, че плащанията с Bitcoin са необратими, те се потвърждават, само ако достигнат до шест или повече блока (което ги прави защитени). Когато дадено плащане е изпратено до получател, то се излъчва в мрежата чрез различни софтуерни приложения. Възлите в мрежата ги улавят, валидират транзакцията, записват копие във всяка от своите лични счетоводни книги и ги предават към останалите възли. Веригата от блокове реално представлява разпределена база данни за транзакции и всеки възел съхранява свое собствено копие.

  Приблизително на всеки десет минути в Blockchain се публикува нов блок с информация за всички валидирани транзакции в Bitcoin валута. Дадена транзакция се счита за сигурна, след като веригата достигне дълбочина от шест блока. Когато захранвате профила си за залагания, букмейкърът ще има определена дължина на блоковете (най-често шест), след която транзакцията се счита за напълно сигурна и средствата се показват в акаунта ви. По тази причина се подгответе да изчакате от 30 минути до час, докато парите ви пристигнат.
 • Валутата е нова – Твърде вероятно е в следващите 5-10 години Bitcoin да промени дигиталния свят, като стане предпочитана валута за онлайн транзакции. През идните години ще видите все повече оператори, които приемат Bitcoin валута и няма да навреди, ако се присъедините към системата отрано.

  В качеството си на нова валута обаче Bitcoin е податлива на колебания в стойностите. В по-натоварените моменти потвържденията отнемат повече време и може да се наложи да подсигурите Bitcoin средствата си, тъй като в случая няма банка, която да ви обезщети при евентуални загуби.
 • Снабдете се с Bitcoin портфейл – Има редица портфейли, от които да избирате. На практика те представляват просто дигитални складове за вашите частни ключове. Отнасяйте се към този портфейл като към обикновения си такъв, пазете го на безопасно и сигурно място.

  Трябва редовно да архивирате информацията в портфейла, да криптирате достъпа до него чрез пароли и други мерки за сигурност, особено ако използвате мобилно приложение, за да боравите с него. Ако искате да трупате Bitcoin средства, може да използвате и онлайн портфейли за по-голямата част от тях. Повечето хора обаче купуват този тип валута и я поставят директно в главните си портфейли.
 • Купете малко Bitcoin средства – С Bitcoin валута може да се снабдите от хиляди доставчици и като клиент може да изберете къде да закупите своите виртуални пари. Само защото в началото сте ги купували от дадена компания, не означава, че трябва винаги да използвате същия провайдър. Нещата стоят по същия начин като при покупката на всяка друга валута. Вижте кой предлага най-изгодни условия и купувайте от него. Това може да е банка, обменно бюро на летището и други. В това отношение Bitcoin не се отличава от останалите пари.
 • Захранете профила си за залагания – Всичко, от което се нуждаете, за да платите на букмейкъра си или на всеки друг търговец, е да знаете адреса му. Когато изберете Bitcoin за разплащателен метод в сайта за залагания, ще трябва да въведете и сумата, която желаете да депозирате. Букмейкърът ще генерира за вас адрес, до който да изпратите средствата. Сканирайте го или го копирайте в портфейла си, потвърдете плащането и направете превода. Това е всичко!

Както посочихме по-рано, информацията в системата се движи чрез потребителите в нея, затова ще трябва да изчакате, докато транзакцията бъде потвърдена. Това обикновено отнема до 30 минути. Веднъж потвърдени, средствата ще се покажат в акаунта ви.

Понастоящем, щом захраните бетинг профилите си с Bitcoin средства, те се обменят във валута за залагания (левова, паундове, евро и пр.), а при теглене се превръщат отново в Bitcoin монети. За в бъдеще може да стане възможно залозите да се правят директно в Bitcoin средства и ако нашите препоръчани букмейкъри въведат тази възможност, веднага ще ви уведомим.

Най-малката Bitcoin единица, която може да похарчите, е 0.00000001 BTC.


Как да теглим Bitcoin пари от профилите си?

Заявете тегленето си, както бихте направили при останалите разплащателни методи. Букмейкърът ще се нуждае от адрес, на който да го изпрати, затова ще е необходимо да генерирате и въведете такъв.

Средствата трябва да се появят, малко, след като букмейкърът обработи заявката ви. Обърнете внимание, че сайтовете за залагания не винаги обработват заявките веднага, особено ако са направени през уикенда. Ето защо може да се наложи да изчакате известно време (но не по-дълго, отколкото при всеки друг разплащателен метод). Когато сумата се появи във вашия Bitcoin портфейл, уверете се, че имате потвърждения от поне шест блока, преди да я похарчите.


Bitcoin като алтернативен разплащателен метод

Използването на криптовалутата за залагания има някои основни предимства, в сравнение с разплащането чрез конвенционални карти.

 • Bitcoin не е свързана към никоя държава, което значи, че никой не може да изземе вашата валута или да ограничи употребата ѝ. Освен това може да използвате Bitcoin навсякъде по света, без да има лимит за това колко пари може да внасяте или изнасяте от дадена страна.
 • Системата ви помага да следите своите залагания, като улеснява пресмятането на всички загуби и печалби, без тези транзакции да се губят сред плащанията за ипотеката или покупките в магазина, например.
 • Ако пътувате и залагате в много страни и различни сайтове, Bitcoin е удачен вариант, защото може да се конвертира във всички основни валути.
 • Bitcoin носи сравнително по-ниски такси от електронните портфейли и банковите преводи.
 • Не подлежите на кредитна проверка и не се налага да имате постоянен адрес, за да закупите Bitcoin пари.

Страни, където Bitcoin може да се ползва за онлайн залагания

Няма определени ограничения при употребата на криптовалутата за залагания. Тази валута може да се използва буквално из целия свят, стига реципиентът да приема този метод на плащане. Важното е дали хазартът е легален в страната, от която залагате, а не какъв е регламентът в държавата, където се намира букмейкърът. Ако залаганията са забранени там, откъдето зареждате акаунта си (както, например, е в САЩ), тогава плащанията към букмейкърите са незаконни, независимо дали използвате Bitcoin или VISA. Ако се намирате в България и се опитвате да заложите към лицензиран букмейкър, употребата на Bitcoin е напълно легална. Ако отидете на почивка в САЩ и опитате да изпратите плащане към същия букмейкър, то вече се счита за незаконно.


Сигурност

Сигурността на парите в тази валута зависи от отношението ви към тях. Частните ключове и адреси представляват дълги вериги от букви и цифри, които са неразчетими, освен ако нямате директен достъп до портфейла/файла. Транзакциите са необратими и това предотвратява риска от измамни или дублиращи се транзакции. Невъзможно е да създадете фалшиви пари в тази валута, както и да атакувате публичния регистър, защото той не се съхранява на никое определено място. Единственият риск за сигурността на Bitcoin са самите потребители.

За разлика от случаите, когато държите парите си в банка, тук вие сами сте отговорни за Bitcoin средствата във вашия портфейл. Ако банковата ви сметка е обект на злоумишлени действия, обикновено може да потърсите банката за обезпечения, ако измамата наистина не е по ваша вина. Ако някой открадне Bitcoin средствата ви обаче, загубите си остават за вас. Ето защо тези пари са толкова сигурни, колкото самите вие искате да бъдат. Ако се постараете да поддържате устройствата и портфейла си кодирани и да имате резервни копия от информацията на различни места, тази система за плащане ще бъде най-сигурната за вас.

Bitcoin е имунизирана срещу организирани атаки, защото всеки абонат съхранява собствените си средства отделно, така че няма мащабен трезор, който да бъде разбит и ограбен.

Цялата система се основава на индивидуалната свобода. Имате повече контрол над парите си, но и повече отговорност към тях.


Такси

такси при bitcoinНа първо място, не би следвало букмейкърите да налагат допълнителни такси, ако депозирате и теглите Bitcoin пари. Ако сайтът, в който залагате, изисква подобни такси, значи има проблем. Изберете друг метод на плащане или още по-добре – различен букмейкър.

Таксите за транзакциите в тази валута не са фиксирани и обикновено са между 0-2%. Това е страхотно, ако сте търговец като букмейкърите, защото стойностите са много по-ниски от процента, удържан от доставчиците на карти (обикновено 2-3%).

Не трябва да се тревожите за това, защото повечето от нас използват Bitcoin портфейл, който естествено добавя такса (обикновено доста по-малко от 1%), за да насърчи обработката на дадена транзакция. Самите вие може да изберете да платите по-висока такса за превода си, което би ускорило пристигането му. По принцип обаче движенията отнемат около 30 минути, така че разликата във времето няма да е чак толкова голяма.

На практика самите вие решавате дали да платите такса. „Миньорите“ (хората, които „копаят“ биткойни) предават тези транзакции и печелят Bitcoin пари за това, а тези пари идват от таксите на абонатите. Те са стимул за „миньора“, създаващ този блок, който от своя страна ще даде приоритет на транзакциите, за които са платени по-високи такси. Ако изберете да направите превод, без да заплатите допълнителни пари за изпращането му, е възможно той да отнеме дни, за да премине през системата.

Efirbet
Експерт
Efirbet
Efirbet е вашият сайт за най-добрите съвети за спортни залагания, ревюта на букмейкъри и онлайн казина.
Коментирай